загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 12 березня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Росія, не соромлячись, урочисто відправляє бойовиків на Донбас

З Єкатеринбурга привселюдно й урочисто відправили 50 найманців воювати з українцями на Донбасі.

Про це повідомляє видання "Єкатеринбург online".

50 людей у ніч із 11 на 12 березня виїхали в Україну з Єкатеринбурга – це найбільша місцева група добровольців з початку оголошеного перемир'я, відправлена в такій урочистій і публічній обстановці.

Бойовиків проводжали з промовами прямо на площі перед залізничним вокзалом.

Під пам'ятником воїнам Уральського добровольчого танкового корпуса часів Великої Вітчизняної зібралися представники Уральського добровольчого корпуса сучасного – того, що воює в Україні.

"Це наймасштабніше відправлення добровольців до формування "ЛНР" з моменту початку "перемир'я" – 50 людей", – заявив глава свердловського фонду ветеранів спецназу Володимир Єфімов.

"Хлопці в основному ветерани спецназу, половина вже воювала в Україні. У перемир'я будемо допомагати відновлювати республіку. Чому вони в балаклавах? Так соромляться! Служити будуть у бригаді "Призрак" в Олексія Мозгового", - сказав він.

При цьому бойовики, що зібралися, говорили, що вони їдуть "воювати за братній народ".

Єфімов зазначив, що проводжати бійців прийшли не тільки родичі, а ще й громадські організації: рада ветеранів уральського добровольчого округу, представники КПРФ, члени асоціації "Урал – Новоросія", козаки й інші. Сам він теж їде в Україну. 

"Це не найманці! Це саме добровольці! Саме безкоштовно! Одразу вам кажу", – заявив Єфімов, який раніше розповідав про схему відправлення бійців на війну.

"Ми їх усім забезпечили: одяг, медикаменти, дорожні витрати. Хлопці нічого не потребуватимуть", – у той же час розповів керівник асоціації "Урал – Новоросія" Бек Манасов.

 

Бойовики намагаються наступати убік Артемівська, до моря стягають сили

За минулу добу бойовики намагалися наступати на Артемівському напрямку.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 12 березня у Facebook.

"За минулу добу російсько-терористичні війська здійснили спроби наступальних дій на Артемівському напрямку, обстріли проводилися по позиціях українських військ у районі н.п. Щастя, Донецьк, на ділянці Мар’янівка й Красногрівка, у смузі Авдіївка – Піски", - пише він.

На приморському напрямку супротивник підтягує до переднього краю поповнення живої сили й військової техніки.

"Зокрема, зосереджена північніше Новоазовська тактична група російсько-терористичних військ отримала поповнення у вигляді 4 танків, 3 БТР-80, 1 БТР-82А, 2 БМП-2 і 4 армійських вантажівок із живою силою", - пише Тимчук.

Штаб АТО: бойовики використовують артилерію на лінії зіткнення

Ввечері 11 березня і в ніч на 12 березня бойовики близько 28 разів порушували домовленості про припинення вогню.

Про це заявив речник штабу АТО Анатолій Стельмах телефоном із Донбасу у четвер вранці.

"З 19-ї години 11 березня до опівночі 12 березня противник 25 разів порушував режим припинення вогню. Опівночі зафіксовано ще 3 обстріли", - сказав він.

"Найгарячішою ділянкою на лінії розмежування залишаєтьсядонецький напрямок. Тут о 19:05 злочинці при використанні 152-міліметрових артилерійських систем завдали ударів по місту Авдіївка", - зазначив Стельмах.

Крім того, з артилерії з 21:20 до 21:50 бандформування обстріляли селища Піски і Водяне.

Речник штабу АТО наголосив, що це доводить неправдивість заяв бойовиків про відведення всього важкого озброєння від лінії розмежування.

Також мінометних і гранатометних обстрілів зазнали Піски, Авдіївка, Опитне, Водяне.

"На маріупольському напрямку із використанням стрілецької зброї ворог вів вогонь по наших позиціях в Широкине. З 16-ї до 20-ї години 11 березня в районі цього населеного пункту працював ворожий снайпер", - сказав Стельмах.

На артемівському напрямку бойовики 4 рази обстріляли зі стрілецької зброї і мінометів селище Ленінське.

На луганському напрямку з 20:50 до 21:50 противник із використанням стрілецької зброї вів вогонь по опорному пункту українських військових поблизу суходолу.

"Незважаючи на провокативні обстріли, сили АТО відкривають вогонь лише у відповідь. Також триває обладнання оборонних споруд на лінії розмежування", - сказав Стельмах.

У свою чергу, речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов повідомив, що за добу на Донбасі зафіксовано 49 обстрілів сил АТО.

Адвокат: до Савченко не пускають лікарів з України, щоб не допустити її звільнення

Російська влада не допускає українських лікарів до Надії Савченко через побоювання, що вони можуть дати підставу для її звільнення.

Про це в ефірі "Громадського" заявив адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Приїдуть українські лікарі, з нашого дозволу, зроблять висновок про який-небудь гострий панкреатит ... І тоді, базуючись на цьому, ми (захист) маємо право клопотати перед судом, напряму звертатися до суду, не кажучи вже про слідство, і вимагати змінити запобіжний захід", – сказав він.

На думку Фейгіна, саме тому тюремні лікарі щоразу дають довідку про задовільний стан її здоров'я.

Адвокат також виразив надію, що Савченко не відновить голодування з 16 березня, як вона раніше про це заявила, якщо до неї не допустять лікарів з України. На його думку, вплинути на російську владу голодуванням неможливо.

Тимчук: На Донбасі 30-33 тисячі бойовиків, 80-85% із них – найманці з РФ

У бойовиків на Донбасі розгорнуто 2 армійських корпуси – це близько 30-33 тисячі осіб, 80-85% яких – російські найманці.

Про це заявляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук 12 березня у Facebook.

"На сьогодні під єдиним централізованим командуванням у складі "ДНР" і "ЛНР" фактично розгорнуто 2 армійських корпуси російсько-терористичних військ (близько 30-33 тисяч ос.). Із них лише 15-20% мають українське громадянство, інша частина – російські найманці", - пише він.

При цьому, за даними ІС, керівництво бойовиків продовжує проводити "мобілізаційні заходи".

"На підприємствах і шахтах на окупованій території масово складаються так звані мобілізаційні списки працівників, під приводом підготовки до "наступу українських військ", - уточнює Тимчук.

Між тим одразу в декількох районах Донецька приховано перекидають артилерійські системи ближче до переднього краю методом "перекату" (невеликими партіями чи окремими одиницями).

"Артилерія й міномети при цьому ретельно маскуються на позиціях, допуск у райони позицій для місцевого населення заборонено", - наголошує Тимчук.

ІС фіксує посилену бойову підготовку частин і підрозділів "російсько-терористичних військ", її проводять в основному на 4-х обладнаних "навчальних центрах" на території Донецької й Луганської областей, контрольованій терористами.

"Команди інструкторів укомплектовано в основному російськими громадянами, – як кадровими офіцерами, так і найманцями, які мають значний досвід служби у ЗС РФ і участі в бойових діях", - заявляє Тимчук.

Бойовики вперше за три тижні обстріляли прикордонників на Донбасі

Бойовики відновили обстріл позицій українських прикордонників і активізували повітряну розвідку на Донбасі.

Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Інтерфакс-Україна.

"Вчора з 13:45 до 15 години стався обстріл із стрілецької зброї блокпоста прикордонників поблизу населеного пункту Майорське. Постраждалих немає. Слід зазначити, що це перший обстріл позицій прикордонників за останні три тижні", - сказав Слободян.

Він також наголосив, що спостерігається різке збільшення використання бойовиками безпілотних літальних апаратів в цілях повітряної розвідки.

"Тільки з 8 по 12 березня на смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнення зафіксовано 61 БПЛА. Більше всього 11 березня - 27", - повідомив він.

Також прикордонники фіксують польоти вертольотів біля держкордону з РФ.

"Відновилися і так звані моніторингові польоти російських вертольотів вздовж україно-російського кордону", - повідомив Слободян, зазначивши, що 11 березня було зафіксовано два російських вертольоти, які здійснювали польоти навпроти Сумського, Луганського та Харківського прикордонних загонів.

При цьому, за його словами, порушення повітряного простору України не фіксувалося.

Остання доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

За останню добу в зоні АТО немає втрат чи поранень.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не був убитий і жоден не був поранений", - сказав Лисенко.

В той же час глава Луганської ОДА Геннадій Москаль повідомляє про 2 поранених внаслідок перестрілки поблизу Кримського на Луганщині.

За його словами, протягом минулої ночі на контрольованій Україною території Луганської області знову спалахували перестрілки поблизу населених пунктів, розташованих на автодорозі Бахмутка.

"На околиці Кримського відбулися бойові зіткнення із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів між українськими військовими та бойовиками, що засіли в Сокільниках. У результаті поранення отримали двоє українських військових. З мирних мешканців ніхто не постраждав, руйнувань житла та інфраструктури немає", -зазначив Москаль.

За його словами, періодично лунали мінометні вибухи й на Бахмутці недалеко від селища Жолобок, окупованого російськими військовими, та 29-го блокпосту, а також на околиці Станиці Луганської. Інформації про постраждалих не надходило.

Бойовики тренують найманців на двох полігонах на Луганщині - штаб АТО

Бойовики продовжують концентрувати сили на артемівському, луганському і маріупольському напрямках, а також обладнали на Луганщині два полігони для тренування.

Про це на традиційному брифінгу в четвер розповів речник АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Супротивник активно проводить навчання. В тому числі в Луганській області було обладнано два полігони, де бойовики тренують танкістів, артилеристів і піхотинців, найманців, які прибули з території РФ", - сказав Лисенко.

На запитання, як українська сторона реагує на такі дії бойовиків речник АТО зазначив:

"Головне завдання зараз це моніторинг ситуації щоби не пропустити ймовірний наступ супротивника, щоб можна було адекватно відреагувати на дії ворога".

"Ми поки що спостерігаємо і сподіваємось на міжнародних колег з місії ОБСЄ, які щодня доповідають про ситуацію на лінії зіткнення", - додав Лисенко.

За його словами, з моніторингом дій ворожої сторони є великі проблеми.

До списку новин