загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пісні смаколики: Гречані котлети

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гречка є екологічно чистим продуктом, оскільки процес її вирощення не потребує обробки полів жодними хімікатами. Це справді незамінна крупа в раціоні кожної людини. А в період Посту гречка може вважатись королевою пісного столу.

В кожній маленькій крупиночці містяться незамінні амінокислоти, білки, магній, вітаміни групи B, рутин, клітковина. Смакує гречка як солоною, так і солодкою – тож різноманіття страв з неї просто вражає.

Під час Великого посту пропонуємо вам рецепт з гречкою, готуючи смачнючі гречані котлетки.

Інгредієнти:

Одна склянка гречаної крупи2 склянки води2-3 картоплини (бажано середнього розміру)СільСпеції на ваш смакОлія (найкраще для здоров'я смажити на кукурудзяній олії).

Приготування:

Відварюємо гречку: перебираємо за необхідністю крупу, промиваємо кілька разів, заливаємо в каструлі водою (1:2), солимо, накриваємо кришкою. Доводимо до кипіння на середньому вогні, після закипання скручуємо вогонь на мінімум та, не підіймаючи кришки, варимо протягом 20 хв. ВАЖЛИВО! Вказано середній час варіння гречки до готовності, але для котлет каша має вийти не розсипчаста, а більш розварена.

Картоплю чистимо від шкірки, натираємо на середній тертці . Якщо натерти на великій – котлети можуть погано просмажитись всередині, якщо ж на зовсім дрібній – буде забагато соку і котлетки розвалюватимуться.

Руками відтискаємо зайвий сік з картоплі, виливаємо його.

Перемішуємо готову кашу з натертою картоплею, додаємо спеції за смаком (перець, сіль, можна сухі трави, а можна й свіжу порубану дрібно зелень).

Добре розмішуємо руками (якщо гречка вже вистигла) або товкучкою для картоплі – це допоможе гречці стати липкою та котлетки не розпадатимуться під час смаження.

Формуємо руками котлетки. Краще робити їх меншими, ніж більшими – краще пропікаються.Смажимо в невеликій кількості олії по 3 – 4 хв з кожного боку. Під час смаження накриваємо пательню кришкою.

Ось наші гречані пісні котлетки й готові!

Їх можуть з легкістю приготувати новачки в кулінарії, чоловіки та діти. Найкраще смакують вони зі сметаною, домашнім пісним майонезом та салатом. Готуйте різні соуси, експериментуйте з інгредієнтами (додавайте гриби, цибульку, квасолю, кукурудзу, томат) – і такі котлетки ніколи не приїдатимуться!

До списку новин