загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Киянам пообіцяли повернути гроші, витрачені за повірку лічильників

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Київська міська рада планує повернути киянам гроші за самостійно повірені лічильники води.

Секретар Київради Олексій Резніков дав протокольне доручення, згідно з яким житлово-експлуатаційним організаціям доручено розповсюдити інформацію про те, що повірка квартирних лічильників гарячої та холодної води здійснюється постачальниками послуг безкоштовно, повідомляє прес-служба Київради.

Водночас, за словами Рєзнікова, враховуючи, що багато киян уже заплатили за повірку лічильників (оплачено близько 3,6 млн гривень), міська влада вивчає механізм повернення цих коштів киянам.

«Зараз порядок розробляється», - сказав він.

Наголошується, що Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київміськадміністрації буде доручено виробити механізм разом з виконавцями послуг, який дозволить «списати» проплату за повірку лічильників у рахунок за надання послуг з водопостачання, як так званий «авансовий платіж».

Резніков також оголосив, що на пленарне засідання 19 березня буде винесено проект рішення «Про заходи щодо недопущення порушення прав споживачів суб'єктами господарювання, виконавцями послуг з центрального водопостачання в місті Києві».

Крім того, депутати Київради звернулися за роз'ясненням до Антимонопольного комітету.

«Положеннями нормативно-правових актів передбачено здійснення періодичної повірки, обслуговування і ремонту засобів вимірювальної техніки за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з водопостачання», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 11 березня в прес-службі КМДА зазначили, що киянам слід самостійно здійснити повірку або заміну квартирних приладів обліку для їх прийняття виконавцями послуг централізованого гарячого і холодного водопостачання та водовідведення на комерційний облік з метою подальшого обслуговування таких лічильників вже за рахунок тарифу.

Нагадаємо, 5 березня заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заявив, що для киян, які не встигли здати на повірку або замінити старі квартирні лічильники води, послуга оплачуватиметься за соціально орієнтованими нормами. За його словами, такий алгоритм діятиме до 1 червня.

Раніше Київська міська рада доручила ЖЕО поширити інформацію про неправомірність вимог до киян проводити за власний рахунок повірку квартирних приладів обліку холодної та гарячої води, а профільній комісії міськради - підготувати та опублікувати у виданні «Хрещатик» офіційне роз'яснення щодо повірки квартирних лічильників води в Києві.

До списку новин