загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери стають «олігархами»?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рецепт зубожіння населення вигадали у «ЛНР».

 Увесь час займатися грошовими операціями змушені навіть люди дуже похилого віку, що живуть в Антрациті (Свердловську, Кіровську, Стаханові — тут можна продовжувати, поки не назвеш усі міста тієї частини Луганщини, що не підконтрольна Україні). Бо тут єдине джерело існування — українська пенсія. Зарплат або доходів від роботи чи бізнесу немає.

Спершу правдами й неправдами переоформлюють пенсії в інших регіонах України, та це виявляється тільки першим кроком на шляху виживання.

«Зарплат в Антрациті немає. Хто працює, той це робить безкоштовно, наївно сподіваючись, що потім коли-небудь віддадуть борги, — йдеться в повідомленні місцевого сайту antratsit.net. — Пенсіонери, які переоформили пенсії в Україні, стали отримувати нарахування на банківські картки, але через нестачу в місті банків кошти перевести в готівку майже неможливо. В місті відкрилося три «точки», де «допомагають» провести грошову операцію з переведення в готівку з комісією 10%. Отакий виник своєрідний і надзвичайно прибутковий бізнес: спочатку можна було перевести гроші в готівку під 3—5%, а коли заборонили виїзд, апетит «бізнесменів» підскочив до 20%».

Старі почали скаржитися самопроголошеній владі. І тоді настала «справедливість»: було встановлено ліміт — для всіх комісія не має перевищувати 10%. Тобто бунт пенсіонерів начебто дав результат: комісію знизили вдвічі. Щоправда, від таких грошових операцій у кожного з горе-олігархів істотно скорочується пенсія. Але і це не остання перешкода: через великі черги складно перевести в готівку кошти з банківської картки.

Та після всього того пенсіонерам нарешті б почуватися благодійниками, бо тільки їхні доходи й допомагають вижити всій родині, зокрема дітям, онукам та правнукам, але у місті катастрофічно зростають ціни на продукти харчування і порожніють прилавки.

Антрацит — місто шахтарське, і саме гірники, зайняті щодня важкою фізичною працею, першими відчули, як дедалі важче стає втамувати голод. Тож за інформацією, отриманою з окупованого міста, чоловіки, які працюють на «копанках» та колишніх державних шахтах, влаштували протест бандформуванням, що контролюють тамтешню територію. Щоправда, протест гірників люди зі зброєю швидко придушили. Розмова коротка: «Хочете грошей, ідіть на фронт».

Але подейкують, що старі батьки-пенсіонери синам заповіли: ми вас прогодуємо, та воювати за владу самопроголошеної «ЛНР» — зась.

Павло ПОСТНІКОВ

До списку новин