загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидії: пільга діятиме протягом року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одним із вагомих досягнень реформування в системі надання соціальних послуг міністр соцполітики Павло Розенко під час прес-конференції в Будинку уряду назвав адресність. За його словами, суттєві зміни відбулися у субсидіюванні українців за сплату житлово-комунальних послуг. Відтепер на місцеві органи влади покладено відповідальність за реалізацію цієї системи. Вони мають швидко і якісно донести населенню інформацію про нововведення, а потім так само швидко оформити належні документи. А їх, за словами міністра, з восьми сторінок зменшилося до двох. Нині потрібні лише заява і декларація про загальний дохід родини.

А ще — пільга діятиме протягом не шести, а 12 місяців. «Це дасть можливість не ганяти людей кожні півроку з новими деклараціями, — наголосив Павло Розенко. — На наступні терміни субсидію перераховуватимуть автоматично. Тож 1,1 мільйона родин, які нині зареєстровані в системі субсидій, не потрібно повторно звертатися до місцевих органів влади. Їм автоматично переоформимо послугу на новий термін».

Віднині скасовують всі штучні майнові й фінансові критерії, які раніше ставали перепоною для отримання субсидій.

Отже, новації такі.

Тепер не беруть до уваги наявність паю. «Реально з паю на селі люди доходу не мають. Якщо і отримують щось, то переважно в натуральній формі», — зауважив міністр.

Не беруть до уваги і певні дорогі послуги, наприклад оплату навчання студента, які раніше не давали права на субсидію. Не зважатимуть і на кількість квартир, машин тощо. «Бо, — за словами міністра, — наявність приміром напіврозваленої хатини чи старої автівки нині не є ознакою заможності людини».

Також оформити субсидію зможуть і орендарі житла. Навіть реєструватися не обов’язково. Офіційний договір оренди з переліком осіб, які живуть у помешканні, дає зелене світло на оформлення субсидії. Ще одним спрощенням для субсидії стало врахування чистого доходу людини — реально отриманих на руки коштів. Дистанційна подача заяви і декларації теж стане кроком назустріч людям. Бланки заяв, декларацій і коротку інформацію українці вже незабаром дістануть зі своїх поштових скриньок.

Міністр розповів і про надання соцдопомоги тимчасово переміщеним особам. Відповідно до постанови Кабміну №505 із жовтня минулого року таким громадянам виплачено допомоги на суму 1,2 мільярда гривень, це по 884 гривні на непрацездатну особу і по 442 гривні на працюючу. Оскільки термін дії постанови добіг кінця, а питання щодо надання допомоги залишилося, планується пролонгувати документ ще на півроку. Проте у ньому будуть зміни: з переліку виключили допомогу працюючим, залишили виплати непрацюючим і додали щомісячну допомогу інвалідам — 949 гривень.

Щодо виплати пенсій жителям Донбасу, Павло Розенко запевнив: ті, хто зареєструвався на підконтрольній Україні території, отримують і заборговані, і поточні суми виплат. На окупованих територіях нині це зробити неможливо.

Ольга ПРОКОПЕНКО

До списку новин