загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Концерт народної духовної музики від гурту "Божичі" в Музеї книги і друкарства України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На Вербну неділю, 5 квітня, фольклорний ансамбль «Божичі» дасть традиційний постовий концерт народної духовної музики. Концерт відбудеться у Музеї книги та друкарства України на території Києво-Печерської Лаври.

Цього разу, крім псальмів, також прозвучать і протяжні пісні філософського та трагічного змісту. Регіонально репертуар концерту буде охоплювати Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Луганську та Полтавську області. Всі твори були записані учасниками ансамблю «Божичі» у фольклорних експедиціях.

Початок концерту о 15:00. Вхід за квитками до музею: дорослі – 15 грн., пенсіонери – 5 грн., учні, студенти – безкоштовно.

Довідка: Фольклорний ансамбль "Божичі" створився 7 січня 1999 з групи колядників, на той момент - студентів Національної музичної академії України ім. П.Чайковського. Нинішній склад колективу сформувався у 2001 році.

Всі учасники колективу - професійні фольклористи, у багажі яких не один десяток фольклорних експедицій.

"Божичі" виконують як світський репертуар - протяжні й жартівливі, весільні пісні, народні танці, так і народну духовну музику - псальми.

Псальми (не плутати із псалмами) – це народні пісні релігійного змісту. Значна їх частина створена по мотивах та сюжетах Євангелій, але й багато псальмів мають оригінальний сюжет, дотичний християнському світосприйняттю та чеснотам.

«Фольклор – це те, що пов’язує нас напряму із нашими предками, із силами Землі. А, мабуть, перша пісня була підслухана людиною у ангелів ще в Едемському саду», - кажуть учасники гурту.

До списку новин