загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Єдиний в Україні об'єкт з "акустичним ефектом"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
ПОДОРОЖІ

"Співочі тераси" (Харківська область) - цікавий багатоярусний об'єкт садово-паркової архітектури: декілька рукотворних терас, розташованих одна над іншою. 

Цей амфітеарт під відкритим небом відомий своїми унікальними акустичними властивостями - у цегляні стіни вмуровані спеціальні труби різної величини і з різних металів. Через них проходить звук, створюючи особливий ефект. 

Тому складається враження, ніби самі тераси видають мелодійні звуки.  Навіть людський шепіт тут можна почути на відстані 60 м.

За однією з версій, терасу будували на замовлення відомого цукрозаводчика Павла Івановича Харитоненка. 

У підприємця була улюблена донька Наталія, яка мала чудовий голос і добре співала.

Одного разу, прогулюючись разом із своєю донькою, Павло Іванович спустився до ставків помилуватися. 

Під дією краси природи Наталка заспівала, і раптом сталося диво - її голос у цій місцевості наповнився незвичайним звуком. 

Всі присутні були збентежені цим співом. 

Харитоненко зрозумів, що сама природа наштовхнула його на створення видатної архітектурної пам’ятки, яку пізніше назвали “Співочими терасами”.

До списку новин