загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Увага! Обмеження розміру заробітної плати скасоване для працівників бюджетних установ, але діє для керівників ЦОВ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Увага! Обмеження розміру заробітної плати скасоване для працівників бюджетних установ, але діє для керівників ЦОВ

Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 № 76-VIII (далі — Закон № 76) з 01.01.2015 запроваджені зміни в оплаті праці працівників бюджетних установ.

Так, відповідно до пункту 10 розділу III «Прикінцеві положення» Закону № 76 максимальний місячний розмір заробітної плати (грошового забезпечення) народних депутатів України, членів КМУ, прокурорів, працівників державних органів (крім Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції) та інших бюджетних установ, працівників НБУ, суддівської винагороди обмежено сімома розмірами мінімальної заробітної плати (тобто 8526 грн.), а при скороченні чисельності працівників — 10 розмірами мінімальної заробітної плати.

Цією законодавчою нормою установлено, що в максимальному місячному розмірі заробітної плати не враховуються:

  • допомога по тимчасовій непрацездатності;
  • допомога для оздоровлення;
  • матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань;
  • оплата часу щорічної відпустки.

Утім, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 02.03.2015 № 213-VІІІ (далі — Закон №  213), пункт 10 розділу III «Прикінцеві положення» Закону № 76 визнано таким, що втратив чинність з 01.04.2015.

Відтак, запроваджене Законом № 76 обмеження розміру заробітної плати працівників бюджетних установ скасоване.

Наголосимо, що обмеження заробітку скасовано для працівників, але не для керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів. Адже наразі продовжує діяти постанова КМУ «Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році» від 14.02.2015 № 43. А саме нею місячна заробітна плата членів КМУ, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів (крім органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні АТО) обмежена розміром посадового окладу.

До списку новин