загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 17 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Росії не вдасться розколоти Європу – Штайнмаєр

 

Росії не вдасться розколоти Європейський союз, хоча останнім часом лунали припущення, що Москва може скасувати ембарго на продукти харчування для країн, які більш дружньо налаштовані до Кремля.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту до Литви, повідомляє Delfi.

"Може бути, такі спроби мають місце, можливо, вони будуть здійснюватися і надалі. Спроби були, але вони не були успішними", - сказав Штайнмаєр, відповідаючи на питання про можливе рішення Москви дозволити імпорт продуктів харчування з певних країн.

"В Європі про це дискутують, проте ми можемо прийняти загальні рішення. Ми дискутували, наші дискусії були суперечливими, рішення прийнято. Я вважаю, що розколоти Європу не вдасться", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія підготувала пропозиції щодо можливого послаблення ембарго для Греції.

Десантники США прибули в Україну навчати військових

 

Десантники США прибули до України для навчання українських військових.

Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у Twitter.

"Десантники 173 бригади США прибули до України для навчання українських військових", - відзначив він, розмістивши фото інструкторів, які приземлилися у аеропорту Львова.

Раніше повідомлялося, що США почнуть тренування української Нацгвардії у квітні.

Нагадаємо, плани з навчання військових Національної гвардії України були тимчасово заморожені в очікуванні реалізації перемир'я між урядовими військами і підтримуваними Росією сепаратистами.

Тренувальна місія, про яку оголосили в серпні минулого року, мала розпочатися в березні. Зокрема, батальйон американських військових мав навчати три батальйони Нацгвардії.

 

Захарченко заявив, що готовий на повторний "референдум"

про "суверенітет Донбасу"

 

Лідери бойовиків готові повторно провести референдум про статус так званої "Донецької народної республіки".

Про це заявив самопроголошений "голова ДНР" Олександр Захарченко сепаратистському ресурсу "Донецкое агентство новостей".

Він зазначив, що президент Росії Володимир Путін 16 квітня в ході "Прямої лінії" сказав, що альтернативи політичному врегулюванню ситуації на Донбасі немає  і жителям Донбасу слід дати право вирішувати, "як і з ким вони житимуть і на яких умовах".

Захарченко заявив, що 11 травня 2014 року в Донецькій області України було проведено "референдум про незалежність", на який прийшли нібито аж 75% мешканців регіону – і 90% із них, за словами сепаратиста, висловилися за "суверенітет Донбасу".

"Ми готові повторно провести цей референдум", - заявив Захарченко.

Як відомо, Україна не визнає псевдореферендум, проведений проросійськими бойовиками в Луганській і Донецькій областях у травні минулого року. Він проходив у напруженій обстановці на територіях, захоплених озброєними людьми.

На Донбасі намагалися повторити досвід Криму, який Росія "приєднала" до себе на підставах незаконного "референдуму" про нібито незалежність.

 

Держдеп США: російські військові залишаються на сході України

 

Російські війська усе ще залишаються на сході України, заявила представник Держдепартаменту США Марі Харф.

"Станом на початок квітня ми знаємо, що російські війська залишаються на сході України", - сказала вона на брифінгу в четвер, повідомляє "Інтерфакс".

Таким чином Харф прокоментувала чергову заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що російських військ в Україні немає.

За словами Харф, військовослужбовці з РФ здійснюють командування бойовиками на сході України, тренують їх, зокрема – навчають артилеристів.

Представник Держдепу США заявила, що це підкріплюється доказами, зокрема – фотознімками.

При цьому в США вважають, що західні санкції проти Росії впливають на економіку РФ.

"Так, безумовно", - відповіла Харф на запитання про те, чи страждає російська економіка від санкцій, уведених у зв'язку з агресією проти України.

"Чим довше діятимуть санкції, тим сильніше буде їхній вплив", - вважають у Держдепі США.

Харф зазначила, що "саме тому санкції залишаться в силі".

"Якщо на якомусь етапі будуть потрібні додаткові санкції, то ми введемо їх", - сказала вона.

 

Бойовики відкривали вогонь по населених пунктах із важкої зброї – штаб

 

З 18 години 16 квітня до опівночі бойовики 15 разів порушили режим припинення вогню, двічі вони відкривали вогонь у напрямку населених пунктів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Крім того, вздовж лінії розмежування незаконні збройні формування 4 рази застосовували міномети калібру 120 міліметрів, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

У районі Пісків бойовики двічі відкривали вогонь по опорному пункту сил АТО із мінометів калібром 120 міліметрів.

Близько 23:00 у районі Маріуполя бойовики обстріляли з міномета калібром 120 міліметрів опорний пункт українських військових біля Талаківки.

Також бандформування провели обстріли українських позицій із автоматичних гранатометів та кулеметів в районі населених пунктів Авдіївка, Попасна та Опитне.

На Луганщині противники України обстріляли з мінометів позиції сил АТО неподалік села Сизе Станично-Луганського району.

"Почастішали обстріли населених пунктів. З 21:00 до 21:50 бандформування двічі обстріляли Піски з кулеметів та 120-міліметрових мінометів", - інформує прес-центр АТО.

У штабі нагадують, що вдень 16 квітня бойовики обстріляли з 120-міліметрових мінометів місто Авдіївку.

У зазначений період українські війська на Луганщині і неподалік Маріуполя 5 разів фіксували прольоти розвідувальних безпілотних літальних апаратів.

У районі Бутківки Старобільського району один із безпілотників було знищено.

У Катеринівці на Луганщині тривали бойові зіткнення – Москаль

 

У Катеринівці на Луганщині з другої половини дня четверга й до ночі тривали бойові зіткнення.

Про це на своєму сайті повідомляє у п'ятницю голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, єдиним населеним пунктом Луганщини, де протягом 16 квітня велися активні бойові дії, стала Катеринівка Попаснянського району.

Населений пункт розташований за крайнім блокпостом українських силовиків фактично на нічийній території, відстань між укріпленнями наших силовиків та бойовиків становить менше кілометра.

У четвер, починаючи з 16-ї години й до пізньої ночі на околицях Катеринівки з невеликими перервами велися бойові дії з використанням автоматичної зброї, гранатометів, а затим і БТР-ів.

Руйнувань житла та інфраструктури немає, ніхто з мирних мешканців не постраждав, інформації про поранених чи загиблих військовослужбовців не надходило. Зранку в селі тихо, зазначають в адміністрації.

Крім Катеринівки перестрілки, що носили локальний характер, відбулися в Кримському, поблизу Новотошківки та на околицях Попасної. У решті гарячих точок Луганщини дотримувався режим бойової тиші.

 

За добу в зоні АТО поранено 1 військового

 

За добу у зоні АТО ніхто не загинув, 1 військовий отримав поранення.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що за добу бойовики здійняли ряд обстрілів, 5 разів відкривався вогонь із 122-мм мінометів, двічі із 122-мм гармат.

Найгарячіші точки - Широкине і Талаківка, район Донецького аеропорту та передмістя Горлівки.

Крім того, було помічено 10 БПЛ, з них 1 збили.

До списку новин