загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Оформити субсидію — не поле перейти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Оформити субсидію — не поле перейти

Прем’єр зателефонував на номер Урядового контактного центру та передав українцям, що на подання декларації і заяви вони мають три місяці.

На тематичній селекторній нараді Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк шукав відповідь на питання, чи виконують у повній мірі урядову постанову про вдосконалення порядку надання житлових субсидій. Із позитивним резюме він не затягував: майже 90% українців вже отримали бланки заяв і декларацій для отримання субсидій на оплату комунальних послуг. Ці статистичні дані йому передали працівники відповідної «гарячої лінії». Про те, що решта українців має отримати документи негайно, почули й представники регіональної влади через онлайн-зв’язок.

Арсен питає — Свєта відповідає

Потім глава уряду провів експеримент. Тричі в залі пролунали короткі гудки. Стільки ж разів Арсеній Яценюк зіронізував, що нині за цим номером телефонують сотні українців. Учасником експерименту стала Світлана, принаймні так у слухавці жіночим голосом представився оператор «гарячої лінії» з питань надання субсидій.

— Добрий день. Чи можете ви мені дати відповідь на запитання, як заповнити заяву на призначення житлової субсидії? Тут написано, що мені треба вказати рівень доходів. Які доходи потрібно записувати? Це зарплата?

— Як до вас можна звертатися?

— Мене звати Арсен.

— Потрібно вказувати всі доходи за попередній календарний рік, тобто за 12 місяців 2014 року.

— Мені за якимись довідками треба ходити в управляння соціальної політики? Треба якісь підтвердження, скільки я споживаю газу, скільки заробляю?

— Потрібно отримати довідку про заробітну плату з місця роботи, і щоб ця інформація відповідала інформації в податковій декларації. Декларацію вам слід заповнювати самостійно. Заяви про субсидію розглядають упродовж 10 днів.

— Дякую, Світлано, що проконсультували Прем’єр-міністра.

До слова, на те, щоб заповнити документи, малозабезпечені верстви населення мають лише три місяці. Сім’ї, які звернуться по житлові субсидії в травні-червні, отримають їх заднім числом, тобто з 1 квітня 2015 року.

Арсеній Яценюк попередив, що такі перевірки проводитиме в кожному регіоні країни. Для цього він попросив Секретаріат Кабміну надати йому всі «гарячі номери». Роботу всіх «гарячих ліній» мають перевірити й керівники обласних державних адміністрацій. Їм Арсеній Яценюк порадив шукати необхідний додатковий ресурс і волонтерів, аби протягом місяця пересічні українці змогли отримати потрібну інформацію.

Травень припікатиме політично

Під час цієї наради Арсеній Яценюк припустив, що вороги нашої країни спробують використати травневі свята для дестабілізації ситуації в Україні. «Немає сумніву, що антиукраїнські сили намагатимуться використати відзначення 70-річчя завершення Другої світової війни й інші травневі свята для дестабілізації ситуації», — переконаний він.

З огляду на це, Міністерству внутрішніх справ та Службі безпеки доручено вести особистий контроль в кожній області, виводити на вулиці міст патрульні бригади. Для чого? Щоб кожна людина могла підійти до службовця у формі й звернутися по допомогу задля гарантування безпеки і порядку.

«Це персональна відповідальність кожного керівника силової структури в кожній області. Це персональна відповідальність всієї системи МВС, СБУ, Національної гвардії, — наголосив глава уряду. — Ситуація вкрай непроста. І тому потрібен захист і безпека громадян, боротьба з будь-якими проявами тероризму і сепаратизму».

А ще він доручив Міністерству внутрішніх справ та Державній службі з надзвичайних ситуацій підготувати на наступний тиждень засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окремо МВС проведе селекторну нараду з усіма керівниками обласних управлінь свого відомства та подасть Прем’єру до наступної середи звіт за результатами проведеної роботи.

Правоохоронна система «вже сьогодні» розслідуватиме вбивства в Києві колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова та журналіста Олеся Бузини.

А вже по завершенні селекторної наради на сторінці у Facebook міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з’явилася порада для тих, хто боїться за своє життя і є носієм небезпечної для певних осіб інформації: звернутися до МВС і прокуратури, дати свідчення й отримати охорону.

«Що стосується тих, хто боїться і скаржиться на погрози, помилково і реально: уповноважені особи міліції звернулися з пропозицією — негайно з’явитися в МВС для забезпечення охорони пану Гордієнку, який висуває корупційні звинувачення і сам є об’єктом корупційного розслідування», — резюмував головний міліціонер країни.

Катерина МАЦЕГОРА

До списку новин