загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 квітня 2015р.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Бойовики обстріляли житлові будинки в Широкиному – "Азов"

 

Бойовики у вівторок ввечері обстріляли позиції "Азова" в Широкиному. Постраждали житлові будинки.

Про це йдеться в повідомленні полку на Facebook.

"О 18:40, як тільки місія ОБСЄ покинула селище Широкине, терористи відкрили вогонь з мінометів по позиціях полку "Азов". Міни терористів падають в основному по житлових будинках", - зазначили в "Азові".

"З передових позицій полку "Азов" в Широкиному повідомляють, що терористи підтягують танки з населеного пункту Саханка", - сказано у повідомленні.

Бойовики нарощують число обстрілів, відкрили вогонь по селу

 

З 18 години 21 квітня до опівночі бойовики 20 разів порушили режим тиші вздовж лінії розмежування на Донбасі, у тому числі 8 разів застосовували міномети калібром 120 міліметрів.

Крім того, о 23:05 бандити відкрили мінометний вогонь по селуЛенінське Дзержинського району Донецької області, повідомляє прес-центр АТО вранці 22 квітня.

Також незаконні збройні формування тричі обстрілювали із мінометів калібру 120 міліметрів позиції сил АТО неподалік від Пісків, двічі – поблизу селища Ленінське, а також в районі населених пунктівАвдіївка, Широкине і Новгородське.

Неподалік селищ Опитне і Перше травня бойовики вели вогонь по опорних пунктах українських військових із зенітної установки і самохідної артилерійської установки.

На Луганщині противники України з автоматичного гранатомета обстріляли позиції сил АТО в районі населеного пункту Щастя, а із стрілецької зброї – неподалік міста Золоте.

У зазначений період українські підрозділи 5 разів фіксували безпілотники противника – переважно у небі Донецької області, додають у штабі.

Бойовики намагалися прорватися в тил сил АТО, під Широкиним "броню" висунули на передову

 

За минулу добу бойовики намагалися на декількох ділянках увійти в тил українських військових, але безуспішно.

Про це повідомляє Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву" вранці 22 квітня у Facebook.

"Одразу на декількох ділянках зафіксовано спроби диверсійно-розвідувальних груп супротивника (ДРГ) провести інфільтрацію в тили українських військ. Однак ДРГ було виявлено бойовою охороною підрозділів сил АТО, і вони відійшли вглиб позицій російсько-терористичних військ", - пише він.

Крім того, в ІС відзначають активізацію бойовиків на Луганськом напрямку. Зокрема, зафіксовано обстріли позицій українських військ із кулеметів і мінометів у районі н.п. Весела Гора й Щастя.

У цілому впродовж доби бойовики близько 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. Крім стрілецької зброї, використовувалися ПТРК, 82-мм і 120-мм міномети, зафіксовано використання терористами важкої бронетехніки (танків).

Зокрема, бойовиків обстрілювали позиції українських військ у районі н.п. Піски, Опитне, Авдіївка, Ленінське, Шуми, Широкине.

"При цьому відзначається відчутне зростання професійних навичок мінометних розрахунків терористів", - зазначає Тимчук.

У районі Широкиного бронегруппа бойовиків, "перекинута замість демонстративно відведених танків", висунулася на передовий рубіж і відкрила вогонь по позиціях сил АТО.

"Застосування бронетехніки супроводжувалося інтенсивною стрільбою з крупнокаліберних кулеметів і мінометів (обох основних калібрів). Таким чином бойовики прикривали вихід своєї бронетехніки на передові позиції від можливого ураження з ПТРК", - пише Тимчук.

У районі Авдіївки бойовики спробували декількома прицільними пострілами з ПТРК зруйнувати низку інженерних споруд – укріплень українських військ, безпосередньо на передових позиціях, повідомляє він.

Бойовики активізувалися на Луганському напрямку – Тимчук

 

Бойовики знову здійснюють воєнні дії на Луганському напрямку, за минулу добу обстріляли село Весела Гора й місто Щастя.

Про це повідомляє Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив" вранці 22 квітня у Facebook.

"Відзначається активізація формувань російсько-терористичних військ на Луганському напрямку. Зокрема, зафіксовано обстріли позицій українських військ із кулеметів і мінометів у районі н.п. Весела Гора й Щастя", - пише він.

"Одночасно триває перекидання в Луганськ із району Краснодона й Свердловська бронетехніки перекатами (невеликими партіями)... Упродовж доби зафіксовано переміщення 16 одиниць техніки – в основному БТР і МТ-ЛБ (11 одиниць), 3 танки й 2 БМП-2", - повідомляє Тимчук.

"Перегін техніки здійснюється військовослужбовцями російської армії", - зазначає він.

Перекидання сил бойовиків триває, біля моря ведуть розвідку - ІС

Бойовики продовжують перегрупування й накопичення сил на Донбасі, а на приморському напрямку ведуть розвідку.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 22 квітня у Facebook.

"У Донецьку бойовики проводять активне перегрупування сил і засобів, концентруючи основну їх частину у Куйбишевському і Петровському районах міста, а також посилюючи підрозділи, розташовані в Київському районі, перекиданням підкріплень із південного напрямку", - пише він.

"Зафіксовано 2 польових парки бойової техніки у Куйбишевському й Київському районах Донецька (у кожному налічується 30-35 одиниць бронетехніки)", - додає Тимчук

Відзначено прибуття на позиції в районі н.п. Кримський із Дебальцевського напрямку (за попередніми даними – з району н.п. Чорнухиного) підрозділу бойовиків чисельністю 130-140 осіб. У складі підрозділу – 8 БТР і БМП, 6-гарматна батарея 120-мм знарядь 2Б16 "Нона- К" (буксирували автомобілі ГАЗ-66).

"На озброєнні ЗС України подібної зброї нема, відомо про існування в Україні всього 2 шт. гармат 2Б16 "Нона-К" – один зразок, за даними групи ІС, є в Академії Сухопутних військ у Львові, ще один - у київському музеї, в експозиції озброєння Радянської Армії)", - підкреслює Тимчук.

У районі Тельманового зафіксовано обладнання бойовиками взводного опорного пункту (на захід даного населеного пункту). Для проведення інженерних робіт інженерна техніка (грейдер і екскаватор) перекинуто з н.п. Комсомольське.

Одночасно триває перекидання в Луганськ із району Краснодона й Свердловська бронетехніки перекатами (невеликими партіями).

"Перегін техніки здійснюється військовослужбовцями російської армії. Упродовж доби зафіксовано переміщення 16 одиниць техніки – в основному БТР і МТ-ЛБ (11 одиниць), 3 танки й 2 БМП-2", - пише Тимчук.

Упродовж доби було зафіксоване переміщення 29 одиниць транспортної техніки, включаючи 11 одиниць – одиночне пересування. Зафіксовано також переміщення до 15 одиниць автомобілів зі спеціальним устаткуванням і автокунгів.

За оцінками групи ІС, на даний час у смузі, прилеглій до передової лінії, бойовиками використовується як для перевезення особового складу, так і для інших транспортних цілей не менше 150-160 одиниць вантажного автотранспорту (в основному Урали й КамАЗи різноманітних модифікацій).

"Супротивник продовжує вдосконалювати систему зв'язку й логістики, інтенсивно відновлювати боєздатність техніки й озброєння, також намагаючись нарощувати обсяги й інтенсивність інженерного обладнання низки своїх позицій, у т.ч. у свого тилу", - додає Тимчук.

"На Приморському напрямку командування російсько-терористичних військ проводить розвідку комплексу протидесантних заходів і ступеню ефективності укріплень українських військ на узбережжі. Зокрема, зафіксовано кількаразові прольоти уздовж узбережжя на захід від Маріуполя російських БПЛА)", - інформує він.

Бойовики цілу ніч обстрілювали Троїцьке на Луганщині – Москаль

 

На Луганщині бойовики цілу ніч обстрілювали село Троїцьке, також перестрілки тривали у Щасті та на Бахмутці.

Про це на своєму сайті повідомляє у середу голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що на Луганщині йде посилення бойових дій уздовж лінії розмежування вогню.

Околиці Троїцького (Попаснянський район поблизу Дебальцева), де розташовані позиції українських військових, бойовики обстрілювали з автоматичної зброї, включаючи автоматичні гранатомети, практично цілу ніч.

Останній обстріл було зафіксовано у середу о 5.45 ранку. Протягом вівторка бойові дії неодноразово велися також поблизу Щастя – опорні пункти наших силовиків кілька разів обстрілювали з крупнокаліберних кулеметів.

Вогонь вівся з Веселої Гори, окупованої бойовиками. Крім того, перестрілки зафіксовані на автодорозі Бахмутка в районі 29-го блокпосту та в Станиці Луганській. У всіх випадках ніхто з мирних мешканців не постраждав, даних про поранених чи загиблих військовослужбовців не надходило. У решті "гарячих точок" зберігається тиша, зазначають в адміністрації.

Одне з сіл на лінії розмежування вогню – Кримське (Новоайдарський район поблизу Бахмутки) – внаслідок негоди фактично заблоковане. Через сніг із дощем ґрунтова дорога з боку Світличного розкисла, рух звичайного транспорту по ній неможливий.

Минулого тижня в Кримське доставили пенсію,а зараз цивільному населенню з продуктами допомагають військові. У випадку гострої нестачі продуктів чи речей першої необхідності доставка вантажу в Кримське буде здійснюватися за допомогою військової всюдихідної техніки, зазначив Москаль.

Доба в зоні АТО минула без втрат – штаб

 

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в середу повідомив речник АТО полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу жоден український військовий не загинув, ніхто не був поранений", - сказав Лисенко.

Водночас, речник АТО наголосив, що бойовики не припиняють збройні провокації в тому числі з використанням забороненої важкої зброї, яка має бути відведена.

До списку новин