загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Львові відновлюють туристичний маршрут на ретро-паровозі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ПОДОРОЖІ

Потяг вирушає з головного вокзалу і через Підзамче рухається парком «Знесіння». Вагони везе паровоз, який збудували ще 1953 року для переміщення вантажів. Тепер його від реставрували і знову пустили в дію.

У світі майже не залишилось таких потужних паровозів, які їздять не вузькоколійкою – як здебільшого в Європі, а широкою колією – як у Львові. Тому львівська атракція іноземців захоплює, наголосив організатор поїздки іноземних учасників Вольфрам Венделін.

«Колія побудована серпантиною. Тобто вона є виявом інженерної думки – як побудувати підйоми, щоби поїзд міг давати ухили. Для людей, які цікавляться історією залізниць, це дуже цікаво. Це не враховуючи мостів, кам`яних віадуків, залишків колії австрійської. Усе це є цінність і технічна спадщина», – наголосив заступник директора регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Олесь Завадович у розмові з Zaxid.net.

Поки що маршрут через «Знесіння» та колишню станцію Личаків – пробний. Аби він став постійним, окрім доглянутої техніки, потрібне туристичне облаштування колії. Адже будували її ще перед війною. Зараз для одного туриста собівартість поїздки через парк історичним потягом – до 100 грн. Тому й екскурсії наразі – лише під замовлення.

Окрім парку «Знесіння», цей потяг з головного вокзалу може також возити охочих на екскурсію до Жовкви і в зворотному напрямку.

Наталія Середю

До списку новин