загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 24 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Фінляндія ратифікувала Угоду про асоціацію Україна-ЄС

У п'ятницю, 24 квітня президент Фінляндії підписав угоду про асоціацію, укладену між державами-членами ЄС та Україною, Молдовою та Грузією.

Про це повідомляє сайт Міністерства закордонних справ Фінляндії.

"Мета угоди поступово інтегрувати країни у внутрішній ринок ЄС шляхом створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA) між Євросоюзом і країнами асоціації. Угоди підтримує стабільність і демократію в країнах і створює основу для подальшого поглиблення економічних відносин", - йдеться у повідомленні.

Зазначається такод, що угода також спрямованана сприяння конкретним секторам співпраці в різних галузях державного управління та розвитку надійності і ефективністі державних секторів країн.

Варто зазначити, що раніше Угоду про асоціацію України з Євросоюзом ратифікували Бельгія, Угорщина, Швеція, Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта та Румунія, Німеччина, а також сенат (верхня палата) Чехії, сейм і сенат Польщі та інші.

Генсек НАТО: Росія нарощує сили на східному кордоні України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг в четвер повідомив про значну військову присутність Росії на кордоні з Україною і про нарощення нею сил, що, за його словами, дозволяє сепаратистам почати новий наступ.

Про це йдеться у повідомленні Associated Press.

За словами Столтенберга, Росія істотно активізувала поставки безпілотників, а також надає сепаратистам кваліфіковану допомогу та обладнання, зокрема безпілотники, незважаючи на припинення вогню. За його даними, протягом останнього місяця Росія перемістила понад тисячу одиниць військової техніки, у тому числі танки, артилерію та ППО.

Як зазначив генсек НАТО, дії Росії таким чином підривають режим припинення вогню, передбачений мінськими домовленостями. Такі дії "дають підстави для великої стурбованості", що сепаратисти підуть у наступ.

"Ми не впевнені у намірах проросійських заколотників, однак ми впевнені у тому, що вони можуть це зробити" - заявив Столтенберг.

Під Пісками бойовиків відкинули,

під Широкиним вони били новими снарядами з РФ

За минулу добу бойовики під час обстрілу Пісків намагалися зблизиться з передовими позиціями українських військ, використовуючи мінометний вогонь.

"Спробу було зупинено вогнем у відповідь сил АТО", - пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebookвранці 24 квітня.

У цілому за добу бойовики по кілька разів обстрілювали позиції українських військ у районі н.п. Широкине, Піски, Авдіївка, Опитне, Курдюмовка. Також було обстріляно позиції українських військ у районі Кірове, Леніне.

Бойовики використовують стрілецьке озброєння, автоматичні й станкові гранатомети, важкі артилерійські системи калібру 122-мм, 120-мм міномети.

"У ході обстрілів супротивник застосовував маневр вогневих груп, прицільну стрільбу з ПТРК і снайперських гвинтівок, у районі Широкине зафіксовано застосування бойовиками нових бризантних артилерійських снарядів російського виробництва (розриваються на висоті близько 45-50 метрів із більшою кількістю осколків)", - пише Тимчук.

У районі Широкиного й у районі Піски-Авдіївка зафіксовано застосування бойовиками й російськими найманцями російського ПТРК 9 ДО135 "Корнет" (за класифікацією НАТО - AT-14 Spriggan).

"Даний зразок озброєння розроблено тульським КБ Приладобудування й прийнято на озброєння ЗС РФ у 1998 році, на озброєнні Збройних сил України відсутній", - повідомляє Тимчук.

Бойовики посилюються під Щастям і переміщують техніку по Донбасу

Бойовики посилюють свої формування в районі міста Щастя Луганської області, який перебуває під контролем України.

Зокрема, зафіксовано перекидання з боку н.п. Металіст мобільної групи бойовиків чисельністю 40-50 осіб на 4-х КамАЗах і 3-х БМП-2,пише Дмитро Тимчук із групи "Інформаційний спротив".

Також опорний пункт бойовиків у районі Веселої Гори посилено 2-мя БМП-2 і 2-мо мінометами калібру 120 мм.

Крім того, зафіксовано перекидання від н.п. Комсомольське на південний напрямок мотопіхотної групи бойовиків (12 одиниць ББМ, включаючи 7 одиниць БТР-80, 80А, а також БМП-2 і МТ-ЛБ із мінометами, усього приблизно до 150-160 осіб).

А на схід позицій українських військ у районі Луганське й Миронівське відзначається поява декількох "кочівних" танків бойовиків. Танки перекинуто з боку Брянки. На даний момент зафіксовано 3 танки.

Крім того, кілька формувань "Горлівського гарнізону" бойовиків друга добу здійснювала перегрупування з південно-західного сектору на Артемівський напрямок. Перекинуто 12 одиниць бронетехніки (із них 6 – танки), а також у північну частину Горлівки – засоби ППО (2 установки "Стріла -10М" і 2 ЗУ-23-2 на вантажівках).

Окрім т.зв. "гумконвоя", перекинуто 32 транспортних одиниці з матеріально-технічними ресурсами з РФ для бандформувань (із них 9 – одиночне переміщення).

Північніше Алчевська зафіксовано колону на марші (8 одиниць), у її складі армійські вантажівки, 2 кунги й мобільна станція зв'язку.

Відзначається активне перекидання боєприпасів і спорядження автотранспортом (усього за добу 16 одиниць) від Старобешевого й Амвросіївки на південний напрямок - частково до Докучаєвська, частково до Тельманового й далі на південь до Новоазовська.

Крім того, бойовики активно використовують автотранспорт для перегрупування на ділянці Спартак – Ясинувата – Пантелеймонівка, а також для перекидання поповнення живої сили й спорядження в Петровський район Донецька й на вогневі позиції мінометів і артилерії, які "працюють" по Пісках, Опитному й Авдіївці.

Залізничні станції на півдні Луганської області поступово перетворюються на вантажно-розвантажувальні термінали для всіх формувань "російсько-терористичних військ" на Донбасі.

Прибуття й розвантаження вагонів з "вантажами для потреб армії ДНР і ЛНР" відбуваються із середньодобовим оборотом у 6-8 вагонів (платформ).

За добу в зоні АТО поранили 1 військового

Упродовж доби у зоні проведення АТО обійшлося без загиблих.

Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Упродовж доби зафіксовано зниження активності бойовиків, однак противник не дотримується режиму тиші.

Як повідомив Мотузяник, за добу бойовики здійснили 9 обстрілів зі 122-мм мінометів та 3 рази з гармат калібром 122 мм, зафіксовано роботу снайперів та із танку. 

"Загиблих немає, однак 1 військового поблизу Щастя було поранено", - сказав він.

Також, за словами Мотузяника, за добу було зафіксовано 5 безпілотників.

До списку новин