загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кісточки на ногах, лікування народними засобами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кісточки на ногах, лікування народними засобами

Кісточки на ногах — народна назва захворювання hallux valgus (латина), що означає відхилення першого пальця стопи. Також кісточки на ногах лікарі називають типовою багатокомпонентної деформацією переднього відділу стопи.

Подібне захворювання частіше виникає у жінок, ніж у чоловіків, і це не випадково. Кісточки на ногах, в основному, утворюються від носіння незручного взуття. Наприклад, великий вплив на стопу надають вузькі миси туфель, а також високі підбори. Але і взуття без каблука також не підходить для повсякденного носіння. Ідеальний каблук коливається в діапазоні 4-5 см. Також, вважається, що дана недуга якось пов’язаний з порушеннями в роботі ендокринних залоз і ще може передаватися на генетичному рівні. Захворювання досі цілком не вивчено, зате чітко з’ясовано, як здійснювати лікування кісточок на ногах.

Кісточки на ногах можуть почати розвиватися ще в молодості, а ось після 40 років захворювання досягне піку, якщо його не лікувати. На ногах з’являються характерні шишки, тому що перша плюсневая кістка відхиляється у внутрішню сторону. Її головка і утворює шишку. Природно, шишки заподіюють незручність при ходьбі, а взуття тисне на них. В результаті виникають больові відчуття, і починається запальний процес. В особливо запущених випадках деформується не тільки перший палець, а й другий з третім. Крім того, що жінці доводиться відмовитися від красивого взуття, деформація призводить до того, що навантаження на хребет і тазостегнові і колінні суглоби розподіляються по-іншому. Найважчий результат цієї хвороби — майже повна втрата рухливості.

Лікування кісточок на ногах слід починати при перших симптомах з’явилися для того, щоб уникнути хірургічного втручання, хоча лікування кісточки великого пальця ноги методом простого видалення багато лікарів до цих пір вважають досить ефективним способом позбавлення. Якщо ж лікування кісточок на пальцях ніг виробляти тоді, коли хвороба ще в початковій стадії, то можна обійтися такими процедурами, як масаж, лікувальна гімнастика, носіння ортопедичного взуття. Але на сьогоднішній день з’явилися й інші методики. Наприклад, лікування кісточок на ногах лазером. Процедура не несе хворобливих відчуттів і досить ефективна. Але вона вимагає певних фінансових витрат. Набагато дешевше обійдетьсялікування народними засобами.

Народне лікування кісточок на ногах.

Рецепти народної медицини завжди приносили великий позитивний ефект, в незалежності від того, яка хвороба лікується. Зрозуміло під народним лікуванням кісточок на ногах не маються на увазі різні змови і заклинання. Рецепти стосуються, в основному компресів і мазей, виготовлених з доступних компонентів. Головне, чітко слідувати рецептами і рекомендацій лікаря. Це стосується і лікування кісточок на ногах. Ось декілька простих порад, які допоможуть у боротьбі із захворюванням hallux valgus.

Рецепт № 1. Накласти на випирають кісточки компреси з прополісу. Невеликий шматочок прополісу ретельно розминається і прив’язується до ноги сухим бинтом. Процедура виконується на ніч.

Рецепт № 2. Зняти хворобливі відчуття при ходьбі допоможе проста фольга, шматочок якої необхідно прикріпити до кісточках лейкопластирем. Іноділікування народними засобами стосується тільки зняття болю.

Рецепт № 3. П’ять таблеток ацетилсаліцилової кислоти розчинити в 10 мг йоду. Отриманим розчином потрібно мазати кісточки на ніч. Якщо постійно виконувати цю процедуру, поступово нарости зникнуть.

Народне лікування кісточок на ногах увазі не тільки компреси і мазі, що накладаються на нарости. Лікування кісточок на ногах часто стосується і змін в меню. Щоб очистити сполучні тканини, необхідновживати в їжу варений рис.

Рецепт № 4. Рис замочують і залишають на ніч. Вранці з нього варять кашу, а потім ретельно промивають її, тим самим, очищаючи від слизу. Цю кашу треба їсти чотири рази на день, а запивати її відваром з шипшини. Для очищення сполучних тканин досить влаштовувати подібні «рисові» дні раз на тиждень.

Рецепт № 5. Найчастіше, одне вже правильне харчування дає дуже хороші результати. При лікуванні кісточок на ногах слід виключити з раціону м’ясо, особливо яловичину, каву, алкогольні напої, шоколад, гриби і гострі спеції. А от кількість рідини, поступаемой в організм, потрібно помітно збільшити. Бажано пити просту воду і чай.

До списку новин