загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нацбанк скасує обмеження з видачі гривневих депозитів з 4 червня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Нацбанк скасує обмеження з видачі гривневих депозитів з 4 червня

У Національному банку відбулася чергова закрита нарада за участю керівників 40 найбільших банків країни.

«Нам повідомили, що з МВФ вже погодили повне скасування обмеження в 150 тис. грн із зняття коштів з гривневих рахунків. За валютними рахунками трохи складніше: там заборону не знімуть, а просто піднімуть планку с – з нинішнього еквівалента 15 тис. грн на добу до 250 тис. грн. При цьому не було сказано, за який проміжок часу, хоча раніше обговорювався дозвіл знімати з валютних рахунків до еквівалента 250 тис. грн на тиждень », – розповів голова правління одного з великих банків, що брав участь у засіданні.

Він також повідомив, що НБУ збирається ініціювати зниження ставки депозитного податку, яка зараз становить 20%. «Гонтарєва сказала, що центробанк знаходить підтримку в цьому питанніМВФ, однак зустріли запеклий опір Мінфіну у зв’язку з необхідністю коригування доходної частини бюджету», – зауважив він.

Як повідомила голова Нацбанку, 13 травня в Україну має прибути місія Міжнародного валютного фонду, і з нею ще буде детально опрацьовуватися питання податкових змін і термін їх впровадження.

«Валерія Олексіївна зазначила, що успішність переговорів з МВФ залежатиме ще й від поточної оцінки економічної ситуації в країні. А також від результатів переговорів з реструктуризації зовнішніх запозичень. Вона назвала успіхом домовленість з власниками єврооблігацій Укрексімбанку – вони погодилися продовжити позику на 3 місяці. Їх збираються використовувати для випуску нових бондів на нових умовах. Наступний етап – реструктуризація зобов’язань Мінфіну, де передбачається збільшення терміну запозичень поряд зі зменшенням прибутковості позики », – повідомив заступник голови правління банку, також присутній на нараді в НБУ.

Як повідомив сьогодні перший заступник голови правління Нацбанку Олександр Писарук, перша стадія реформування банківського сектора, що включає в себе стрес-тестування наших банків та їх капіталізацію, повинна бути завершена до 30 червня 2015 р. Друга стадія передбачає перезавантаження банківської системи і посилення нагляду та фінансового моніторингу.

Нацбанківці відзначили поступову стабілізацію ситуації на валютному ринку і в загальному у вітчизняних фінансах. А тому було прийнято рішення скоротити кількість нарад в НБУ з двох на місяць до одного. Наступна зустріч призначена на 1 червня.

До списку новин