загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пляцок "Небесні ласощі "(Niebianski przysmak)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Пляцок "Небесні ласощі "(Niebianski przysmak)

Неможливо уявити собі польську кухню без вишуканих, фантазійних, багатошарових перекладанців чи пляцків, які печуть на усі свята і урочистості.

Пропонуємо вашій увазі чудовий польський пляцок з назвою, яка характеризує цей пляцок сама за себе. Називається він «Небесні ласощі» (Niebianski przysmak).

Два пісочні коржі, які перекладені ароматною і соковитою яблучною галяреткою (желе) і товстим шаром дуже смачного горіхового крему. Завершує усю цю смакоту глазур з гіркого шоколаду. Ну що тут скажеш, небесний делікатес повністю виправдав свою назву!

Інгредієнти

Яблучна масаяблука (чиста вага) 1 кгцукор 1/2 склянкижеле лимонне 2 пакетика.

Тістоборошно пшеничне 300 гмаргарин (вершковий) 200 гжовтки яєчні 2 шт.пудра цукрова 80 гсметана 2 ст. ложкирозпушувач тіста 1 ч. ложка.

Горіхова масагоріхи волоські 200 гвершки 3/4 склянкимасло вершкове 300 гяйця курячі 2 шт.цукор 3/4 склянкиконьяк 1 ст. ложка.

Глазур шоколаднашоколад чорний 200 голія 3 ст. ложки.

Розраховано на 20 порцій

ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто:Борошно сполучити з розпушувачем, порізаним маргарином і цукровою пудрою. Розтерти руками до утворення крихти. Додати жовтки, сметану. Замісити тісто. Поставити його у холодильник на 30 хвилин. Розділити тісто на 2 рівні частини:

Кожну частину тіста викласти у форму розміром 25х25 см, прокладену кулінарним папером. Випікати приблизно 20-25 хвилин при 180*С до легкого зарумянювання країв.

Поки печеться перший корж — готуємо яблучну масу, бо вона має гарячою накладатися на щойноспечений корж.

Яблука чистимо і тремо на тертці з великими вічками. Чиста маса яблук — 1 кілограм. Додаємо цукор і варимо, помішуючи, 15 хвилин.

Додаємо желе і ретельно перемішуємо (на вогні) до повного розчинення желе (доводити до кипіння не потрібно):

Викладаємо гарячу яблучну масу на спечений корж товстим шаром. Охолоджуємо спочатку в кімнаті, а коли повністю вистигне — в холодильнику 1 годину.

Тим часом печемо другий корж і готуємо горіховий крем.

Горіхи змолоти. Додати вершки. Яйця збити з цукром і додати до горіхової маси. Довести усе до кипіння, помішуючи і варити 3-4 хвилини на маленькому вогні. Остудити.

Масло збити на пухку масу:

І по столовій ложці додавати холодну горіхову масу, збиваючи.

У кінці додати коньяк.

На вистиглу яблучну масу викласти горіховий крем. Накрити зверху другим пісочним коржем. Покрити шоколадною глазур'ю.

Для глазурі гіркий шоколад поламати. Сполучити з олією і злегка нагріти (тільки до того моменту, поки шоколад розтопиться — кип'ятити не потрібно).

Поставити пляцок мінімум на добу в холодильник.

Перед подачею нарізати «Небесні ласощі» порційно квадратними шматочками.

Смачного!

До списку новин