загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сільський зелений туризм в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сільський зелений туризм в Україні

Сільський туризм, або ж зелений туризм, як його ще називають – це сфера, котра вже доволі добре розвинута за кордоном. Проте саме в Україні цей напрямок туристичної діяльності має неабиякі перспективи.

У нас є чимало мальовничих сіл, котрі у кожному регіоні нашої великої країни мають власні особливості. Звичайно, найбільшого розвитку сільський зелений туризм в Україні набув у Карпатах. Це й не дивно: мальовничі гори, яскравий колорит та традиційна місцева гостинність сприяють цьому.

І чимало людей зараз обирають сільський зелений туризм замість модних курортів. Проте для початку варто розібратися, що означає цей термін? Адже багато людей, котрі краєм вуха про це чули, так і не розуміють до кінця, що ж таке сільський зелений туризм та чим він так приваблює людей. Про це ми і поговоримо далі.

Сільський зелений туризм – що це?

 

Головний принцип такого виду туризму – у тому, що відпочивальники їдуть у село, де їх приймає місцева родина, котра має приватний будинок. Гостей розміщують в окремій кімнаті чи окремому будиночку, годують традиційними стравами, знайомлять із особливостями місцевого побуту, культури та традицій.

При цьому для того, аби повністю змінити обстановку із шумного мегаполіса на спокійне та розмірене життя в селі, не потрібно багато часу. Неподалік від будь-якого обласного центру знайдуться мальовничі села, господарі яких готові гостинно прийняти туристів.

Тож нерідко у людей, які звикли жити в місті, іноді відбувається певний «розрив шаблону». Адже достатньо від’їхати всього на кілька десятків кілометрів від бетонного міста, де всі постійно кудись поспішають, і можна потрапити у зовсім іншу реальність.

У селі люди трохи по-іншому сприймають світ. Тут все – на натуральному господарстві. Вони багато працюють фізично, постійно на свіжому повітрі та харчуються в основному тим, що самі для себе виростили – без нітратів, хімії та пестицидів. Вони нікуди не поспішають, тут час для міського жителя ніби зупиняється.

Крім того, зазвичай місця, де процвітає зелений туризм, розміщені у дуже мальовничих куточках. Тут є річки, озера, ліси, ставки, квітучі луги, гаї або гори, а іноді – навіть все відразу. Тож є всі умови, для того щоб заспокоїтися і повністю відпочити душею.

Види зеленого туризму

 

Умовно види сільського туризму ділять за такою класифікацією:

·                     Агротуризм – якщо ви хочете спробувати себе у веденні сільського господарства: догляду за домашніми тваринами (птицею, худобою), оброблюванні землі та догляді за рослинами.

·                     Відпочинковий – якщо ви хочете більше саме відпочинку, і шукаєте мальовничий куточок, аби відволіктися від шуму та суєти в спокійній та природній атмосфері села.

·                     Екотуризм – це коли ви їдете у місцевість, кора знаходиться на території національних парків та заповідників із головною метою – побачити всі найкрасивіші та рідкісні місця тутешньої природи, включаючи ландшафт, флору та фауну.

Окрім того, головною ціллю або додатковими пунктами розваг для сільського туризму можуть бути:

·                     Походи до куточків природи, куди за століття так і не добралася цивілізація.

·                     Сплави по річках

·                     Риболовля

·                     Кінний туризм

·                     Мисливство

·                     Оздоровчі процедури

Найпопулярніші місця в Україні

 

Як ми вже згадували, найбільш поширеним та розвиненим є зелений туризм по всій території Карпатських гір. Тут вам запропонують садиби та культурно-розважальні програми на будь-який смак та гаманець. Вас порадують не лише можливістю кататися на лижах взимку та ходити в походи у гори – влітку. Часто господарі (чи, як тут кажуть, ґазди), можуть продумати для вас цілу програму: екскурсії, особливе меню найкращих страв місцевої кухні, майстер-класи із місцевої кулінарії, розповіді про легенди та виготовлення сувенірів.

Проте зараз сільський туризм набуває обертів практично по всій Україні. Якщо ви поки не маєте можливості чи бажання далеко їхати, ви можете знайти осередки для сільського туризму у власній області. При цьому програму, при бажанні, господарі вам можуть запропонувати не гіршу, ніж у тих же Карпатах.

До списку новин