загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною

Крамбл – чудовий англійський десерт із запечених ягід чи фруктів під хрустким шаром штрейзеля (кондитерська крихта). Спочатку крамбл готували тільки з яблук. Сьогодні ж існує безліч варіантів цієї страви: з різноманітними фруктами (яблука, груші, персики, банани і ін.) і ягодами (вишня, полуниця, слива, смородина, малина, журавлина і ін.). Штрейзель також часто урізноманітнюють всілякими додатковими компонентами: вівсяні пластівці, горіхи, мюслі, сухофрукти, кокосова стружка і т. п.

Пропонуємо приготувати дуже смачний крамбл (від відомого британського кухаря Гордона Рамзі) з яблуками, карамеллю і журавлиною. Але на цьому радимо не зупинятись, а експерементувати – і щоразу отримувати цікавий десерт з новим оригінальним смаком!

Інгредієнти для начинки:

яблука - 5 шт.(800 г)цукор - 2-3 ст. л.кориця - 1 / 2 ч. л.ванільний цукор - 1 ч. л.журавлина (сушена) - 3-4 ст. л.лимонний сік - 2-3 ст. л.цедра з одного лимона.

Для штрейзеля (крихти з пісочного тіста):

пшеничне борошно - 130 гвершкове масло - 130 гкориця - 1 / 2 ч. л.цукор - 130 гвівсяні пластівці - 100 г (1 склянка).

Приготування:

Готуємо начинку. Два яблука натерти на крупній терці. Решту яблук порізати невеликими шматочками.

На розігріту сковорідку викласти цукор (2-3 ст. л.), корицю і ванільний цукор. Постійно помішуючи, на невеликому вогні повністю розтопити цукор і довести до кипіння.

Як тільки карамель закипить, – викласти в сковорідку натерті яблука, перемішати і, помішуючи, потримати на малому вогні 5 хв.

Потім до карамельно-яблучного пюре додати нарізані шматками яблука, перемішати і відставити з вогню.

Вміст сковорідки рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму. Зверху посипати сушеною журавлиною. Потім яблука притрусити натертою лимонною цедрою і рівномірно полити лимонним соком.

Готуємо штрейзель (пісочні крихти). В миску просіяти борошно, додати цукор, корицю і розм’якле масло. Все добре перетерти рукою, щоб утворилися крихти. Потім додати вівсяні пластівці і добре перемішати.

Пісочні крихти з вівсяними пластівцями викласти зверху на яблука.

Форму з яблучним крамблом помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 30 хв. Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною готовий.

Сподіваємося, Вам сподобається. Смачного!

До списку новин