загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 8 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Агресія РФ коштувала життя майже 7 тисяч українців,

1675 бійців загинули – Порошенко

 

Агресивна політика Росії щодо України коштувала життя майже 7 тисяч громадян України, більше тисячі – зникли безвісти, 1675 військовослужбовців загинули.

Про це заявив президент України на врочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі і Дню пам’яті загиблих у Другій світовій війні.

Звертаючись до ветеранів, Петро Порошенко сказав, що вони не могли й уявити, що через 70 років у життя їхніх онуків і правнуків "війна увірветься зі сходу".

"Слава Богу, масштаби її не ті, що у світової. Але мотиви ті самі: кордони тиснуть комусь, як замалі чоботи, імперські амбіції, марення повернення "ісконних земель", грубе нехтування міжнародним правом і нібито боротьба за права своїх одномовців", - заявив Порошенко.

За його словами, "подібна "турбота" виявилася справжньою трагедію, яку Москва влаштувала, насамперед, російськомовним громадянам Донбасу, більша частина яких (російськомовних) живе саме на Донбасі".

"Агресивна політика нашого сусіда коштувала життя майже 7 тисячгромадян України. До речі, це дані Організації об’єднаних націй. Більше тисячі зникли безвісти. Сотні тисяч людей внаслідок так званої "руської весни" стали біженцями і мусили рятуватися по всій території України", - заявив президент.

"І вперше за 70 років ми зі зброєю в руках знову захищаємо свою країну, суверенітет, територіальну цілісність, незалежність нашої держави", - додав він.

"Загалом 1675 військовослужбовців віддали своє життя за Вітчизну, за нашу з вами перемогу – неминучу, тому що Добро завжди перемагає Зло", - сказав президент.

На його прохання у парламенті вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих і у Другій Світовій, і у війні України "за незалежність 2014-2015 років".

"21 людині присвоєно високе звання Герой України", - повідомив також президент.

Він назвав їхні імена: Надія Савченко, Ігор Герасименко, Ігор Гордійчук, Володимир Гринюк, Михайло Забродський, Василь Зубанич, Олександр Петраківський, Олександр Порхун, Сергій Собко, полковник Олександр Трепак, полковник Сергій Шаптала.

Ще 10 воїнів отримали звання "Герой" посмертно: Олександр Аніщенко, Богдан Завада, Євген Зеленський, Юрій Коваленко, Сергій Кривоносов, Сергій Кульчицький, Руслан Лужевський, Дмитро Майборода, Костянтин Могилко та Тарас Сенюк.

Порошенко: Другій Світовій війні можна було запобігти,

якби не ховали голову в пісок

 

Президент Петро Порошенко вважає, що Друга світова війна стала фатальним результатом прорахунків європейських лідерів, які недооцінили ризики політики Адольфа Гітлера.

Про це він заявив на врочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі, місцю та ролі українського народу у Другій світовій війні.

"Для нас, українців, перші постріли тоді ще майбутньої світової війни пролунали в березні 1939 року на Закарпатті. Короткочасна поява та загибель Карпатської України стали відлунням Мюнхену-38 і краху сумновідомої політики умиротворення та задобрювання агресора", - сказав Порошенко.

"Нам не треба пояснювати, що таке окупація чехословацьких Судетів, бо у нас частково окуповані дві наших області – Донецька та Луганська", - додав він.

"Нам не треба нагадувати, що таке аншлюс Австрії. Ми дуже добре це засвоїли на прикладі анексії Криму", - сказав президент.

Порошенко висловив переконання, що Другій Світовій війні можна було запобігти, натякнувши на аналогію з теперішнім конфліктом в Україні.

"Історія не відає умовного способу, але історична "якбитологія" не залишає сумніву: планетарній катастрофі, якою стала Друга світова, можна було запобігти. Якби не ховали голову в пісок; якби не розраховували на те, що кожна нова порція людської крові от-от наситить хижака-агресора; якби не тішили себе ілюзіями, мовляв, нас-то ця біда якось омине", - заявив він.

"Фатальним результатом низки аморальних розрахунків та стратегічних прорахунків і стала Друга світова війна, яка в життя українців увірвалася майже за два роки до 22 червня", - сказав президент.

"У вересні 1939 року разом з поляками… українці першими відчули наслідки змови двох тоталітарних режимів, комуністичного та нацистського", - пояснив він.

Бойовики обстріляли сили АТО під Горлівкою, є загиблі і поранені - волонтер

Бойовики обстріляли позиції українських військовослужбовців поблизу Горлівки, в результаті чого загинули два бійці 30-ій бригади, ще дев'ять отримали поранення.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив один із засновників спільноти "Армія SOS", волонтер Юрій Касьянов.

"Двоє загиблих; дев'ятеро поранених. По "тридцятці" стріляли з Гольмівського і Ртутного. Гольмівський - передмістя Горлівки; ще два місяці тому "нічий". Треба було брати. Не вистачило пороху. "Ртутний" - район ртутного заводу в Горлівці; давня база бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Касьянов також підкреслив, що зараз в той район поїхв елітний підрозділ "ДНР" Лавина", щоб обстрілювати українські оборонні позиції в районі майорська і Дзержинська.

"Тактика проста: обстріл - відповідь – крики "Укропи наступають!" - І новий обстріл в обидві сторони", - написав волонтер.

"Через день-два ніхто не згадає, з чого все почалося ... А доблесні бурятські танкісти вже квартируються в Дебальцовому та Донецьку", - підкреслив Касьянов.

  

Бойовики продовжують обстрілювати Піски, Авдіївку і Широкино

з важкої зброї - штаб

З 18:00 7 травня бойовики в ході обстрілів позицій українських військ знову активно використовували важке озброєння.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

"На Донецькому напрямку незаконні збройні формування обстріляли з мінометів заборонених калібрів позиції українських військ поблизу населених пунктів Піски, Гранітне, Опитне, Авдіївка", - заявили в штабі.

З автоматичного гранатомета і стрілецької зброї були обстріляні сили АТО в районі Опитного і шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку точкою дотику залишається населений пункт Широкино. Тут бойовики застосовують 122 міліметрову артилерію і міномети калібру 82 міліметри.

Ці ж види зброї противник застосовував під час обстрілів українських позицій в районі населених пунктів Богуславське, Новгородське, Червоний Орач, Широка Балка. У населеному пункті Ленінське бойовики вели вогонь з танка.

У районі Станиці Луганській і Щастя працювали снайпери бойовиків.

Крім того, найманці продовжують використовувати безпілотні літальні апарати. Всього українські підрозділи зафіксували 22 безпілотники в напрямку населених пунктів Жолобок, Кримське, Маріуполь, Широкино, Михайлюки, Тепле, Новобахмутівка, Верхньторецьке та інших.

"На звільнених територіях Донецької та Луганської продовжують працювати військові сапери, які розміновують поля, дороги", - додали в штабі АТО.

Станицю Луганську обстріляли, півночі був бій. Перебито газопровід

Близько 10-ї вечора 7 травня бойовики інтенсивно обстріляли Станицю Луганську з гранатометів і мінометів.

Як повідомляє голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті, вогонь бойовики вели з гори на правому березі Сіверського Донця, окупованого так званою "ЛНР".

Після обстрілу між українськими військовими та бойовиками зав’язався ближній бій, який тривав до опівночі.

За даними, які зараз уточнюються, з мирних мешканців ніхто не постраждав, інформації про поранених чи загиблих силовиків не надходило.

"Внаслідок обстрілу в Станиці перебито газопровід високого тиску, частина районного центру й 13 інших населених пунктів (усього понад 13 тисяч абонентів) залишилося без газу", - повідомляє Москаль.

"Зараз на місці пошкодження працюють аварійні бригади. Тримаємо ситуацію під контролем, подача газу має бути відновлена в найближчі години", - додав він.

За добу в зоні АТО загинули 2 військових, поранено 26 - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 військових, ще 26 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок провокацій і бойових дій ми втратили 2 наших воїнів ще 26 отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО залишається напруженою.

Бойовики, не криючись від ОБСЄ, стріляють із забороненої зброї - штаб АТО

Росія продовжує постачати боєприпаси бойовикам на Донбасі, які вже відкрито порушують "мінські домовленості".

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання.

"Фіксується перекидання боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів (з території РФ - ред.)" для того, щоб бойовики могли безперебійно влаштовувати провокації", - сказав Лисенко.

"Ми бачимо і пересування техніки із району в район", - додав він.

За словами Лисенка, раніше бойовики "ще боялися представників ОБСЄ. Зараз вони відкрито це проводять і обстрілюють наші позиції з забороненої зброї".

До списку новин