загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як готувати в пароварці?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як готувати в пароварці?

Продукти, оброблені парою, зберігають свої корисні властивості. Як готувати в пароварці? Сайт fanhome.ru розкриє всі тонкощі роботи з корисним побутовим приладом.

Як користуватися пароваркою: інструкція

Пароварку встановлюють на твердій рівній поверхні, віддаленій від навісних шафок і стін (гаряча пара здатна пошкодити їх). Прилад не ставлять близько до краю робочої поверхні.

Шнур електроживлення не повинен звисати зі столу (особливої ??актуальності ця рекомендація набуває, коли в будинку є діти).

Перед початком роботи розберіть пароварку, налийте в резервуар для рідини воду. Оскільки на нагрівальному елементі може утворюватися накип, варто використовувати фільтровану воду.

Рівень рідини знаходиться між двома відмітками: мінімум (min) та максимум (max). Чим довше готується страва, тим більше потрібно налити води (повного резервуара вистачає приблизно на 40-50 хвилин роботи).

Деякі моделі дозволяють додавати воду в процесі приготування їжі - зверніть увагу на цей момент, вибираючи пароварку .

Кількість відсіків пароварки визначає кількість страв, що готуються одночасно. В обов'язковому порядку варто враховувати сумісність продуктів - конденсат верхніх чаш потрапляє в нижні, що дещо спотворює смак продуктів.

У нижню чашу зазвичай закладають м'ясо (курку, рибу). У середній секції розташовують овочі, а у верхній - крупи та яйця.

Крім запаху продуктів потрібно враховувати і час їх приготування: чим нижче розташовується чаша, тим швидше готуються продукти. Тобто продукти, які вимагають меншого часу приготування, зазвичай закладають у верхню чашу, а продукти, які варто готувати довго - в нижню.

Продукти повинні розташовуватися в чаші рівномірно. Великі шматочки укладають по краях, а маленькі - ближче до центру. Після того, як лотки пароварки встановлені, кришку можна закривати.

Час приготування в пароварці

 

Вибираючи час приготування, варто враховувати віддаленість лотка пароварки від основи. Як правило, у верхніх лотках продукти готуються на 5-10 хвилин довше, ніж в нижніх.

Якщо ви одночасно готуєте продукти, що вимагають різного часу теплової обробки, спочатку виставляйте найменший час (відповідно, продукту закладеному у верхній лоток). Після вилучення одного з продуктів, встановіть новий час і продовжите готувати.

Приблизний час приготування:

• М'ясо - 40-45 хвилин  • Куряче м'ясо - 35-40 хвилин  • Яйця - 15-20 хвилин  • Картопля - 30 хвилин  • Рис - 35-40 хвилин  • Риба - 15-20 хвилин  • Гриби - 10 хвилин  • Морква - 20 -25 хвилин

 

Приготування в пароварці: основні рекомендації

 

Пам'ятайте: деякі страви вимагають регулярного перемішування - в цьому випадку процесу приготування їжі доведеться приділити максимальну увагу.

Дно миски з продуктами не повинно стикатися з киплячою водою - це зменшує вміст корисних елементів.

Температура води при приготуванні їжі не повинна перевищувати 212 градусів за Фаренгейтом.

Під час приготування продуктів варто стежити за рівнем рідини у відсіку для води.

Функції (режими) пароварки

 

Пароварка працює в двох-трьох режимах, але в дорогих моделях можуть передбачатися й додаткові функції. Основний режим передбачає приготування на пару, другий режим дозволяє розморожувати продукти, а для розігріву їжі використовується третій режим.

Дорогі моделі надають можливість використовувати так званий паровий удар, що забезпечує короткочасний інтенсивний вплив на продукт великою кількістю пари.

Для зручності користувачів передбачаються такі функції, як:

• повідомлення про необхідність очищення від накипу  • Визначення температури продукту з використанням температурного щупа  • Відключення приладу за відсутності у відсіку води  • Автоматичне приготування страв за закладеним в пам'ять пароварки рецептами

Що можна приготувати в пароварці?

 

Паровий обробці підлягає велика частина продуктів: можна готувати страви з риби, м'яса, морепродуктів, овочів, яєць, круп. На пару рекомендується готувати і напівфабрикати: пельмені, вареники. Зручний побутовий прилад дозволяє працювати з запіканками, фруктовими десертами і навіть тортами.

Не рекомендовано готувати в пароварці макаронні вироби з м'яких сортів пшениці (через високу температуру нагрівання вони злипаються і втрачають «товарний вигляд»). У чаші для рису, що входить в комплект пароварки, можна варити великі макарони з твердих сортів пшениці (у ємність наливається вода).

Бобові культури, як показує практика, в пароварці повністю приготувати досить складно - процес займає багато часу, до того ж доводиться поповнювати ємність з водою (легше просто відварити квасолю або горох на плиті).

Категорично протипоказано готувати в пароварці продукти, які потребують попереднього відварювання для видалення шкідливих речовин (це деякі види грибів і субпродуктів).

Як готувати в пароварці? Знаючи правила роботи з цим корисним побутовим приладом, ви зможете порадувати себе і домочадців масою смачних страв.

До списку новин