загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 12 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Доповідь Нємцова: У Росію виїхали як мінімум 220 трун

з російськими військовими

 

За дві хвилі масової загибелі російських солдатів на Донбасі, у Росію повернулося не менш 220 трун.

Про це говориться в доповіді "Путін. Війна", яку має "Українська правда".

Доклад підготували товариші вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова на основі зібраних ним матеріалів.

На початку лютого 2015 року до Бориса Нємцову звернулися громадяни, що представляють інтереси родички загиблих на Донбасі російських солдатів. Вони просили допомоги в тому, щоб добитися від Міноборони РФ виплат їх родинам. Співрозмовники Нємцова, з посиланням на родичів солдатів, допомогли відновити хронологію введення російських військ на територію України.

За їхніми словами, масово російські солдати гинули на сході України у два періоди. Перша хвиля трун пішла в Росію влітку 2014 року під Іловайськом.

"Значна кількість загиблих солдатів була зафіксована, зокрема, у боях за місто Іловайськ. За найскромнішою оцінкою, у Росію повернулося не менш 150 трун з позначкою "Вантаж-200", - сказано в доповіді.

Тоді, за інформацією джерел Нємцова, родичка загиблих одержала в якості компенсації по 3 мільйони рублів, на заміну давали підписки про нерозголошення під загрозою кримінального переслідування.

Друга хвиля масової загибелі російських солдатів була під Дебальцевим. Тоді їх загинуло не менше 70 людей. Родинам цих загиблих виплата компенсацій здійснена не була.

"Родичка почала висловлювати невдоволення й шукати юристів, які змогли б захистити їх права (завдяки цьому інформація й дійшла до Нємцова). При цьому виступати привселюдно вони боялися через підписки про нерозголошення", - відзначили в доповіді.

Як запевняють джерела Нємцова, кримінальна справа проти багатодітної матері Світлани Давидової за обвинуваченням у державній зарід на користь України мала на меті залякати тих родичів загиблих солдатів, які думали про контакти з журналістами.

Принаймні, родинам загиблих солдатів нерідко наводили цю справу в приклад і погрожували кримінальним переслідуванням у випадку розголошення відомостей про обставини загибелі їх родича.

Незважаючи на те, що обіцяні виплати так і не були здійснені, родини російських солдатів відмовилися від публічних заяв. Більше того, убивство Бориса Нємцова переконало їх відмовитися від будь-яких вимог до російської влади. Причина тому — страх кримінального переслідування й побоювання за власні життя.

"Якщо Нємцова розстріляли біля стін Кремля, то з нашими підзахисними в Іваново можуть зробити взагалі що завгодно. Ніхто й не помітить", — сформулював авторам доповіді загальну позицію родичів юрист, що представляє інтереси родин двох загиблих десантників.

Порошенко і Пан Гі Мун обговорили розміщення миротворців

і звільнення Савченко

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Про це в понеділок повідомила прес-служба українського президента.

Пан Гі Мун проінформував Порошенко про результати візиту в Москву, де він так само, як і в Києві, обговорював запуск Офісу ООН в підтримку виконання Мінських домовленостей. При цьому український президент підкреслив, що необхідно домогтися їх повного виконання.

Також Петро Порошенко і Пан Гі Мун обговорили можливість розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Крім того, український лідер і Генсек ООН домовилися і далі докладати всіх зусиль для звільнення Надії Савченко.

Генсек ООН подякував президенту України за гостинність під час свого візиту до Києва та за можливість разом з українським народом вшанувати пам'ять загиблих у Другій світовій війні.

У бойовиків на озброєнні 4 "Точки-У" і 190 танків, - Міноборони

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей дислокується 9 тысяч російських військових.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив головний інспектор з гуманітарного та соціального забезпечення головної інспекції Міноборони Валентин Федичев.

Всього, за його словами, на захопленій території Донбасу знаходяться більше 40 тисяч бойовиків.

"Особистого складу ЗС РФ - близько 9 тисяч, всього, з урахуванням російських військових у складі НПФ - 43 тисячі", - повідомив Федичев.

Він також зазначив, що з літа 2014 року на озброєнні у терористів є 4 оперативно-тактичні ракети "Точка-У".

При цьому Федичев додав, що підтверджених фактів використання таких ракет проти українських сил немає.

Крім того, за даними Федичева, на озброєнні у бойовиків є близько 190 танків, всього ж у терористів їх налічується більше 700 одиниць.

Поблизу Маріуполя поновили обстріли,

в Донецьк прибувають снайпери з РФ – штаб

 

Ситуація на сході України залишається без істотних змін - 11 травня з 18:00 бойовики продовжили обстрілювати сили АТО з забороненої зброї.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook.

На Донецькому напрямку терористи били з 120 міліметрових мінометів по Опитному, Водяному, Піскам. Шахту Бутівка обстріляли з зенітної установки і танка.

Також снаряди від танків, 152 мм знарядь і міни, випущені бойовиками, падали в населеному пункті Авдіївка. По Мар'їнці стріляв снайпер.

На Маріупольському напрямку злочинці били з самохідних артилерійських установок, з 120 і 82 мм мінометів, застосовували гранатомети і стрілецьку зброю.

Відзначається, що отримавши адекватну відповідь від українських військових, бойовики п'ять разів просили перемир'я.

На Луганському напрямку терористи стріляли з мінометів великих калібрів, гранатометів і стрілецької зброї по Станиці Луганській і Щастю.

По Ленінському та Лозовій загарбники стріляли з великокаліберних кулеметів.

Крім того, згідно з інформацією штабу АТО, до Донецька 12 травня прибуває група з 10 професійно підготовлених снайперів з Росії.

Біля Іловайська й Тореза з'явилися "Гради",

з Донецька "парадну" техніку не виводять – ІС

 

На схід від Стаханова, у районі Фрунзе, Донецького, бойовики обладнують кілька взводних опорних пунктів, техніка наявна лише частково.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 12 травня у Facebook.

При цьому опорний пункт у районі Брянки оновлюється.

У районі Іловайська відзначається поява групи реактивної артилерії бойовиків (6 установок РСЗО БМ-21 "Град"). У Торезі зафіксовано розвантаження також БМ-21 "Град" (4 установки), пише Тимчук.

Техніка, пригнана бойовиками в Донецьк на "парад Перемоги", з міста не виводиться, а розосереджена й замаскована у промзоні на північно-східних і східних околицях міста. У Петровському й Куйбишевському районах Донецька зосереджено декількох підрозділів і бронетехніка бойовиків, головним чином – у напрямку Красногорівки.

При цьому за минулу добу бойовики на Донбасі "дещо знизили інтенсивність" бойових дій. Для обстрілів позицій українських військ вони, в основному, використовували стрілецьке й важке піхотне озброєння (крупнокаліберні кулемети, автоматичні гранатомети, тричі було відзначено випадки відкриття вогню з 82-мм ротних мінометів).

У районі шахти Дутовка, н.п. Піски, Красногрівка, Мар’їнка відзначалася активність декількох тактичних груп терористів чисельністю до взводу. Вони намагалися потай зблизитися й відкрити вогонь із короткої дистанції по позиціях українських військ.

На приморському (Маріупольському) напрямку терористи обстріляли з 82-мм мінометів позиції українських військ західніше Широкиного і в його західній частині. Одночасно бойовики намагалися перегрупуватися східніше селища (після довгих спроб зайняти висоти над трасою Новоазовськ - Одеса західніше Широкиного).

Північніше Широкиного бойовики вели обстріли зі стрілецької зброї по силах АТО, застосовували також крупнокаліберні кулемети й гранатомети.

На ділянці Новотошківка – Трьохізбьонка продовжилися активні дії "малих груп". Вогневі контакти там частішають і все частіше фіксуються на досить коротких дистанціях.

Працюють декількох снайперських розрахунків бойовиків, кілька разів вони відкривали вогонь по позиціях підрозділів українських військ у районі н.п. Кримське й Сокольників.

До Кримського, у район блокпосту №29 і в район Новотошківки бойовики продовжують перекидати з району Алчевська й Перевальська поповнені підрозділи з бандформування "Призрак" (упродовж останніх днів прибули 2 групи бойовиків по 110-120 осіб кожна).

Ночами від Слав’яносербська до Кримського йде прихованеперекидання артилерії (в основному реактивної, перекатами по 1-2 установки) і бронетехніки.

У районі Щастя терористи кілька разів за добу обстрілювали бойову охорона українських військ з автоматичних гранатометів. У район Обозного з Металіста перекинуто 6 танків і 6 ББМ.

На березі р. Сіверський Донець бойовики активно обладнують свої позиції.

У районі Луганського й Миронівського бронегрупа бойовиків (6 танків, до 10 ББМ) із засідок і під прикриттям мінометів обстрілює передові позиції сил АТО.

За добу в зоні АТО загинули 3 військових, 1 дістав поранення – штаб

 

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 3 українських військових, ще 1 дістав поранення.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій та перестрілок ми втратили трьох наших воїнів, ще один отримав поранення".

За словами Лисенка, цих втрат сили АТО зазнали в районі Донецька а також міста Щастя на Луганщині.

Як відомо, раніше у вівторок глава МЗС Павло Клімкін зазначив, що троє українців загинули на Донбасі 11 травня, Київ фіксує постійне порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків.

До списку новин