загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Чернігові бабусі організували волонтерський рух пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У Чернігові бабусі організували волонтерський рух пенсіонерів

У Чернігові бізнесмени організували для літніх бабусь клуб дозвілля. Для стареньких пані вони найняли хореографів, майстрів народних ремесел.

Бабці плетуть і шиють, танцюють і співають, а ще — очолюють волонтерський рух пенсіонерів. Енергійні чернігівські пані поділилися секретом довголіття і з нашими журналістами.

Баба Валя — живе сама. Родини немає, пенсія невеличка — але на життя не скаржиться. Щодня намагається якнайшвидше впоратися з домашніми справами аби довше побути в клубі.

От і нині сушить голову, у що ж вбратися. Найкраща сукня, підфарбовані губи до чергового вечора жінка готова.

"Незважаючи на те, що ми і до цього танцювали, але тут нас ось так вчать хореографії ми танцюємо і радіємо", — розповіла пенсіонерка Валентина Тимошенко.

У клубі збираються ті, кому за 60. Кожен день тематичний. У ці дні пенсіонерки згадують війну. Валентина Тимошенко накидає на плечі мамину шаль. Каже, хоч і старенька, але дуже дорога. Всю війну мати пронесла її із собою.

Ці пенсіонерки не сидять на лавочках під під’їздом або телевізором. Їхній день розписаний по хвилинах. Екскурсії, майстер-класи, хореографічні заняття.

"Ми виступаемо, танцюємо, займаємось бальними танцями", — задоволено розповідає пенсіонерка Олена Чернуха.

Енергійні бабусі приєдналися й до волонтерського руху плетуть для бійців АТО сітки. Коли останнього разу відправляли, вклали ще й обереги, зроблені власноруч. Аби захищали наших хлопців на передовій.

Цікавляться жінки й політичним життям, за чаюванням жваво обговорюють останні новини. Тепер розмірковують, чи не випустити власну газету. Матеріали, кажуть, писатимуть позитивні, аби підняти віру в життя й серед молоді.

До списку новин