загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зробити чіпси в домашніх умовах ?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як зробити чіпси в домашніх умовах ?

Звичайно всі люблять чіпси в тому чи іншому вигляді , і це відмінна закуска до пива. Підсмажені картопляні скибочки захопили весь світ. Про магазинні чіпси різне кажуть: шкідливі консерванти , ГМО картопля , штучні добавки. Тому я пропоную вам приготувати чіпси в домашніх умовах і насолоджуватися чистими підсоленими картопляними скибочками.

По те як можна зробити чіпси в домашніх умовах сьогодні і пійде мова. Приготування чіпсів в домашніх умовах абсолютно просте , для цього не знадобиться ніяких спеціальних пристосувань , типу фритюрниці. Більше того , ви можете їх готувати як в сковороді , так і в мікрохвильовці , і в духовці . Пропоную вам прочитати мої рецепти чіпсів домашнього приготування і переконатися в цьому. 

ЧІПСИ ПО- ДОМАШНЬОМУ ( ОРИГІНАЛЬНІ)

·                     Кілька великих картоплин

·                     Олія соняшникова

·                     Сіль

Картоплю почистити або ретельно вимити. Потім нарізати на найтонші кружки , я рекомендую використовувати для цього ніж для чищення овочів , якщо такий є , так як звичайним ножем нарізати тонкі скибочки важкувато . Отримувані скибочки викладати на тарілку , щоб зручно було брати по одній. У глибоку сковороду або каструлю налийте олії ( шар повинен бути в 2-3 сантиметри ) і довести до кипіння. У киплячу олію закладати картоплю по одній скибочці , щоб вони не стикалися між собою.

Підрум’янюватися вони будуть дуже швидко, і потрібно відразу вийняти готові чипси інакше вийде несмачно . Коли дістаєте готову чіпсину , дайте стекти залишкам масла і викладіть на тарілку , покриту паперовим рушником , щоб вбралися залишки масла. Посоліть за смаком- , поки гарячі. От і все , ви тільки що приготували натуральність картопляні чіпси в домашніх умовах і можете насолоджуватися їх смаком .

ЧІПСИ В ДУХОВЦІ

Якщо ви не хочете морочитися з киплячим маслом , приготуйте картопляні чіпси в духовці , це теж дуже смачно. Домашні будуть раді . Єдине , що доведеться помити деко і духовку після себе. 

·                     Пара картоплин

·                     Рослинна олія

·                     Білий або чорний перець ( мелений)

·                     Сіль

Миту і очищену картоплю наріжте найтоншими скибочками , якщо читали попередній рецепт , я пропоную різати ножем для чистки овочів . Отримані кружки викладайте в салатницю або супову тарілку , щоб картопля добре просочилася. Тут же можна посолити — поперчити і акуратно перемішати , щоб не зламати скибочки.

Викладіть наші заготовки чіпсів на деко ( бажано щоб вони не торкалися одне одного) і поставте в розпечену до 180 градусів духовку. Запікатися чіпси будуть близько 10-15 хвилин , але стежте щоб вони не підгоріли. Після того , як дістали деко з духовки , викладіть на тарілку покриту паперовим рушником , щоб вбралися залишки олії , посоліть — поперчіть за смаком і залиште остигати.

ДОМАШНІ ЧІПСИ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ

Так, навіть у мікрохвильовці можна приготувати домашні чіпси і цей варіант навіть більш зручний , оскільки не потрібно кип’ятити масло і мити посуд. Відмінний рецепт для любителів пива. А ще ці чіпси готуються взагалі без масла!

·                     Картопля в потрібній кількості

·                     Можна перець і спеції

·                     Сіль

При приготуванні чіпсів в мікрохвильовці краще очищати картоплю від шкірки , оскільки термічна обробка , як в духовці або маслі , майже відсутня. Очищену картоплю наріжте на кружки , за аналогією з попередніми рецептами , для найбільш тонких скибочок пропоную використовувати ніж для очищення овочів. Готові скибочки потрібно викласти на спеціальний папір для запікання таким чином , щоб вони не стикалися одназ одною. Посипати їх приправами і сіллю за смаком.

Яку потужність виставляти на мікрохвильовці радити не буду , оскільки об’єм у всіх різний . На своїй я виставляю 750 Вт , якщо ви поставите більше , думаю нічого страшного. За часом так само рад точних дати не можу , але готуються чіпси швидко , десь біля 5 -ти хвилин. Доведеться вам постежити за процесом , і як тільки чіпси зарум’яняться , вимикайте мікрохвильовку і викладайте готові чіпси на тарілку покриту паперовим рушником. Зауважте , смак чіпсів з мікрохвильовки нітрохи не гірше , ніж у приготованих в духовці або киплячій олії .

Як бачите , чіпси в домашніх умовах приготувати дуже легко , а задоволення від такої закуски до пива ви отримаєте море .

До списку новин