загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 18 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Москаль уточнив про трагедію в Попасній: загинули 2 військових і 2 волонтерів

За уточненими даними, 17 травня біля Попасної внаслідок підриву фугасу загинули двоє військових та двоє волонтерів із Львівської області.

Як повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, це 44-річний полковник та 19-річний рядовий (водій автомобіля) Нацгвардії, а також волонтери – 45-річний В. Бондар та Г. Євдокименко зі Львівської області.

Іще один волонтер, 37-річний А. Романчак, отримав важкі травми, його госпіталізовано у реанімацію Артемівської міської лікарні.

Напередодні повідомлялося, що загинули 3 волонтерів.

Як відомо, у неділю близько 11:20 на ґрунтовій дорозі поблизу Попасної, практично на самій лінії розмежування вогню, підірвався на фугасі військовий автомобіль "УАЗ-Хантер". Цей фугас, імовірно, вночі заклала диверсійно-розвідувальна група бойовиків.

"Саме цією ґрунтовою дорогою в той час переконували їхати в с. Троїцьке керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля", - зазначається у повідомленні.

Бойовики зосередили вогонь на Донецькому напрямку,

в Новомихайлівці було бойове зіткнення

 

З 18:00 17 травня бойовики продовжили обстрілювати позиції українських військових і мирні міста.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

На цей раз практично весь свій вогонь злочинці зосередили на Донецькому напрямку.

З мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів бандити неодноразово обстріляли Піски, Авдіївку та Опитне.

У районі Новомихайлівки відбулося зіткнення.

На Артемівському напрямку з кулеметів бойовики обстріляли Ленінське.

На Луганському та Маріупольському напрямках ніч пройшла спокійно. Останні обстріли там відбулися вчора близько 19 години.

Безпілотники противника були помічені в небі за напрямками Трьохізбенка - Слов'яносербськ, Миронівський - Троїцьке, Миронівський - Попасна, Новоайдар - Сєверодонецьк, Райгородка - Щастя, Донецький - Слов'яносербськ.

За добу в АТО 2 загиблих, 4 поранених

За минулу добу ва зоні АТО загинули 2 військових, ще 4 отримали поранення.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу ми втратили 2 військових, 4 отримали поранення", - сказав Лисенко.

Він зазначив, що факти застосування важкого озброєння НЗФ практично на всіх основних ділянках фронту свідчать про наміри бойовиків продовжити ескалацію конфлікту. 

СБУ: Двоє затриманих російських військових причетні

до терактів у Луганській області

Глава СБУ Валентин Наливайченко заявляє про причетність двох затриманих напередодні російських військових до терактів у Луганській області.

Про це він сказав на брифінгу, передають Українські новини.

"Ми підтверджуємо, що вони були затримані. Вони вчинили теракт", - повідомив Наливайченко.

За його словами, при собі російські військові мали зброю й входили до складу російської терористичної групи з метою здійснення терактів у Луганській області проти населення й сил Антитерористичної операції.

Звання затриманих - капітан і сержант, вони закріплені за військовою частиною Головного розвідувального управління Росії в Тольяті.

"Були направлені з метою здійснення терактів", - підкреслив Наливайченко.

Він додав, що зазначена терористична група вбила українського військового-учасника АТО.

Як повідомлялося, раніше Штаб антитерористичної операції (АТО) заявив про затримання в зоні операції 2 російських військовослужбовців.

Російські спецназівці потрапили в полон, коли у складі диверсійно-розвідувальної групи намагалися захопити стратегічний міст в районі н.п. Щастя.

Один з військових РФ - Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Він розповів про те, що група базувалася в Луганську, а приїхав в Україну захищати область

Другий - капітан Єрофєєв Євген родом з Куйбишева.

У Росії і у бойовиків заявили, що вони є співробитниками "народної міліції "ЛНР".  

У Кремлі вже намагаються відхреститись від полонених росіян. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що російських військових на Донбасі немає, а питання про перевірку інформації із затримання спецназівців потрібно адресувати не в Кремль, а в Міноборони.

Прикордонники ведуть бій з диверсантами на межі зони АТО на Донеччині

Під час моніторингу території, прилеглої до зони АТО поблизу села Троїцьке Ясинуватського району Донецької області прикордонники виявили диверсійно-розвідувальну групу терористів і вступили з нею в бій. Про це "Українській правді" повідомили у прес-службі відомства.

 Згідно з повідомленням, на допомогу прикордонникам вже прибули військові Збройних сил України. На момент написання новини відомо про одного пораненого з боку українських силовиків.

До списку новин