загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 20 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Порошенко: На Донбасі загинуло 7 тисяч цивільних і 1800 військових

За час конфлікту на Донбасі загинули 1800 українських військових і 7000 цивільних.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю ВВС.

"Це катастрофа, і катастрофа не тільки для матерів, а для всієї країни. Катастрофа для кожної з сімей, що втратили 1800 солдатів, для кожної з сімей, які втратили майже 7000 цивільних", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що це результат агресії проти України.

"І ми повинні говорити про відповідальність людини, винного в цій агресії. І я впевнений, що зроблю все можливе, щоб припинити цю агресію і не допустити зростання кількості жертв", - сказав він.

 

Бойовики вели обстріл по всіх напрямах, використовували танки та запальні боєприпаси

 

Починаючи з 18:00 19 травня бойовики продовжили обстрілювати українські позиції і мирні населені пункти, використовуючи танки, артилерію, міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і іншу зброю.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook.

На Луганському напрямку злочинці стріляли з зенітних установок, мінометів і гранатометів по Щастю, Гранітному, Трьохізбенці, Кримському. Зокрема двічі вночі обстрілювали з мінометів безпосередньо само місто Щастя.

У напрямку Авдіївки бойовики неодноразово з різних видів озброєння обстрілювали Золоте, Кірове, Катеринівку, Попасну, Ленінське та Майорськ.

На Донецькому напрямку з мінометів і забороненої артилерії злочинці вели вогонь по Верхньоторецькому, Піскам, шахті Бутівка, Новоласпі. По Опитному і Піскам стріляв танк. Близько опівночі бойовики били по Піскам вже з 120 мм. мінометів, використовуючи запальні боєприпаси.

В районі Маріуполя загарбники продовжили обстрілювати Широкино. Злочинці використовували танк, міномети, гранатомети. Також стріляли снайпери.

Глава МЗС Чехії закликав Росію припинити "гру у хованки"

Глава МЗС Чехії Любомир Заоралек закликав Росію припинити гратись у хованки і допомогти вирішенню конфлікту на Донбасі.

Про це він заявив під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє Сeska Тelevize.

Таким чином він закликав Москву припинити приховувати факти перебування російських військових в Україні.

За словами Заоралека, якщо Росія не приєднається до пошуків вирішення конфлікту, це поставить під загрозу мінські угоди.

Коментуючи затримання російських спецназівців на території України міністр сказав: "Для мене це ще одна причина сказати російській стороні: досить гратися, давайте разом шукати шляхи вирішення дуже серйозного конфлікту, який загрожує нам усім".

Заоралек підкреслив, що стабілізація ситуації в Україні – в інтересах Чехії і вкотре закликав РФ вплинути на сепаратистів.

  

Обстановка на Донбасі загострюється, зокрема на Артемівському напрямку - ІС

Упродовж минулої доби зафіксовано різку активізацію бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 20 травня у Facebook.

Зросла кількість вогневих ударів по позиціях сил АТО, також незаконні збройні формування здійснили кілька невдалих спроб прорвати оборону українських військ.

"Російські війська й терористи вели вогонь із артилерійських систем калібру 152 і 122 мм, 82-мм і 120-мм мінометів. Застосовувалося також озброєння танків, бронетехніки, усі види й типи, як легкого, так і важкого піхотного озброєння. Крім позицій сил АТО, терористи велиприцільний вогонь по населених пунктах", - пише Тимчук.

"Загострюються обстановка на Артемівському напрямку, на фланги якого раніше було перекинуто свіжі підрозділи бойовиків. Впродовж минулої доби терористи обстріляли українські позиції в районі Широкої Балки, Луганського, Золотого, Катеринівки й Світлодарська", - повідомляє він.

Також загострилася ситуація в районі між Попасною та Ореховим.

"Масованих мінометних і артилерійських обстрілів зазнали позиції українських військ і їхні опорні пункти фактично по всій довжині цієї ділянки, включаючи місто Попасна й селище Катеринівка", - пише Тимчук.

"У ході тривалої перестрілки з підрозділом сил АТО, що обороняє Катеринівку, терористи з банд формування "Призрак" здійснили невдалу спробу оточення опорного пункту із флангів. Українські війська вчасно виявили й зупинили висування піхотних груп НВФ", - додає він.

За даними ІС, "російсько-терористичні війська активізувалися в районі Гранітного, Новогригорівки й Старогнатівки".

"Позиції українських військ неодноразово було обстріляно з 82-х і 120-ти міліметрових мінометів, а також ЗУ-23-2. У районі Трьохізбьонки й Сокольників 4 БМП-2 обстріляли зі штатного озброєння один із опорних пунктів сил АТО", - повідомляє Тимчук.

"Обстріли й боєзіткнення також зафіксовано в районі Авдіївки, Красногорівки, Пісків і Мар’їнки. Одразу на декількох ділянках було відзначено різке нарощування супротивником снайперського вогню", - додає він.

В Іловайськ прибула гусенична техніка,

під Ясинуватою бойовиків посилили танками – ІС

 

Через Краснодон та Іловайськ продовжують перекидати бойову техніку, зброю й боєприпаси для потреб бойовиків.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 20 травня у Facebook.

"Через залізничні станції Краснодон та Іловайськ триває перекидання бойової техніки, озброєння й боєприпасів для потреб бойовиків. Зафіксовано прибуття в Іловайськ 8 тентованих платформ із гусеничною технікою", - пише він.

Крім того, перекинуто 4 одиниці ЗРК ТОР-М1 і засоби радіолокаційної розвідки в район між Єнакієве й Горлівкою.

"Переміщення засобів ППО, що перебувають на озброєнні ЗС Російської Федерації, здійснювалося без маскування", - зазначає Тимчук.

На ділянці траси між Старобешевим і Тельмановим зафіксовано переміщення змішаної "мотопіхотної" роти бойовиків із 14 ББМ.

"Угруповання російсько-терористичних військ у районі Ясинуватської розв'язки впродовж минулої доби посилено 2 танками Т-72, шістьома БМП-2, двома МТ-ЛБ і ЗРК "Стріла-10М", - повідомляє також Тимчук.

Крім того, відзначається значне переміщення автотранспорту в межах Донецька, в основному в Київському й Петровському районах, а також південніше Луганська, між Докучаєвськом та Оленівкою.

Через Луганськ на Краснодон і Ровеньки проїхало не менше 2 автоколон із бортовим, критим транспортом у кількості 11-12 машин.

Пізніше в тому ж напрямку рухалася ще одна з 20 одиниць автотехніки, у тому числі 3-х автобусів з озброєними людьми.

Бойовики застосовують фосфорні снаряди – прес-центр АТО

Під час обстрілів села Піски поблизу донецького аеропорту в ніч з 18 на 19 травня бойовики застосували заборонені фосфорні боєприпаси.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Згідно з повідомленням, обстріл вдалося припинити лише з п'ятої спроби, близько 1 години ночі.

"У селищі практично не залишилось місцевих мешканців - лише підрозділи Збройних Сил України. Бойовики діють за принципом "випаленої землі" і цього разу застосували по житловому кварталу запалювальні (ймовірно фосфорні) боєприпаси", – повідомляє прес-центр.

Також у відомстві опублікували фото одного з будинків, ймовірно, враженого таким снарядом, пожежа у якому тривала біля 12 годин.

Україна може розмістити ПРО,

щоб захиститись від ядерної зброї Росії – Турчинов

 

Україна шукає можливості захиститись від ядерної зброї Росії, яку та розміщує в Криму, і може попросити у міжнародних партнерів розмістити елементи ПРО на своїй території.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

За його словами, "керівництво РФ поставило завдання розгорнути в Криму: полк бомбардувальників Ту-22М3, обладнаних для несення ракет з ядерними бойовими частинами; три дивізіони оперативно-тактичних ракетних комплексів (ОТРК) "Іскандер-К" та "Іскандер-М", у тому числі укомплектованих ракетами з ядерними боєголовками".

"Крім того, на окупованій території Криму, РФ планує завершити створення потужної бази підводного флоту. Підводні човни планується озброїти системою ракет, що мають також ядерні боєголовки з можливістю ураження наземних цілей на відстані 1,5-2 тис. км", - розповів Турчинов.

Він повідомив, що Росія уже перекинула в Крим "10 одиниць оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер-М", які розміщуються в районі селища Щолкіне (мис Казантип) та Красноперекопська".

"Окрім цього, Міністерство оборони РФ готується розмістити аналогічні комплекси в районі міста Джанкой та селища Чорноморське", - повідомив Турчинов.

За його даними, Росія зараз активно ремонтує аеродроми в Криму, щоб вони могли приймати згадані бомбардувальники, та іншу інфраструктуру, яка обслуговує ядерні сили у Феодосії, Балаклаві та інших містах.

Крім цього Росія розгорнула в Криму кілька ешелонів протиповітряної та протиракетної оборони, серед яких системи ППО та ПРО "С-400" (дальній ешелон) та "Панцирь-С1М" (ближній ешелон), берегові ракетні комплекси "Бал" та К300П "Бастіон".

"Останній може бути оснащений ядерною боєголовкою, здатною уражати цілі на відстані до 600 км, тобто фактично може загрожувати значній частині акваторії Чорного моря", - пояснив Турчинов.

Секретар РНБО заявив, що "агресія Росії, окупація нашої території та реалізація Росією наступальних ядерних програм з розгортанням їх складових на українській землі, безпосередньо порушують без'ядерний статус України, умови Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та штучно виводять Україну за межі цього договору".

За його словами, для захисту від Росії Україна відновлює свої Збройні сили та ВПК.

"Ми посилюємо оборону кордону від агресора. Крім того, не порушуючи міжнародних угод, відновлюємо наш ракетний щит, головне завдання якого - оборона від агресії РФ", - заявив Турчинов.

Але він визнав, що Україна сама не впорається з "безумцем, який погрожує світу потужним ядерним потенціалом".

"Потрібна взаємодія та системна координація зусиль усіх провідних країн світу. Це повинен бути комплекс економічних, політичних і військових заходів. У тому числі, і значне посилення спільної системи захисту від ядерної загрози та розгортання додаткових позицій системи ПРО. Не виключаю, що для захисту від ядерної небезпеки, ми змушені будемо проводити консультації щодо розміщення компонентів системи ПРО на території України", - заявив Турчинов.

Бойовики обстріляли Трьохізбенку, Кримське, Щастя, Станицю: є поранені

На Луганщині бойовики обстріляли чотири населені пункти: є поранені серед військовослужбовців та мирних громадян.

Про це у середу інформує на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, крім бойового зіткнення в Катеринівці, в результаті якого є загиблі та поранені військовослужбовці, бойові дії протягом вечора 19 травня та минулої ночі велися ще в кількох точках уздовж лінії розмежування вогню на Луганщині.

Станицю Луганську та околиці серед ночі обстріляли з мінометів. Перебито лінії електропередач, зараз без світла залишається село Валуйське і частково без газу – районний центр. Зранку в Станиці тихо, ремонтні бригади займаються відновленням систем життєзабезпечення.

У вівторок у селищі поранення отримав мирний мешканець. 54-річний чоловік вирішив перевірити свою дачу на вул. Донецькій і зачепив встановлену невідомими особами розтяжку з гранатами. Внаслідок вибуху він отримав осколкові поранення й госпіталізований.

У Трьохізбенці після 19-ї години розвідувально-диверсійна група бойовиків із правого берега Сіверського Донця обстріляла з автоматичних гранатометів позиції наших силовиків.

Внаслідок обстрілу поранення дістав 25-річний боєць. Рани неважкі, загрози життю немає.

З боку окупованої Веселої Гори кілька разів здійснювалися обстріли з гранатометів та мінометів міста Щастя. Після 10-ї вечора внаслідок такого обстрілу зайнялися кілька будинків на дачному масиві. Пожежу вдалося ліквідувати силами рятувальників. Поранених чи загиблих немає.

Починаючи з 8-ї вечора й до півночі на околиці Кримського поблизу протитуберкульозного диспансеру тривали перестрілки, які переростали в бойові зіткнення із застосуванням мінометів, гранатометів та автоматичної зброї.

Житловий сектор залишився поза зоною ураження, даних про потерпілих серед мирних мешканців та військовослужбовців немає.

У решті гарячих точок дотримувався режим тиші, даних про бойову активність немає, зазначають в адміністрації.

За добу загинуло 3 військових, 9 поранено

За минулу добу в зоні АТО загинули 3 військових, ще 9 отримали поранення.

Про це під час брифінгу повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

"Загинули 3 військових, 9 отримали поранення", - сказав він.

При цьому Лисенко уточнив, що всі 3 загиблих та 5 поранених приходяться на зіткнення із бойовиками біля селища Катеринівка Попаснянського району Луганщини.

Він також повідомив, що за добу було зафіксовано проліт трьох безпілотних літальних апаратів.

За добу бойовики здійснили 22 обстріли із 122-міліметрових мінометів та 3 обстріли із 122-мм артилерії. Крім того, 4 рази НЗФ застосовували танки.

"ДНР" та "ЛНР" повинні бути в складі України - Лавров

Самопроголошені "Луганська і Донецька народні республіки" повинні залишитися частиною України.

Про це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв'ю "Російській газеті".

"На всіх рівнях - вустами президента Росії, в інших форматах - говоримо, що ми - за те, щоб вони стали частиною України", - сказав міністр.

"Вони зараз представили свій проект конституції. Там вони ведуть мову рівно про той статус, який передбачений мінськими домовленостями: "республіки" будуть частиною України, і далі пройде конституційна реформа, щоб цей статус закріпити на постійній основі", - підкреслив Лавров.

За його словами, це в Мінську писали особисто канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд.

До списку новин