загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Котлети в різних кухнях світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Котлети в різних кухнях світу

Котлети готують на всіх континентах, у багатьох країнах світу, як і у нас, це одне з найпопулярніших страв любителів м'яса. Давайте подивимося, як готують котлети в різних країнах.

Котлети - просте і смачне блюдо, до якого підходить маса гарнірів, напевно, тому вони так популярні і у нас, і в інших країнах. В кожній країні є свої традиції приготування котлет - їх по-різному подають і готують, воліють різні гарніри. Для різноманітності спробуйте приготувати котлети за запропонованими рецептами, що належать до різних кухонь світу - гарантуємо: буде цікаво, ново і смачно!

В Бразилії і Португалії котлети подають зі спагеті, у італійців їх подають як основне блюдо, датські котлети характеризуються приплющенной формою, а в турецькій кухні близько 80 видів різних котлет.

РЕЦЕПТ КОТЛЕТ ПО-КИШИНІВСКИ

Знадобиться: 250 г свинини, 40г вершкового масла, 20 г молока, 10 г борошна, 2 яйця, спеції, сіль, гарнір - 100 г смаженої картоплі, 50г солоних огірків, петрушка.

Як приготувати молдавські котлети. Взяти жирну свинину, прокрутити її в м'ясорубці (використовуйте часту грати), поперчити, посолити, влити у фарш молоко, вбити яйця, збити як слід і прибрати фарш на 20хв в холод. Сформовать невеликі биточки, вмочити в розтоплене і охолоджене вершкове масло, запанірувати в борошні, обсмажити до готовності. Подавати з гарніром з огірків і картоплі, оформивши зеленню.

РЕЦЕПТ КОТЛЕТ ПО-ШВЕДСЬКИ

Знадобиться: 500 г м'ясного фаршу, 1 бульбі картоплі, яєчного жовтка і цибулині, ? маринованої буряків, по 4 ст.л. панірувальних сухарів і молока, 2 ст.л. рослинного масла, сіль, гарнір - відварена картопля, мариновані огірочки.

Як приготувати котлети по-шведськи. Збити м'ясний фарш з жовтком і молоком, додати тертий на дрібній тертці картоплю, перемішати. Буряк дрібно нарізати, цибулю подрібнити, обсмажити, додати разом з буряком у фарш, посолити і перемішати. Сформувати з маси котлети, обваляти в сухарях, обсмажити до рум'яної скоринки на олії, потім довести до готовності в духовці. Подавати з гарніром з картоплі і огірків.

РЕЦЕПТИ КОТЛЕТ ПО-АРАБСЬКИ «КУБЭЙ»

 

Знадобиться: 800г яловичини, 300г пшеничного крупи, 100 г очищених кедрових горішків і цибулі, 2 ст.л. вершкового масла 1 ст.л. рослинного масла, чорний перець, сіль.

Як приготувати котлети по-арабськи. Прокрутити в м'ясорубці м'ясо, розділити навпіл. В одну додати крупу і половину подрібненої цибулі, поперчити і посолити, знову прокрутити, руками вимісити. Другу частину фаршу на вершковому маслі обсмажити з рештою цибулею, додати горішки. Скачати з першої частини фаршу кульки, зробити в них ямки, покласти обсмажений фарш, сформувати котлети, закривши сирим фаршем начинку. Обсмажити котлети на розпеченому рослинному маслі до рум'яної темної кірочки.

РЕЦЕПТ КОТЛЕТ ПО-ФІНСЬКИ

Знадобиться: 500г пісного яловичого фаршу, по 1 цибулині, яйцю і склянці пшеничних сухарів, ? склянки збитих вершків, ? склянки вершкового масла, по дрібці солі і перцю духмяного молотого, соус - 100 г борошна, 500 мл молока, ? склянки збитих вершків.

Як приготувати котлети по-фінськи. Перемішати фарш з сухарями, яйцем, вершками, подрібненою цибулею, поперчити і посолити. Сформувати кульки розміром з м'яч для гольфу. Розтопити вершкове масло у великій сковороді, викласти котлети, смажити з усіх боків до рум'янцю. Дістати котлети, залишивши в сковороді отриманий після обсмажування сочок. Борошно просіяти в сковороду, обсмажити 2-3 хв до покоричневения, влити повільному молоко, перемішати до однорідності. Процідити соус, викласти в сковороду котлети - соус повинен їх повністю покривати, довести до кипіння, тушкувати 15-20хв. Подавати котлети з картопляним пюре.

РЕЦЕПТ КУРЯЧИХ КОТЛЕТ ПО-ФРАНЦУЗЬКИ

 

Знадобиться: 900г філе курячої грудки, 5 яєць, 1 пучок зеленого цибулі, 2 ст.л. борошна, 1 ст.л. рослинної олії та майонезу, перець, сіль.

Як приготувати котлети по-французьки. Порізати філе на кубиками близько 5мм, поперчити і посолити, вбити яйця, покласти майонез, перемішати. Цибулю подрібнити, додати до курки разом з борошном, по консистенції фарш вийде рідким, як кляр. Викладати фарш столовою ложкою на сковороду, з двох сторін обсмажувати котлети до зарум'янювання.

РЕЦЕПТ КОТЛЕТ «КЕФТЕДЕС» ПО-ГРЕЦЬКИ

Знадобиться: 350г яловичого і свинячого фаршу, 200 г білого хліба без скоринки, 125мл молока, 2 яйця, по 1 цибулині і яблуку, пучку петрушки, ? ч.л. сушеної м'яти, олія.

Як приготувати котлети по-грецьки. Вимочити хліб у молоці, перемішати до однорідності хлібно-молочну суміш. Очистити і на крупній тертці потерти яблуко, подрібнити цибулю, порізати дуже дрібно петрушку. Хліб з молоком перемішати з м'ясним фаршем, також додавши яблуко, цибулю, м'яту, яйця і петрушку, поперчити і посолити, вимісити і відбити об стіл фарш. Скачати фарш в невеликі кульки розміром зі сливу. Розжарити рослинну олію в сотейнику, обсмажити котлетки до зарум'янювання з усіх боків. Зменшити вогонь і загасити котлетки ще 7 хв під кришкою.

Готуйте звичні страви з закордонними рецептами і відкривайте для себе нові грані кулінарії!

До списку новин