загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українка придумала незвичайний велосипед і обіцяє зробити його доступним

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Українка придумала незвичайний велосипед і обіцяє зробити його доступним

У квітні цього року на тижні дизайну в Мілані серед інших новинок був дніпропетровський "слід". Команда, у складі уродженки Дніпропетровська Марії Корольової, яка зараз живе у Відні, болгарина Атанаса Жельова і німця Мартіна Хутца, можна сказати, винайшла велосипед. Їх розробка – новий тип велосипедної рами, що має не тільки незвичайний футуристичний дизайн, але і чисто практичні якості. 

"Моє захоплення велосипедом почалося ще в дитинстві, після одного з найбажаніших подарунків від батьків – двоколісного велосипеда, – розповідає Марія Корольова. – Я росла, велосипеди теж змінювалися разом зі мною. Коли переїхала вчитися до Європи, велосипед став моїм основним засобом пересування". На Заході, за словами дизайнера, велосипед давно перестав бути долею бідних студентів і борців за екологію, давно ставши популярним і серед бізнесменів середнього і навіть вищої ланки.

Ідея створення нового типу рами народилася у Марії під час навчання в Університеті прикладних мистецтв у Відні, під час роботи над проектом житлового будинку з криволінійних дерев'яних конструкцій і транспорту, яким може користуватися його господар. Так з'явився проект велосипеда, що володіє "легким" дизайном і отримав назву Aero.

"Дерево – дуже благородний і цікавий за своїми властивостями матеріал, – пояснює Корольова. – Він дозволяє робити багато речей, які неможливо зробити із сталі або алюмінію. Володіючи природною міцністю і пружністю, з правильним використанням волокон і впровадженням композитних матеріалів в шари, він набуває незвичайні якості, залишаючись при цьому естетично дуже елегантним і красивим".

Результат повністю задовольнив команду розробників: з'ясувалося, що їх рама володіє незвичайним властивістю – вона амортизує сама по собі, залишаючись при цьому досить міцною.

Презентація новинки на тижні дизайну в Мілані пройшла успішно: винахід отримав відмінні відгуки, а його творці – масу корисних контактів для розвитку проекту. На черзі – показ Aero на виставках в Таїланді, Токіо та Парижі.

Разом з тим запуск велосипедного ноу-хау в масове виробництво поки не планується – процес створення кожного примірника вельми трудомісткий, вимагає хороших фахівців, і займає близько місяця. Однак при цьому його авторка зазначає, що дозволити його собі зможуть не тільки обрані.

"Велосипед буде ексклюзивним, але досить доступним, – розповідає Марія Корольова. – Бюджет зараз складається. Нами також була передбачена можливість поставити будь-які комплектуючі (колеса, кермо та інше) і навіс (гальма, перемикачі) за бажанням замовника, що може значно варіювати вартість кінцевого продукту".

Основним ринком для Aero його творці бачать Європу та Азію. "Хотілося б мати виробництво і в Україні, адже у нас теж багато хороших майстрів", – ділиться планами дизайнер.

До списку новин