загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 21 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

У Росії завершили слідство у справі Савченко

 

Слідчий комітет Росії офіційно завершив розслідування кримінальної справи стосовно української льотчиці і депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на адвоката українки Марка Фейгіна.

"Попереднє слідство закінчено, далі чекає ознайомлення з матеріалами справи", – сказав він.

За прогнозами адвоката, ознайомлення з матеріалами справи займе близько півтора місяця і завершиться в другій половині липня.

"Тут 24 томи по 300 сторінок, спочатку почнуть знайомитися потерпілі, потім вже ми", – сказав Фейгін.

За словами захисника, до цих пір не ясно, де будуть судити Савченко

Бойовики переключаються з Донецького на Артемівський напрямок - ІС

Активність проросійських бойовиків на Донбасі зміщується з Донецького на Артемівський напрямок.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 21 травня у Facebook.

"Фіксувалися обстріли позицій українських військ практично по всій лінії зіткнення сторін на цій ділянці - від н.п. Горлівка до н.п.Донецьке", - пише він.

"Зафіксовано активність формувань місцевих терористів і російських найманців у районі ст. Майорська, н.п. Шуми, Артемове, Ленінське, Кірове, Луганське, Розсадки, Миронівське, Попасна, Катеринівка, Золоте, де зазнали обстрілів позиції й опорні пункти українських військ", - додає Тимчук.

На ділянці Піски-Авдіївка бойовики впродовж дня 20 травня задіяли стрілецьке озброєння, артилерію ( 122-мм і 152-мм) і міномети (120-мм і 82-мм).

Обстрілів також зазнали позиції українських військ у районі Опитного й Водяного. Зросла інтенсивність і масштаби обстрілів на даних ділянках.

За добу в районі н.п. Кірове, Ленінське, Шуми задіяли одразу кілька піхотних вогневих груп для обстрілів позицій українських військ із автоматичних гранатометів АГС-17, крупнокаліберних кулеметів і 82-мм мінометів.

На приморському (Маріупольському) напрямку, у районі східніше й північніше Широкиного, бойовики активно використовували для обстрілів позицій сил АТО стрілецьке озброєння, міномети й бронетехніку. Там оперували 3 танки, яких змусили відступити сили АТО, обстрілявши з мінометів і станкових гранатометів.

У районі н.п. Щастя, Лозове й Луганське бойовики застосували 122-мм артилерію (САУ 2С1 "Гвоздик" і гармати Д-30).

У районі н.п. Катеринівка, Лозове й Щастя бойовики, діючи невеликими піхотними групами, намагалися висунутися вперед на стиках і флангах позицій і опорних пунктів українських військ. Усі такі спроби сили АТО припинили вогнем у відповідь.

Уночі по Широкиному били з артилерії, раніше застосували танк – "Азов"

Упродовж минулого вечора та ночі бойовики на Донбасі продовжили обстріли позицій українських військових, використовуючи переважно міномети та артилерію заборонених калібрів.

Про це повідомляється на сторінці полку "Азов" у Facebook вранці 21 травня.

"На Маріупольському напрямку з окупованої Саханки працювала артилерія по селищу Широкине", - йдеться у повідомленні.

Напередодні повідомлялося, що бої у Широкиному тривали цілий день.  "Після ранкових обстрілів (20 травня) терористи не припинили провокації. Так протягом всього дня бойовики вели вогонь з АГСів по позиціях полку "Азов", - повідомляв полк. "О 16:30 терористи застосували танк, який зробив кілька залпів. Під прикриттям танку ворожа піхота спробувала прорвати оборону "азовців". У ході контактного бою терористи застосовували міномети, крупнокаліберні кулемети, СПГ, РПГ, АГСи та стрілецьку зброї. "Азовці" відповідали з кулеметів, АГСа та стрілецької зброї", - заявили в "Азові". Активна фаза боїв тривала більше трьох годин. За цей час бойовики втратили мінімум трьох вбитими та шістьох пораненими, стверджують у полку. "Втрати "азовців" – один автомобіль. На щастя, екіпаж машини не постраждав", - йдеться у повідомленні.

27-й "гумконвой" із Росії: понад 100 машин рушили в Донецьк і Луганськ

Колони МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу перетнули державний кордон, одна з них прямує в Донецьк, інша – в Луганськ.

Про це ТАСС повідомили рано вранці у Національному центрі керування в кризових ситуаціях (НЦУКС) МНС Росії.

Як стверджують там, понад 100 автомобілів везуть для жителів Луганської й Донецької областей понад тисячу тонн гуманітарних вантажів: предметів першої необхідності та продуктів харчування, яких насамперед потребує Донбас. Серед продуктів - м'ясні, рибні, молочні консерви, пшеничне борошно.

"На двох прикордонних пунктах пропуску Донецьк і Матвіїв-Курган завершено митне оформлення вантажів. Усі машини пройшли митний і прикордонний контроль у встановленому порядку, перетнули кордон і почали рух у пункти призначення", - заявив представник НЦУКС.

Він переконував, що всі заходи на пунктах пропуску здійснювалися відповідно до норм міжнародного права і нібито у присутності представників митної й прикордонної служб України, а також спостерігачів місії ОБСЄ.

Як відомо, Україна не контролює частину свого кордону з Росією і виступає проти приїзду так званих "гуманітарних" колон із Росії, адже вони можуть везти продовольство, боєприпаси й іншу допомогу проросійським бойовикам.

Ця вже 27-ма колона МНС Росії, яка в'їхала на схід України за час бойових дій.

У червні МНС РФ планує відправити ще три "гуманітарні колони", однак там готові змінити кількість залежно від ситуації на Донбасі, у т.зв. "ДНР" і "ЛНР".

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 8 дістали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 український військовий, ще 8 бійців дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, ще 8 - дістали поранення", - сказав він.

За словами Мотузяника, найбільші втрати сили АТО понесли в ході бою на Світлодарській ділянці оборони.

Бойовики притягнули під Маріуполь зенітно-ракетний комплекс – ОБСЄ

У населеному пункті Октябрське, що за 25 км від Маріуполя бойовики розмістили зенітно-ракетний комплекс "Стріла-10", призначений для знищення повітряних цілей.

Про це на брифінгу заявив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг.

Він уточнив, що установку спостерігачі ОБСЄ зафіксували за допомогою безпілотника.

За словами Хуга, поки що жодна зі сторін конфлікту не виконала до кінця зобов'язання з відведення важкого озброєння.

Також він додав, що загалом інтенсивність обстрілів протягом останнього тижня знизилася. Неспокійними все ще залишаються Широкине, територія довкола донецького аеропорту, Горлівка та інші місця.

До списку новин