загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт: в українців почалася "споживча сплячка" через тарифи ЖКГ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Індекс споживчих настроїв населення перебуває на дуже низькому рівні.

Про це повідомив експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні Андрій Шевчишин.

Попри нетривалу стабілізацію через політику НБУ стосовно готівкового ринку та травневі свята, індекс споживчого настрою є низьким. Сезонні роботи у сільськогосподарському секторі дещо збавили тиск на ринку праці, але не нівелювали, про що свідчить стабілізація індексу очікувань безробіття поблизу максимумів.

Додають напруги низька гривнева ліквідність і високі кредитні ставки, що істотно стримують ділову активність. Також, непроіндексована зарплати та пенсії разом із високою інфляцією обмежують купівельну спроможність населення.

"Стримувати поліпшення споживчих настроїв будуть збільшені витрати населення на житлово-комунальні послуги, а також важкий період впровадження нової моделі субсидування. Перерозподіл частини доходу зі споживчого ринку на ЖКГ обмежує доступний ресурс для здійснення покупок", – відзначив Андрій Шевчишин.

Нагадаємо, індекс споживчих настроїв в Україні в квітні, розрахований Gfk Ukraine, знизився на 0,4 п. до 41,4 п. Скорочення ділової активності, зростаюча інфляція, збереження передумов для зростання безробіття – чинять тиск на споживчі настрої. Також продовжують падіння і складові індексу, що вказують на оцінку поточної ситуації: індекс оцінки поточного стану обвалився до мінімальних значень – 36,1 п., індекс поточного особистого матеріального стану впав на 4,6 п. до 23 п.

У квітні покращилися очікування українців щодо можливого безробіття: індекс очікуваної динаміки безробіття дорівнює 159,5, що на 3,9 п. менше березневого показника. Одночасно тривало покращзення очікувань щодо можливої інфляції: індекс інфляційних очікувань втратив 2,5 п. і становить 178,5. Також дещо поліпшилися очікування щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців: індекс девальваційних очікувань втратив 1 п. до значення 132,6.

До списку новин