загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Органічне козяче молоко як еліксир довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Органічне козяче молоко як еліксир довголіття

З чого кожна людина починає своє життя? Так, звісно, з молока. Джерелом здоров’я та довголіття слов’яни здавна вважали саме козяче молоко, яким годували малих дітей і заслаблих від недуги дорослих.

На жаль, нині про цей унікальний продукт дещо забули. Й даремно, адже склад і властивості козячого молока роблять його незамінним продуктом у раціоні будь-якої сучасної людини.

Чим же корисне органічне козяче молоко?

Багато людей дивуються, чим справді органічне козяче молоко краще за так зване звичайне? Здавалося б, переваги мають усі види органічного молока й козяче тут не виняток. Взагалі є чимало причин пити лише його, або хоча б спробувати.

Органічне козяче молоко загалом корисніше для організму людини, ніж коров’яче. Кіз зазвичай утримують у більш здорових умовах, ніж корів, вони ще й здатні фільтрувати шкідливі речовини, які можуть потрапити в молоко. Якщо у Вас, приміром, алергія на лактозу, яка з’являється в організмі внаслідок споживання звичного молока, спробуйте органічний козячий продукт.

Що ж у козячому молоці є такого, чого немає в коров'ячому?

Ще Гіппократ вважав козяче молоко найкращим засобом для лікування сухот. Авіценна рекомендував хворим регулярно споживати його, щоб у старості не страждати через склероз. Народна медицина й нині відводить йому роль харчового продукту для слабких і хворих на алергію дітей.

Саме тому майже в усьому світі козяче молоко визнано ліпшим за коров'яче, оскільки воно легше засвоюється та містить істотно більше корисних речовин. Яких саме?

Жири. У козячому молоці близько 14 г жиру на 1 л порівняно з 8-9 г у незбираному коров'ячому. На відміну від останнього, воно не містить аглютинінів, а отже, легше засвоюється (практично на 100%, маючи жирність 4 – 4,4%).

Білки. Білок у козячому молоці легше й швидше засвоюється. Теоретично швидший транзит через шлунок може бути перевагою для немовлят і дітей, чутливих до білку коров'ячого молока. Воно також має перевагу, коли йдеться про алергії, бо містить невелику кількість алергенного білку казеїну, альфа-S1, знайденого в коров'ячому. За складом козяче молоко досить подібне до людського материнського.

Менше лактози. У козячому молоці менша кількість лактози (4,1% на противагу 4,7% у коров'ячому), що важливо для чутливих до неї людей.

Корисні поживні речовини. Козяче молоко містить багато кальцію (143 мг, що на 13% більше, ніж у коров’ячому), магнію (14 мг), фосфору (89 мг), марганцю (17 мкг), калію (145 мг, що на 134% більше, ніж у коров’ячому), міді (20 мкг, що вчетверо більше, ніж у коров’ячому), вітамінів А (0,1 мг, що на 47% більше, ніж у коров’ячому), В6 (0,05 мг, що на 25% більше, ніж у коров’ячому), С (2,0 мг), Д (0,06 мкг), В12 (0,1 мкг) та аскорбінової кислоти. Цей продукт збагачує організм повноцінними білками, жирами, мінералами та мікроелементами, нормалізує обмін речовин, що сприяє здоров’ю та довголіттю.

Робіть висновки! Скуштуйте склянку смачного козячого молока!

Склад козячого молока

Калорійність

66,7 ккал

Білки

3,0 г

Жири

4,2 г

Вуглеводи

4,5 г

Вітамін А

0,1 мг

Вітамін B1

0,04 мг

Вітамін B2

0,1 мг

Вітамін B3

0,3 мг

Вітамін В6

0,05 мг

Вітамін B9

1,0 мкг

Вітамін B12

0,1 мкг

Вітамін C

2,0 мг

Вітамін D

0,06 мкг

Вітамін E

0,09 мг

Вітамін H

3,1 мкг

Вітамін PP

0,3 мг

Холін

14,2 мг

Залізо

0,01 мг

Калій

145,0 мг

Кальцій

143,0 мг

Магній

14,0 мг

Натрій

47,0 мг

Фосфор

89,0 мг

Хлор

35,0 мг

Алюміній

22,0 мкг

Йод

2,0 мкг

Марганець

17,0 мкг

Мідь

20,0 мкг

Молібден

7,0 мкг

Інна Колесник,

До списку новин