загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

24 травня. Згадаємо про довкілля, писемність та азбуку Морзе, восьме чудо світу, Золоту пальмову гілку та піратів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
24 травня. Згадаємо про довкілля, писемність та азбуку Морзе, восьме чудо світу, Золоту пальмову гілку та піратів

Чим день сьогоднішній відзначився в історії...

Сьогодні всі європейські країни відзначають День парків. Зазвичай, у Європейський День парків проводяться численні святкові заходи біля заповідників та безпосередньо на їх території. Мета таких заходів – спроба привернути увагу до природної краси та її культурного спадку. Всі ж ми дуже любимо красу і безмежність природи, яка завжди вражає яскравими несподіванками. Давайте пам'ятати про те, що природа потребує не тільки охорони, а й постійного дбайливого ставлення. Тож, прогулюючись парком або лісом, йдучи на відпочинок до річки чи будь-якого іншого природного ландшафту, не залишайте по собі "слідів" перебування, просто не смітіть і не завдавайте шкоди!

Корпусний парк у м. ПолтаваКорпусний парк у м. Полтава

24 травня День святих Кирила і Мефодія, який більше відомий як День слов'янської писемності і культури. Брати були православними ченцями, а слов’янську абетку створили у грецькому монастирі. Вони підняли освіту і культуру слов’янських народів на високий щабель, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності, фундамент усіх слов`янських літератур.

сувій з чорнильницею та пером

Майже 200 років тому художник-портретист і винахідник Семюел Морзе вперше передав на велику відстань повідомлення по телеграфу - у Вашингтоні на апараті власної конструкції він "відстукав" повідомлення «What hath God wrought» («Що творить Бог»), котре було прийнято в Балтиморі його партнером Альфредом Вейлом, винахідником пристрою для запису, розшифровки і друкування телеграфних повідомлень.

Жінка-радист

24 травня 1883 року, після 14 років будівництва, у Нью-Йорку офіційно відкрили Бруклінський міст, що зв'язав транспортні магістралі Брукліна і Манхеттена. Конструкція була спроектована німецьким інженером Джоном Роблінгом і мала довжину 1825 метрів, що складалась із 90-метрових арок, підвішених на 16-дюймових стальних тросах. Міст був названий "восьмим чудом світу". За першу добу по ньому пройшло більше 250 тисяч людей та 1800 транспортних засобів.

Бруклінський містБруклінський міст

59 років тому у швейцарському місті Лугано, в залі театру Курсааль, пройшов перший конкурс пісні "Євробачення", організований Європейською спілкою мовлення. До виконання допускалися тільки сольні артисти, які представляли дві пісні тривалістю не більше трьох з половиною хвилин. В конкурсі взяли участь представники 14 країн Європи. Переможцем стала швейцарка Ліз Ассіа з піснею «Refrain».

Нагорода Євробачення

24 травня 1994 року на 47-у Канському фестивалі «Золоту пальмову гілку» отримав фільм «Кримінальне чтиво» Квентіна Тарантіно з Джоном Траволтою та Умою Турман в головних ролях. Знятий у стилі "чорної комедії", він мав великий успіх у публіки та критиків і став культурним феноменом 1990-х років, суттєво вплинувши на незалежний кінематограф і поп-культуру в багатьох країнах світу.

Фрагмент з фільму "Кримінальне чтиво"Фрагмент з фільму "Кримінальне чтиво"

Наступна подія теж стосується кіноіндустрії. Вісім років тому у світовий прокат вийшла стрічка «Пірати Карибського моря: На краю світу», третя з частина сиквелу Гора Вербинського. Вона стала найкасовішим фільмом 2007 року.

Джек ГоробецьДжек Горобець

До списку новин