загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 25 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Звільнений доброволець "Айдара" розповів про тортури і знущання в полоні

Звільнений з полону доброволець батальйону "Айдар" Сергій Щеглов, який майже 7 місяців перебував у заручниках у сепаратистів, розповів журналістам про знущання і тортури, через які  пройшов в полоні.

Терористи утримували добровольця в сумнозвісній будівлі СБУ в Донецьку, перевозили в Луганськ, вони також стверджували, що Щеглов був розвідником і корегувальником вогню. Втім, коли його полонили, він навіть не встиг взяти участь у бойових діях.

"Спочатку побиття, тортури. Голодний місяць. Два тижні без одягу, голий на бетонній підлозі. Поламані ребра. Електрика, підключення", - розповів "айдарівець"

У вихідні бойовики активно стріляли,

намагалися дійти до околиць Дзержинська – ІС

 

У вихідні 23-24 травня бойовики активно обстрілювали позиції українських військ і цивільні об'єкти, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

У суботу, 23 травня, масовано обстрілювали ділянку від н.п. Шуми, Майорське до Авдіївки зі стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів типу АГС-17 "Полум'я" і ЗУ-23-2.

У районі Троїцького бойовики завдали вогневого удару по передових позиціях українських військ зі 120-мм мінометів.

На Артемівському напрямку позиції українських військ обстріляли зі 122-мм ствольної артилерії та мінометів (82-мм і 120-мм) у районі н.п. Луганське, Миронівське, Санжарівка й Розсадовка.

Зі ствольної артилерії обстріляли Авдіївський коксохімічний завод (на території заводу розірвалося понад 70 снарядів), у результаті чого підприємство було вимушене припинити роботу. Бойовики вели обстріли підприємства: зі 122-мм артилерії - з позицій у районі Спартака і Ясинуватою (гаубиці Д-30, три вогневі батареї), зі 152-мм артилерії - з Київського району Донецька (одна 6-гарматна батарея "Мста-Б").

Ці ж арт підрозділи в суботу двічі обстріляли Піски й Опитне, кілька вогневих ударів зробили по Тоненькому й Водяному. Крім того, обстріляли з мінометів і АГС-17 позиції українських військ поблизу Красногорівки й Мар’їнки.

Південніше Донецька (у районі Старогнатівки й Гранітного) позицій українських військ неодноразово обстріляли з АГС-17 і крупнокаліберних кулеметів. Бойовики намагалися викликати вогонь у відповідь, щоб визначити на цих ділянках систему вогню сил АТО, вважає Тимчук. Кілька разів бойовики на тій ділянці відкривали вогонь зі 120-мм мінометів.

У районі н.п. Кримське, Сокольників, Щастя, Станиця Луганська бойовики неодноразово відкривали вогонь із 82-мм мінометів і АГС-17, обстрілюючи передові позиції сил АТО.

На ділянці Жовте – Весела Гора бойовики висунули вперед батарею 82-мм мінометів і щонайменше 3 АГС-17 "Полум'я" (між Раївкою і Жовтим), відкривали "пристрілочний" вогонь.

На приморському (Маріупольському) напрямку бойовики в суботу вели обстріли із крупнокаліберних кулеметів і АГС у районі Широкиного.

У неділю на даному напрямку "відпрацювала" артгрупа бойовиків зі 122-мм гаубиць Д-30 (район Чермалика), а також із декількох 120-мм мінометів і АГС безпосередньо по Широкиному й висотах західніше даного н.п. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

24 травня бойовики вели обстріли з мінометів по н.п. Піски, Опитне, Авдіївка й шахті Бутівка. В основному використовувалися 120-мм міномети.

 

У бік Макіївки перекинули БТР і 4 КаМАЗи з солдатами РФ - Тимчук

Упродовж вихідних найбільш активне переміщення автотранспорту логістики бойовиків було зафіксовано між Луганськом та Алчевському, Перевальському.

Про це повідомляє в понеділок на своїй сторінці в Facebookкоординатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, також між Шахтарськом та Харцизьком активно переміщується як автотранспорт, так і бронетехніка (включаючи танки), особливо з боку Іловайська.

Аналітики акцентують увагу на колоні з 4-х КАМАЗів і 1-го БТР-80 між Іловайськом і Харцизьком в бік Макіївки. Відзначалася посилена озброєна охорона, вантажівки - тентовані. Ця колона перевозила військовослужбовців ЗС РФ, зафіксовано наявність засобів радіозв'язку у кожного військовослужбовця.

Також були відзначені три 122-мм гармати Д-30 у супроводі 1 БТР-80 і 1 БРДМ на марші між Антрацитом і Червоним Лучем. Колона прямувала до Горлівки через Дебальцеве і Вуглегірськ.

За словами Тимчука, в районі Горлівки триває посилення групи бойовиків, зосередженої навпроти траси на Артемівськ (прибуло 4 БТР-80, раніше зафіксованих у районі н.п.Ясинувата, з боку Єнакієвого перекинуто 4 танка).

У Петровському та Кіровському районах Донецька також триває накопичення бойової техніки і живої сили. У район південніше Старомихайлівки прибула бронегруппа - 8 танків у супроводі 3-х ББМ, 2-х БМП-2 і 1 БТР-70, за нею прибуло 4 вантажівки з матеріально-технічними ресурсами.

У Петровському районі Донецька зафіксовано появу "блукаючої батареї" (за уточненими даними - 4 гармати Д-30). Також у даний район прибуло до 10 одиниць автотранспорту (від джипів до бусів) з російськими найманцями.

Зафіксовано активне перегрупування бронетехніки бойовиків, раніше перекинутої в район Первомайська, Ірміного та Брянки. Частина бронетехніки перекидається у напрямку до Бахмутської траси (в район Донецького і Жолобка). У районі Фрунзе зафіксовано переміщення 3-х танків Т-72БА на марші в сторону Бахмутської траси, повідомляє Тимчук.

Танкам візи не потрібні - віце-прем'єр РФ про санкції ЄС

Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що танкам візи не потрібні.

Таким чином він відреагував на санкції та заборону на видачу віз низці політиків та бізнесменів РФ США та Європейським союзом, передає РІА "Новости".

"Танкам візи не потрібні", - заявив він.

Нагадаємо, з березня 2014 року Рогозін знаходиться в чорному списку російських політиків і бізнесменів, яким заборонений в'їзд до ЄС.

Незважаючи на це, у квітні 2015 року Рогозін висадився на архіпелазі Шпіцберген, на який поширюється суверенітет Норвегії.

Там він взяв участь у відкритті арктичної станції "Північний полюс-2015", а потім побував на Північному полюсі. Про поїздку він повідомив у своєму Twitter. При цьому Рогозіну заборонений в'їзд до країн ЄС і Норвегії.

У відповідь МЗС Норвегії викликав російського посла В’ячеслава Павловського для пояснень.

Також Рогозін відомий тим, що у червні 2014 року застряг у танку під час демонстративної фотосесії в підтримку політики Кремля в Україні.

Росія направила в бік України колону з "Ураганами"

У неділю значна кількість російських військових машин, в тому числі систем залпового вогню "Ураган", були замічені у Ростовській області Росії поблизу кордону з Україною.

Відповідна інформація і фотографії розміщені на фотосервісі Reuters.

За добу в зоні АТО загинув 1 військовий, 5 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовий, ще 5 дістали поранення,

Про це на традиційному брифінгу в понеділок повідомив повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко. "За минулу добу внаслідок бойових дій ми втратили 1 нашого героя, ще 5 отримали поранення", - сказав він.

За словами Лисенка, найбільші втрати сили АТО понесли у селі Широкине.

Він також повідомив, що на лінії зіткнення в зоні АТО було зафіксовано 16 польотів ворожих БПЛА. Ще 1 російський літальний апарат рухався вздовж кордону над територією Росії на півночі Луганщини, поблизу селища Мілове.

До списку новин