загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 27 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Британія продовжить тиск на РФ - королева Єлизавета II

Велика Британія продовжуватиме тиск на Росію з метою повного виконання мінських домовленостей.

Про це заявила королева Британії Єлизавета II під час традиційної промови у Вестмінстерському палаці з нагоди відкриття нової сесії роботи британського парламенту, повідомляє The Telegraph.

"Мій уряд продовжуватиме тиск на Росію з метою дотримання поваги до територіальної цілісності і суверенітету України, і наполягатиме на повному виконанні мінських домовленостей",  - наголосила Єлизавета II.

Окрім того, у своїй промові королева зауважила, що Британія й надалі відіграватиме провідну роль на світовій арені та "залишатиметься в авангарді зусиль НАТО з боротьби з тероризмом на Близькому Сході".

Також Єлизавета II пообіцяла, що референдум щодо членства Великої Британії в ЄС пройде до 2018 року.

На Луганщині загинули двоє Айдарівців

26 травня загинув боєць 2-ї афганської штурмової роти батальйону "Айдар" Євген Марчук з позивним "Чорний" , а  22 травня загинув його побратим  Олексій Гащенко з позивним "Даос".

Про це повідомляє прес-служба батальйону.

Згідно з повідомленнями, бійці потрапили під обстріл, внаслідок якого Євген і ще кілька бійців отримали осколкові поранення. Після поранення боєць повернувся на позиції біля Золотого, де знову потрапив під обстріл і при черговому вибуху отримав множинні осколкові ушкодження, несумісні з життям.

"22 травня 2015 року при виїзді на бойове завдання загинув боєць 2-ї афганської штурмової роти нашого батальйону, мешканець міста Щастя, Гащенко Олексій Михайлович, 1965 року народження (позивний - Даос)", йдеться в повідомленні.

"Загинув боєць 2-й афганської штурмової роти Марчук Євген Олександрович, 1988 року народження, позивний — Чорний, з міста Кривий Ріг Дніпропетровської області", — йдеться на сторінці "Айдару".

Терористи б'ють із забороненої зброї по всіх напрямках,

на підступах до Маріуполя ніч минула спокійно

 

З 18.00 години 26 травня і до 6.00 ранку 27 загарбники обстрілювали Піски, Мар’їнку, Кірове, Ленінське, Золоте, Богуславське, Лозове, Попасну, Щастя, Станицю Луганську, Кримське, Сокільники. В районі Ленінського та Нелеповки відбулося бойове зіткнення.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

На Донецькому – з мінометів обстрілювали Піски, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї Мар’їнку.

На Артемівському – з протитанкових керованих ракетних комплексів, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї бандити вели вогонь по Кіровому, Ленінському, Золотому, Богуславському, Лозовому.

Попасну майже годину обстрілювали самохідні артилерійські установки. В районі Ленінського та Нелеповки близько опівночі відбулося бойове зіткнення.

На Луганському напрямку – танк, гранатомети та міномети обстрілювали Щастя. Не припиняли вогонь загарбники і по Станиці Луганській, Кримському, Сокільникам, використовуючи крім вищевказаного, ще й озброєння БМП, зенітних установок, та стрілецьку зброю.

На Маріупольському – з самохідних артилерійський установок, гранатометів та мінометів гатили по Широкиному. З стрілецької зброї обстріляли Павлополь.

Після 00.00 годин на Маріупольському напрямку було тихо.

БПЛА російсько-терористичних загарбників було помічено в районі Маріуполя, а також за маршрутами Донецький – Кримське, Трьохізбенка – Старий Айдар, Мелова Гора – Щастя.

Кінорежисер із Росії став громадянином України

Кінорежисер, учасник кінооб'єднання "Вавилон'13" та доброволець батальйону "Київська Русь" Крістіан Жерегі отримав українське громадянство.

Як повідомив він у Facebook, відповідний указ президент Петро Порошенко підписав іще 23 квітня 2015 року.

До того режисер був громадянином Росії, хоча вже кілька років жив в Україні.

Прохаючи про надання йому українського громадянства, Жерегі пояснював: "Не хочу померти, захищаючи цю землю, з російським паспортом у кишені".

Під час співпраці з "Вавилон'13" Крістіан Жерегі зняв близько 20-ти короткометражних фільмів про події на Майдані та в Криму. Картина "Заповіт" перемогла на фестивалі "Відкрита ніч".

Після того, як Жерегі пішов добровольцем, він зняв цикл фільмів "Край Землі: Зона АТО".

Як відомо, раніше громадянство України отримала журналістка Катерина Сергацькова, яка багато писала в українські видання про події в Криму і на Донбасі, маючи російське громадянство.

"Українська правда", "5 канал"

На Луганщині бойовики гатять по житлових масивах,

загинули жінка і військовий

 

Починаючи з другої половини дня вівторка, 26 травня, і до ранку середи населені пункти на контрольованій Україною території Луганщини вздовж лінії розмежування зазнали інтенсивних обстрілів зі зброї різного виду.

Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті 27 травня.

У Станиці Луганській внаслідок прямого влучення зруйнований і вщент згорів приватний будинок на вул. Лермонтова. На щастя, ніхто з людей не постраждав, інформує він.

Околиці селища Стаханівець (належить до м. Золоте Попаснянського району), де розташовані опорні пункти українських військових, із 4 ранку й до 5:30 обстрілювали з мінометів 80-го, 120-го калібру, а також із танка. Вогонь вели з окупованого Первомайська, що за 3 кілометри від Стаханівця.

За півтори години бойовиками було завдано 460-480 вогневих ударів, наголошує Москаль.

За попередніми даними, ніхто з військових не загинув і не поранений, руйнувань житлового сектору немає.

Напередодні після 16-ї години з мінометів та автоматичних гранатометів бойовики обстріляли крайній блокпост українських військових у с. Родина, що біля Стаханівця.

Важкі осколкові поранення отримав 27-річний боєць афганської роти батальйону "Айдар". Пораненого госпіталізували, однак через дві години він помер.

Крім того, о 21-й годині у вівторок обстрілу з автоматичної зброї та мінометів зазнала Попасна.

О 4-й ранку в середу житловий масив міста обстріляли з мінометів. Одна з мін влучила в житловий будинок на вул. Воровського. Будинок згорів, його господарка, 55-річна жінка, що ховалася в підвалі, загинула.  

Біля кордонів Латвії виявили корабель та субмарину РФ

Збройні сили Латвії зафіксували поблизу кордонів держави військовий корабель та субмарину  РФ.

Про це йдеться у Твіттері Збройних сил.

"27 травня збройні сили на відстані 5 морських миль від державного кордону Латвії зафіксували субмарину ВМФ РФ класу "Kilo" та гідрографічне судно GS-66" - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, військові кораблі й літаки РФ з початком конфлікту в Україні і загостренням стосунків між Заходом і РФ все частіше фіксують поблизу повітряних і морських кордонів Балтії.

При цьому повітряний і морський простір держав вони не порушують, однак у випадку літаків йдеться про загрозу для цивільної авіації.

В країнах Балтії і Британії неодноразово заявляли, що польотами своїх літаків біля їхніх кордонів Росія демонструє силу і тестує реакцію НАТО.

Між Кримським і Сокільниками - жорсткі бої, зв'язок із селом поганий

З вечора вівторка і до ранку середи між Кримським, яке контролює Україна, і Сокільниками, окупованими бойовиками, всю ніч тривали перестрілки, які переростали в жорсткі бойові зіткнення.

Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті у середу, 27 травня.

"Найбільш гаряче – в районі протитуберкульозного санаторію на околиці Кримського, де розташовані перші опорні пункти наших військових. У ході перестрілок та боїв крім автоматичної зброї застосовувалися міномети та протитанкові керовані ракети", - пише Москаль.

За даними, що уточнюються, в селі ніхто не постраждав (люди з прилеглих вулиць цілу ніч ховалися в підвалах), інформації про поранених чи загиблих військових немає.

Зранку з Кримським ускладнений мобільний зв'язок, детальні наслідки нічних бойових зіткнень поки не відомі.

Росія спалює своїх солдатів в Україні

 у мобільних крематоріях – конгресмени США

 

Тіла російських солдатів, які гинуть на сході України, спалюють прямо на місці у мобільних крематоріях, які спеціально для цього були туди доставлені.

Про це в ефірі CNN заявив журналіст Джош Роджин з посиланням на двох конгресменів, які нещодавно повернулися з України – голову комітету з питань збройних сил Мака Торнберрі і члена цього комітету, колишнього офіцера ВМС США Сета Мултона.

"І коли вони повернулися, то розповіли мені, що, за словами українських і американських чиновників, Росія завезла в Україну мобільні крематорії і використовує їх для знищення доказів про померлих солдатів. Ось як Путін підтримує твердження про те, що Росія не бере участь у війні в Україні і як він приховує справжню ціну свого вторгнення перед міжнародною спільнотою і власним народом", – сказав Роджин.

За його словами, крематорії, встановлені на вантажівках, насправді призначаються для спалення тварин.

"Є багато російських активістів і українських блогерів, які документують присутність російських солдатів, і є багато історій в інтернеті про їхні смерті, але тіла ніколи не показують. І сім'ї, які залишаються в Росії, дивуються, що трапляється з їхніми рідними. Ось пояснення. Це також показує, як російський уряд, російське військове керівництво обманює власних солдатів", – додав журналіст.

За словами Роджина, широку популярність Путіна в Росії, як і підтримку війни з Україною, можна ослабити.

"Якщо б США могли це викрити і показати його брехню про російське вторгнення, яке детально задокументовано на полі бою – можливо ця підтримка б ослабла і можливо Путін мусів би змінити свою політику. До того Путін не мотивований щось змінювати, а нестабільність, криза і трагедія в Україні будуть тривати", – вважає журналіст.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 8 дістали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовий, 8 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в середу розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових 1 українських військових загинув, ще 8 наших побратимів отримали поранення", - сказав Мотузяник.

Мотузяник зазначив, що найбільш складною залишається ситуація на донецькому напрямку:

"Бої в районі аеропорту не припиняються – під ворожим вогнем наші позиції у Пісках, Авдіївці та Мар’їнці. Не вщухає вогонь противника і на околицях Горлівки. Також наші позиції у Волноваському районі двічі були обстріляні з реактивних установок "Град", - сказав речник АТО.

Він зазначив, що на маріупольському напрямку тривають перестрілки у селі Широкине.

Окрім активного використання 122-мм гармат, 120-мм мінометів, роботи снайперів, на цій ділянці противник здійснив обстріл наших позицій зі 152-мм САУ. Це та інше важке озброєння бойовики ховають в окупованій Саханці. З зв’язку з загрозою життю наших військовослужбовців сили АТО відповіли бойовикам влучним вогнем.

На Луганському напрямку, за даними штабу АТО, активні бойові дії велися практично на всій лінії зіткнення – від Золотого до Станиці Луганської.

"Найбільш складна ситуація – в околицях окупованого Первомайська та поблизу Бахмутської траси, де бойовики шукають слабкі місця в нашій обороні. Через обстріли бойовиків руйнуються житлові будинки, мирне населення також у небезпеці", - зазначив Мотузяник.

Після "Ураганів", на кордоні Росії й України зафіксували колону танків

Дев'ять танків зафіксовані у російському місті Матвіїв Курган, що на кордоні з Україною через день після того, як там були зафіксовані установки "Ураган".

Про це пише газета Daily Mail та наводить фотографії Reuters.

За інформацією видання, був зафіксований вантажний потяг, який перевозив конвой танків убік українського кордону.

Дев'ять танків привезли у Матвіїв Курган в понеділок, а у вівторок вони проїхали по вулицях міста.

Фото, зроблені на мобільний телефон лише за кілька днів після того, як було зафіксовано величезний конвой з пусковими установками, військовими машинами без розпізнавальних знаків.

"Прибуття конвоїв без сумніву розглядається як збільшення агресії по відношенню до України з боку Росії, яка місяцями озброює сепаратистів", - пише видання.

Видання нагадує, що містечко Матвіїв Курган розміщується лише в 17 милях від кордону з Україною і лише в 72 милях від Донецька, де тривають найжорстокіші бої.

Як відомо, у неділю значна кількість російських військових машин, в тому числі систем залпового вогню "Ураган", були замічені у Ростовській області Росії поблизу кордону з Україною.

До списку новин