загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як приготувати желе

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як приготувати желе

Желе - десерт, який особливо смакує в літню спеку, але так само актуальний і в інші пори року. Його готують з фруктових та ягідних соків, відварів, ягідних екстрактів, фруктових есенцій, молока та інших продуктів.

Приготування желе:

У гарячий сироп, приготовлений на плодово-ягідному відварі вводять желатин з розрахунку 1-1,5 ст.л. на 500 мл води. Після того, як желатин розчиниться, сироп з'єднують з фруктовим або ягідним соком (для поліпшення смаку додають лимонний сік або лимонну кислоту, виноградне вино), освітлюють, розливають у форму і охолоджують.

Фруктово-ягідне желе готують і комбінованим, заливаючи сумішшю викладені у формі свіжі або консервовані плоди і ягоди. Перед подачею форми з желе опускають на кілька секунд у гарячу воду, накривають тарілкою, струшують і перевертають. Готове желе являє собою драглисту масу кисло-солодкого смаку з ароматом і кольором плодів і ягід, з яких воно приготовлене. Подають на десертній тарілці або в креманці, поливаючи фруктово-ягідним сиропом (бажано іншого кольору). При виготовленні молочного желе (бланманже) цукрово-желатиновий сироп з'єднують з молоком, в яке попередньо додають ванілін, какао або кавовий відвар.

Фруктово-молочне желе:

4, 5 ст. л. желатину750 мл цукрового сиропу500 мл фруктово-ягідного сиропу червоного кольору500 мл фруктово-ягідного сиропу жовтого кольору500 мл молока + 1 пакетик ваніліна.

Розлити цукровий сироп на 3 склянки і додати по 1,5 столових ложки желатину до кожного. Нагріти на водяній бані перший стакан, після того, як желатин розчиниться, процідити його і влити в червоний сироп. Перемішати і вилити у форму великого діаметру з бортиками висотою близько 10 см. Поставити до холодильника. Як тільки шар застигне, підігріти другий стакан сиропу з желатином на водяній бані, процідити, змішати з ванільним молоком, трохи остудити і вилити у форму на перший шар. Після того, як другий шар застигне, таким же чином розтопити третю склянку з желатином, процідити, змішати з рештою сиропу, трохи остудити і вилити на молочний шар. Після застигання витягти з форми на тацю і подавати до столу.

Смачного!

До списку новин