загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зробити морозиво в домашніх умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як зробити морозиво в домашніх умовах

Морозиво - це смачний десерт для будь-якого віку, адже його із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Величезний асортимент дозволяє кожному насолодитися саме своїм улюбленим смаком. Не дивно: пломбір чистий і з добавками, молочне і вершкове, фруктове і шоколадне, у вафельних стаканчиках і шоколадній глазурі, зі всілякими добавками - фантазії кулінарів безмежні. Ну і як тут встояти?

Серед інших переваг цього літнього десерту є одна чудова — можна запросто зробити морозиво в домашніх умовах. Навіть якщо немає морожениці. Складного в приготуванні домашнього морозива нічого немає. До того ж ви отримаєте такі ласощі, які ніколи не знайдете в магазині. Ексклюзивні. А до того ж — отримаєте задоволення від захоплюючого кулінарного процесу, красивого і творчого.Рецепти морозива в домашніх умовах

За будь-яким рецептом готову суміш для морозива можна перемістити до:

• морозилки перемішуючи кожні 20 хвилин - 1 годину• морожениці та діяти за інструкцією.

Рецепт домашнього пломбіру

Це дуже смачне морозиво, мабуть, найжирніше, у ньому повинно бути не менше 15% жиру. Воно ж і найсолодше. Цікаво, що це зовсім не заважає їсти його, додатково присмачуючи фруктовим соусом, медом, варенням і шоколадом.

Інгредієнти до рецепту:

• молоко — 300 мл• вершки 35% — 250 мл• сухе молоко — 35 грам• цукор — 90 грам• ванільний цукор — 1 ч. ложки• крохмаль кукурудзяний — 10 грам

Як зробити справжній пломбір в домашніх умовах

У каструлі змішайте весь цукор із сухим молоком. Влийте, поступово і постійно перемішуючи, 250 мл молока. Розчиніть крохмаль у решти 50 мл.

Поставте каструлю на середній вогонь, коли молоко закипить, додайте крохмаль. Помішуючи, дайте суміші загуснути. Приберіть з вогню, процідіть, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште остигати.

Вершки (вони повинні бути холодними) збийте до м'яких піків. Введіть в холодую молочну суміш, перемішайте.

Далі — в морозилку і збивати кожні 20 хвилин, або в мороженицю. Коли морозиво досить охолоне, але буде ще м'яким, можна перекласти його в паперові стаканчики, в яких воно за пару годин перетвориться в справжній пломбір.

Як приготувати домашнє ескімо

Якщо пломбір покрити шоколадною глазур'ю, то отримаємо ескімо. Для цього потрібно сформувати морозиво. Добре, якщо у вас є спеціальні формочки для морозива. Якщо ні, доведеться спорудити з підручних засобів, вибираючи щось вузьке і високе. У ці стаканчики вилийте вже тягуче морозиво, вставте палички і заморозьте остаточно.

Для глазурі візьміть шоколад і вершкове масло в рівних пропорціях, глазурі повинно бути багато, щоб зручно було занурювати морозиво. Візьміть по 200 г того й іншого. Підігрійте на водяній бані до повного розчинення шоколаду. Діставши морозиво з форми, опускайте його швидко в теплу глазур, трохи потримайте, щоб вона застигла, потім покладіть в морозилку, в яку треба попередньо постелити пергамент.

Рецепт ванільного морозива

Це морозиво з щільною консистенцією і насиченим смаком і ароматом ванілі.

Інгредієнти до рецепту

• яйця -2• цукор — 0, 5 склянки• сіль — щіпка• молоко — 350 мл• вершки 20% — 240 мл• ванільний цукор — 2 ч. ложки.

Як зробити в домашніх умовах ванільне морозиво

Яйця розбийте в невелику миску. Всипте цукор і збийте міксером, поки суміш не стане лимонно-жовтого кольору і з рясною піною. Додайте сіль, перемішайте.

У каструлі доведіть до кипіння молоко. Влийте його тонкою цівкою в яєчну суміш, весь час збиваючи вінчиком. Вилийте суміш у каструлю, поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи вінчиком або дерев'яною ложкою. Це займе від 7 до 10 хвилин.

Зніміть з вогню і процідіть в ємність, у якій будете заморожувати, дайте трохи охолонути. Влийте вершки і покладіть ваніль або ванильний цукор. Повністю охолодіть (від декількох годин до ночі) у холодильнику.

Приготуйте морозиво в морозилці або морожениці

Рецепт чорничного морозива

Свіжа, стигла, смачна чорниця додасть приємний освіжаючий смак морозиву.

Використання згущеного молока додає солодощів і м'якості морозиву. І не потрібно робити заварний крем.

Інгредієнти до рецепту:

• чорниця свіжа — 2 склянки• вершки не більше 12% жирності — 475 мл• згущене молоко — 420 мл• жирні вершки — 1 стакан• ванільний цукор — 1 ч. ложка.

Як приготувати «фіолетове» морозиво вдома

Чорницю переберіть, ретельно промийте, дайте стекти воді. Покладіть в миску і за допомогою виделки розімніть, можна це зробити і блендером. До якої міри розминати, вирішуйте самі - пюре або з шматочками.

В іншій мисці змішайте молоко, вершки, згущене молоко і ваніль. Поставте миску до морозилки, пам'ятаючи, що потрібно перемішувати суміш регулярно, або охолодіть до м'якого морозива у морожениці. Додайте чорничне пюре і знову ретельно перемішайте. І ставте замерзати.

Рецепт морозива з авокадо і ромом

Почастуйте друзів морозивом з авокадо, освіжаючим, але не занадто солодким десертом. Добавка рому або текіли дасть лише легкий аромат і присмак. Але якщо не хочете, можете не додавати, особливо смак морозива з авокадо не постраждає.

Інгредієнти до рецепту:

• авокадо — 1 великий• вершки 15-20% жирності — 950 мл• світлий ром або текіла — 3 ст. ложки• яєчні жовтки — від 2 великих яєць• борошно — 2 ст. ложки• сіль — щіпка• цукор — чверть склянки• ванільний цукор — 1-1,5 ч. ложки

Як зробити ромовое морозиво з авокадо

Очистіть авокадо, наріжте великими шматочками. Покладіть в чашу блендера, додайте 1 склянку вершків і змішайте, перетворивши авокадо в пюре. Додайте ром або текілу і знову перемішайте до однорідної маси. Поставте в холодильник на 2 години. Жовтки збийте з 1 склянкою вершків.

У каструлі змішайте борошно, цукор і сіль. Влийте вершки, ретельно перемішуючи. Поставте на середній вогонь і при постійному помішуванні варити, поки суміш не стане густою. До гарячої суміші додайте жовтки, вливаючи тонкою цівкою і збиваючи вінчиком. Поверніть каструлю на хвилинку  на вогонь.

Зніміть з вогню, охолодіть, всипте ваніль, перемішайте. Поставте до холодильника не менше ніж на 2 години.

Об'єднайте суміш з авокадо і яєчну суміш, перекладіть в ємність і поставте в морозилку або вилийте в контейнер морожениці.

Рецепт сорбету з дині, полуниці, ківі

Свіжу диню легко перетворити в ароматний сорбет, яким так приємно втамувати не тільки спрагу, але і голод. Десерт, варіації якого неважко придумати самому, у нашому випадку можна додатково збагатити двома інгредієнтами—  базиліком і  полуницею.

Інгредієнти до рецепту:

• диня — 1 маленька або половина великий• апельсиновий фреш — чверть склянки• цукрова пудра — 170 грам• сіль — щіпка.

Як приготувати вдома морозиво-сорбет з дині

У дині приберіть насіння і очистіть шкірку. Наріжте м'якоть невеликими кубиками (їх повинно вийти не менше 300 грам). Складіть диню в блендер, влийте апельсиновий сік, додайте цукрову пудру і сіль. Перетворіть всі інгредієнти в однорідне пюре.

Дайте постояти хвилинку, щоб цукор остаточно розтанув, а потім поставте до холодильника, щоб охолодити. Перекладіть в контейнер морожениці або поставте до морозилки, не забуваючи періодично перемішувати.

Динний сорбет з листям базиліка: до дині, соку, цукру і солі додайте 4 великих свіжих листків зеленого базиліка. Далі готуйте, як і в попередньому випадку.

Динний сорбет з полуницею: склянку полуниці вимийте і наріжте на половинки, покладіть в чашу блендера шматочки дині, полуниці і 2 ст. ложки меду. Далі готуйте згідно з рецептом, запропонованим вище.

Таким же освіжаючим  буде сорбет з грейпфрута і ківі.

До списку новин