загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тисячу гривень заробляють на лепесі у спальних районах столиці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Тисячу гривень заробляють на лепесі у спальних районах столиці

Від 5 до 10 грн коштує пучок лепехи у столиці. Торгують зіллям на ринках, біля метро та у спальних районах столиці.

"За день на лепесі можна заробити до тисячі гривень, - каже Віктор Зуб з Київщини. – Найкращі продажі у п'ятницю та суботу перед Трійцею. Лепеху заготовляємо у четвер. Вдома з братом чистимо. У Київ веземо машиною. Торік торгували на Лук'янівці. Цього року поїхали на Оболонь. Те, що у минулому році продавали цілий день, у п'ятницю збули за 4 години. Найкраще кияни купували лепеху з 18 до 20 години, коли поверталися з роботи додому".

Лепеху привозить у мішках. З бутлів виливає воду у відра, аби зілля не в'яло. Сортує у пучки по 15 штук.

"Цього року дуже велика конкуренція, - розповідає Віктор. – На лузі, де ми рвали лепеху, о 5 ранку вже було кілька десятків людей. На ринок цього року навіть не думали їхати. Бо там аїр продає кожен другий. Щоб збути і не повертатися з зілля додому, ціну за пучок спускають до 2 гривень. Щоб вторгувати більше, треба їхати у спальні райони".

Коріння аїру засушити і використовувати у лікувальних цілях після Зелених свят радить фітотерапевт Катерина Фраюк.

"Суху лепеху можна заварити і додавати у воду, коли приймаєте ванну, - говорить Катерина Сергіївна. – Особливо це корисно, якщо маєте висипи на шкірі. Добре полоскати у настої волосся. Так найлегше позбутися лупи. Чаї з лепехою приймають при порушенні апетиту, проносах і захворюваннях жовчного міхура. У всьому треба знати міру. Вживати будь-які трави починайте тільки після консультації лікаря".

Автор: Яна Романюк

До списку новин