загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Заготівля щавлю на зиму, як заготовити щавель на зиму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Заготівля щавлю на зиму, як заготовити щавель на зиму

Як заготовити щавель на зиму знають далеко не всі. На жаль, щавель використовується у нас в основному в зеленому борщі, тоді як його можна використовувати в безлічі страв. У кулінарії щавель використовують в салатах, у м'ясних рагу, навіть для випічки хліба. Тема нашої сьогоднішньої статті - заготівля щавлю на зиму. 

За комплексом вітамінів і мінеральних речовин, які містяться в щавлі, рівних йому важко знайти. Як зберегти все це багатство, як заготовити щавель на зиму? Заготівля щавлю на зиму - прекрасна можливість забезпечити себе вітамінами на всю заступнику. На зиму щавель солять, роблять заготовки для щів, консервують без солі і заморожують. 

Засолювання щавлю в діжках

Засолюють щавель у дерев'яній діжці. Для цього листя щавлю миють, висушують і складають у діжку, пересипаючи сіллю. Розрахунок солі наступний: на один кілограм щавлю - 30 г солі. Щавель накривають кружком і ставлять під гніт. Щавель поступово осідає, тоді можна додавати свіжий. Діжку зберігають у прохолодному місці. Солоний щавель перед приготуванням ретельно промивають і використовують за призначенням. 

Щавель консервований

Ще один спосіб, як заготовити щавель на зиму - це у вигляді щавлевого пюре. Для цього щавель опускають в киплячу солону воду на 3-5 хвилин. Розрахунок солі такий: на 900 г щавлю - 100 г солі. Потім листя щавлю протирають через сито. Отримане пюре розігрівають і розливають в банки. Наповнені банки стерилізують 60 хвилин. 

Заготівля щавлю на зиму в банках

Один з найбільш популярних способів - це заготівля щавлю на зиму в банках. Промитий і висушений щавель дрібно ріжемо і складаємо в банки, пересипаючи сіллю. На 1 кг щавлю - 100 г солі. Щавель щільно утрамбуйте в банки. Закрийте кришками і зберігайте в холодному місці. 

Щавель натуральний

Відібрані листя щавлю проваріть в окропі 45 хвилин, розкладіть по банках. Банки стерилізують 30-40 хвилин. Загорніть кришками. 

Щавель морожений

Листя щавлю промийте та добре висушіть. Складіть в герметичні пакети і в морозилку. Морожені листя щавлю розморожувати перед вживанням не потрібно, ріжте щавель в мороженому вигляді.

Ось кілька способів, як заготовити щавель на зиму. Заготівля щавлю на зиму дозволить вам мати запас вітамінів всю зиму. 

 

До списку новин