загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 5 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

У сенаті США пропонують надати Україні оборонне озброєння на $60 млн

Сенатор США Роб Портман вніс у Конгрес поправки у військовий бюджет на 2016 рік, якими передбачається збільшення витрат на $60 млн для поставок летального оборонного озброєння Україні.

Перша поправка передбачає виділення $60 млн для надання Україні противоартиллерийских радарів, оборонної летальної допомоги, безпілотних літальних апаратів, захищених систем зв'язку, а також забезпечення розвідданих у режимі реального часу.

Друга поправка пропонує проаналізувати досвід військових дій на сході України.

"Необхідно оцінити зусилля США і НАТО в Східній Україні, витягти уроки з тактики, методів і процедур, що використовуються росіянами і сепаратистами. Ця оцінка буде включати в себе, серед іншого, доповідь про наслідки російської інформаційної війни і наслідки конфлікту з використанням бронетанкової техніки", - йдеться в повідомленні.

За словами сенатора, перша поправка дає Україні інструменти для захисту, а друга - дозволить вивчити уроки, витягнуті з конфлікту, і їх наслідки для американських військових.

Як відомо, Нижня палата Конгресу США схвалила законопроект, який передбачає військову допомогу для України.

 

ІС: До Донецька перекинено роту бойовиків і танки, під Тельманове – "кадирівців"

 

В останню добу найактивніший рух транспорту бойовиків фіксувався за "північним" маршрутом, повідомляє Дмитро Тимчук із "Інформаційного спротиву".

"Також через Красний Луч і Бахмутську трасу триває перекидання убік Алчевська, Перевальска й далі до Стаханова, Брянки, Донецького й Жолобка предметів постачання, боєприпасів і палива. Основна артерія через Краснодон - Луганськ використовується однаково активно в обох напрямках", - пише він.

"У свою чергу, перевезення "південним маршрутом" ( головним чином в інтересах "ДНР"), через Амвросіївку на Старобешеве, Шахтарськ і Харцизьк дозволяють бойовикам фактично забезпечувати всі сектори зони окупації – від Горлівки до Тельманового", - додає Тимчук.

Група ІС зафіксувала переміщення бойової техніки й підрозділів:

- Від Докучаєвська в район н.п. Донецьк перекинуто мотострілкову роту бойовиків (11 ББМ – 5 –БМП-2, 4 –БТР-80 і 2 МТ-ЛБ), за підтримки 2 танків Т-64БВ і 3-х вантажівок із ЗУ-23-2.

- Південніше Тельманового на 3-х вантажівках, 1-му автобусі, 3-х БМП-2, у супроводі 3-х джипів, прибула група бойовиків загальною чисельністю близько 100 осіб. Частина групи – "кадирівці". Усі бойовики чудово озброєні й оснащені.

- На марші між Пантелеймонівкою та Єнакієвим зафіксовано 6-гарматна самохідна артилерійська 122-мм батарея (САУ 2С1 "Гвоздика") бойовиків.

- Через Кіровськ на Фрунзе з боку Стаханова проїхало 3 одиниці РСЗО БМ-21 "Град". Ще 4 РСЗО зафіксовано між Степовим і Слов’яносербськом – на марші на південь (від "фронту").

- У Донецьку (у Петровському й Кіровськом районах міста) бойовики в екстреному порядку проводять перегрупування своїх сил - відзначається активне пересування бойової техніки й транспорту. На правий фланг за Петровським мостом відведено бронегрупу – 16 танків, до 10 од. ББМ.

Біля Новотошківки – перестрілки, боєць підірвався на розтяжці

4 червня біля селища Новотошківка, яке розташоване біля 29-го блокпосту на автодорозі Бахмутка, підірвався український військовий – поранення неважкі, загрози життю немає.

Як повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, 41-річний сержант вийшов на околицю селища в лісосмугу й зачепив розтяжку з гранатою.

"Обстрілів Новотошківки не було, однак у районі 29 та 25 блокпостів на Бахмутці й зараз (станом на 9:00) ідуть перестрілки з автоматичних гранатометів, гармат БМП та стрілецької зброї", - повідомляє Москаль.

"Бойові дії протягом учорашнього вечора та минулої ночі велися також у Кримському, Троїцькому (Попаснянський район біля Дебальцева), Станиці Луганській та Катеринівці. У всіх випадках вони мали локальний характер, артилерія не застосовувалася. Даних про поранених і загиблих не надходило", - інформує він.

Після провального наступу бойовики підвищили активність - Тимчук

Після провальних наступальних дій 3 червня, впродовж останньої доби бойовики на Донбасі проявляли високу активність, посилено обстрілюючи сили АТО.

При цьому вони широко застосовували важку бронетехніку та озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Бойовики активізували диверсійно-розвідувальну діяльність, зафіксовано боєзіткнення.

У районі Мар’їнки сили АТО виявили ДРГ терористів, яка намагалася проникнути в тактичний тил українських військ за кільцевою дорогою між Олександрівкою та Перемогою. У результаті бою ДРГ супротивника відступила до своїх позицій, пише Тимчук.

Ще одну ДРГ бойовиків виявили між Красногорівкою та Мар’їнкою при виході на "нейтральну смугу" (у районі наступу однієї з тактичних груп терористів 3 червня дана група потрапила під вогонь власної артилерії). У результаті бою з силами АТО дана ДРГ супротивника також відступила до своїх позицій.

На Донецькому напрямку бойовики неодноразово обстрілювали українські позиції в районі Опитного й Водяного. Застосовували міномети 82-мм, кілька мобільних вогневих установок ЗУ-23-2 і одну батарею 122-мм гаубиць Д-30.

У районі Пісків і Авдіївки обстріли вели в основному зі стрілецького озброєння, але застосовували й крупнокаліберні кулемети й міномети. Північніше Авдіївки із замаскованих позицій вогонь по позиціях сил АТО вела пара танків бойовиків, які прикривалися мінометним вогнем.

У районі Новгородського на "нейтральну смугу" вийшла тактична група бойовиків, яка діяла під прикриттям мінометів і АГС-17. Вогонь українських військ у відповідь змусив їх повернутися на вихідний рубіж.

На Артемівському напрямку, у районі Світлодарського плацдарму зафіксовано появу артпідрозділів терористів (152-мм артилерія). Раніше дані підрозділи перекидали в район Дебальцевого й Чорнухиного трасою Луганськ – Донецьк, а також у район Брянки й Ірміне.

Дані підрозділи 152-мм артилерії бойовиків упродовж доби декілька разів обстрілювали передові позиції українських військ і їхні опорні пункти (а також об'єкти в тактичній глибині) у районі н.п. Луганське, Лозове, Розсадки, Миронівське. Також на цій ділянці бойовики застосовували міномети – 82-мм (на базі Газ-66) і 120-мм.

Із другої половини дня й до пізнього вечора 4 червня бойовики вели вогонь по н.п. Кримське, Золоте, Новотошківка, Сокольники – з мінометів, АГС-17 і зенітних установок ЗУ-23-2.

Крім того, районі Новотошківки й Сокольників діяли бронегрупи бойовиків (2 танки й 4 ББМ). У районі Сокольників танки зробили кілька прицільних пострілів по позиціях сил АТО (також у взаємодії з мінометними підрозділами).

Зафіксовано декілька боєзіткнень бойової охорони сил АТО із ДРГ терористів уздовж р. Сіверський Донець (зона "війни малих груп").

У районі міста Щастя в Луганській області бойовики вели обстріли в основному зі стрілецької зброї й АГС-17.

Бойовики б'ють з забороненої зброї,

найскладніша ситуація - на Донецькому напрямку – штаб

 

З 18:00 4 червня до опівночі в зоні АТО було зафіксовано більше 40 обстрілів, переважно із застосуванням мінометів і артилерії, заборонених мінськими домовленостями калібрів.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Найскладнішою ситуація залишається на Донецькому напрямку. Тут з артилерії і мінометів бойовики били по Піскам, Березовому, Первомайському, Опитному, Богданівці, шахті Бутівка, Новобахмутовці.

Населені пункти Березове і Водяне також обстріляли з танків. По Старогнатівці вдарили РСЗВ.

У районі Мар'їнки бойовики обстріляли українські позиції з гранатометів і стрілецької зброї.

В районі Маріуполя з 122-мм артилерії і "Градів" терористи обстріляли українські позиції в районі Гранітного.

На Луганському напрямку з 120-мм мінометів бойовики били по Новотошківському.

З опівночі кількість обстрілів відносно зменшилася.

Крім того, за ніч було зафіксовано більше 30 прольотів безпілотників бойовиків.

Режим припинення вогню на Донбасі дуже крихкий – НАТО

 

Глава НАТО Йенс Столтенберг назвав режим припинення вогню на сході України крихким.

Про це він заявив у четвер під час прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Те, що ми спостерігали в останні 24 години, вказує на крихкість перемир'я, на те, що відбуваються порушення, на те, що необхідно підтримувати будь-які спроби, будь-які ініціативи, спрямовані на дотримання режиму припинення вогню", - заявив він.

Столтенберг знову звернувся до всіх сторін конфлікту із закликом поважати мінські угоди, які, крім режиму припинення вогню, передбачають відведення важких озброєнь від лінії зіткнення і контроль з боку ОБСЄ.

Як відомо, в ніч з вівторка на середу бойовики почали наступ на Мар'їнку. Це сталося після того, як у вівторок російська сторона фактично зірвала переговори в Мінську - представник РФ Азамат Кульмухаметов просто залишив переговори.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1 тисячі осіб, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона була вимушена застосувати проти бойовиків артилерію. Україна повідомила про такий крок своїм партнерам.

За добу в зоні АТО 4 бійців дістали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції 4 військових отримали поранення. Про це на традиційному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко. "За минулу добу внаслідок активних бойових дій і провокацій жоден український воїн не загинув, але четверо отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, ситуація на донецькому напрямку залишається найбільш складною, але контрольованою.

Також у четвер у зоні АТО було зафіксовано 38 польотів ворожих безпілотників. Ще 2 БПЛА ворога патрулювали російсько-український кордон на півночі Луганської області.

До списку новин