загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікування натоптишів народними методами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Лікування натоптишів народними методами

Лікування натоптишів народними методами. Натоптиш– це ущільнення шкіри, що ороговіла, на ступнях ніг. Натоптиші можуть виникнути через нерівномірне навантаження на ногу, постійного ходіння на каблуках, носіння тісного або вузького взуття з незручною колодкою. Часто все це супроводжується ще і зайвою вагою. Незалежно від того, з якої причини з'явилися натопиші, вони створюють сильний дискомфорт при ходьбі, а також біль і печіння. Якщо ви отримали таку хворобу, як натоптишіі на ступнях, лікування натоптишів народними рецептами допоможе позбутися від цієї проблеми.

Бажано усунути провокуючі причини появи натоптишів. Ступні так само потребують догляду, як і обличчя, шия, шкіра рук. Всього лише 20 хвилин уваги пару разів на тиждень і ваші божественні ніжки будуть просто прекрасними! Народна медицина має чимало рецептів від натоптишів.

Лікування натоптишів народними методами

•          Найпростіший спосіб позбавитися від натоптишів на ногах – використання звичайного рослинного масла. Воно добре пом'якшує шкіру і її щільні ороговілі шари. Зробіть масляний компрес для ніг. Для цього потрібно бавовняні шкарпетки змочити в рослинному маслі, поверх них надіти целофанові пакети, потім ще одні шкарпетки, можна теплі. Компрес потрібно тримати декілька годин, при цьому краще просто полежати, обмеживши свою активність. Після того, як компрес знімите, помийте ноги теплою водою з милом.

•          Дуже хороший засіб, що допомагає перемогти натоптиші на ступнях – лікування мильно-содовими ваннами для ніг. На два літри води потрібно узяти по одній столовій ложці соди, нашатирного спирту і наструганого мила. За  півгодини така ванна відмінно розм'якшить мозолі, після чого їх потрібно буде акуратно обробити щіткою педикюру або пемзою.

•          Дуже ефективним засобом для лікування натоптишів є компрес з сирої картоплі і цибулі. Часточку цибулини (або цибульну кашоку) і шматочок сирої картоплі (можна натертої) накладають на місце натоптиша і закріплюють пластиром і марлею. Поверх одягають бавовняні шкарпетки і залишають компрес на ніч.

•          Також може допомогти прибрати натоптиші на ступнях лікування мазями. Проте якщо ви для лікування натоптишів використовуєте аптечну мазь, то будьте обережні. Стежте, щоб ліки не взаємодіяли із здоровими ділянками шкіри. Інакше активні речовини, які в нім містяться,  можуть пошкодити її або викликати подразнення. Спочатку розпарте ноги з антибактеріальним засобом (це може бути ялівець або масло чайного дерева). Потім досуха витріть ноги і заклейте хворе місце пластиром, заздалегідь вирізавши в ньому ділянку натоптиша.

•          Мазь від натоптишів. Візьміть 1 ст. ложку 70 %-го оцту, 1 ст. ложку рослинного масла, одне сире яйце. Все перемішайте, складіть в банку і поставте в холодильник. Наступного дня з цієї суміші вийде ніжна мазь білого кольору. Кожен вечір ноги розпарити 15 хвилин, протерти. Мазь покласти на серветку, прикласти до місця, де ороговіла шкіра, надіти шкарпетку і залишити до ранку. Вранці сполоснути ноги, але нічого не скребти. За 5 процедур натопишs повинні зникнути.

•          Перекис водню від натоптишів. Видалити товстий шар, що ороговів, на п'ятах допоможе досить простій спосіб: додати в теплу або кімнатної температури воду аптечний перекис водню ( на 1 л води - 2 ст.ложки ) і витримати в ній ноги 30- 60 хв. За цей час щільний шар на п'ятах розбухає, і його можна видалити пемзою або дрібною металевою теркою для обробки ніг.

•          Сало з часником від натоптишів. Візьміть свиняче сало і подрібнений часник в співвідношенні 3:1, ретельно перемішайте. Кашку, що вийшла, прикладайте на ніч до натоптиша, а зверху прибинтовуйте бинтом. Вранці вимийте ноги і потріть натоптиш пемзою.

Видалення ороговілих шарів шкіри

Дуже часто шкіра на ступнях товщає, шари, що ороговіли, грубіють. Подолати таку проблему допоможе двостороння пилка для педикюру. Одна її сторона знадобиться, щоб ефективно видалити шкіру, що огрубіла, на відповідних ділянках, а друга для поліровки. Тобто жорсткі і сухі місця після обробки м'яко, але ретельно поліруємо. Потім розпарюєм ступні у ванні з теплою водою. А у воду можна додати соду (1 ч. л. на літр) або ж відвар з трав (м'яти, шавлії, кропиви). Якщо під рукою є ефірні масла, вони теж дуже  можуть стати в нагоді.

Спробуйте використовувати такі масла

•          Масло рожевого дерева чудово зволожить суху шкіру, підвищить її еластичність, зробить ніжною і приємною на дотик;

•          Масло персика чудово пом'якшить ділянки, що огрубіли, посприяє загоєнню неглибоких ранок;

•          Масло жожоба відвіку відоме своєю благотворною дією на шкіру ніг. Воно її пом'якшує, живить і взагалі дуже ефективне для тривалого зволоження;

•          Масло мигдаля добре усуне шорсткість, сухість, позбавить від неприємного відчуття стягнутості шкіри;

•          Масло авокадо просто незамінне для запалених або пошкоджених ділянок;

•          А масло туї знадобитися для боротьби з набряками і мозолями.

•          Після того, як ступні распарятся, необхідно обробити проблемні ділянки пемзою. Ваша мета повністю позбутися від яких-небудь залишків шкіри, що ороговіла. Потім слід ретельно намазати п'яти жирним кремом або маслом, почекати, поки все вбереться, потім знову опустити ноги у ванну. Якщо все дуже запущено, рекомендується повторити процедуру кілька разів підряд. Тільки в цьому випадку можна буде добитися бажаного ефекту.

•          Після ванн треба спупні відполірувати. Купіть в магазині спеціальний ськраб для стоп. Наносимо крем на ступні і легкими дотиками масажуємо. Ця процедура сприяє відшелушуванню дрібних лусок, що омертвіли, оновленню шкіри. В кінці потрібного буде змити нанесений крем теплою водою, без мила і  нанести крем із зволожуючим ефектом для ніг, наприклад, на основі червоних водоростей. Він не тільки чудово пом'якшує шкіру, але і є відмінним профілактичним засобом проти мозолів, ущільнень. Шкіра зволожиться, стане ніжною і еластичною.

•          Щоб добитися ідеального результату одиничного застосування вищеперелічених процедур буде недостатнього. Найголовніше не зупинятися на досягнутому. Звичайно 5-6 разів цілком достатньо навіть для того, щоб позбутися від жахливих наростів. Надалі такі маніпуляції можна буде проводити всього лише 1-2 рази на тиждень. У інші дні просто доглядайте за ступнями за допомогою спеціальних кремів. Вони живитимуть і зволувати вашу шкіру, роблячи її м'якою і ніжною.

Будьте здорові! Лікування народними засобами допоможе відновити здоров'я!

До списку новин