загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Правильна гімнастика при остеохондрозі шийного відділу хребта (Відео)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Правильна гімнастика при остеохондрозі шийного відділу хребта (Відео)

На сьогоднішній день лікувальна гімнастика при шийному остеохондрозі - найбільш ефективний метод його лікування. Про це невпинно твердять медики, які з кожним роком все частіше стикаються з цим захворюванням. Фізичні вправи дозволяють усунути порушення в суглобових хрящах шийного відділу хребта і попередити остеохондроз на ранніх стадіях, після виникнення перших симптомів.

Комплекс ЛФК складається лікарем на основі індивідуальних особливостей організму і поставленого діагнозу. Наприклад, для хворих з вестибулярними порушеннями не годиться стандартний набір вправ: у разі частих запаморочень вони повинні робити зарядку сидячи на стільці або лежачи, але ні в якому разі не стоячи.

Гімнастика, спорт, фізична активність - невід'ємні складові здорового хребта

Важливі правила виконання вправ

Перед тим як приступати безпосередньо до занять, важливо знати деякі правила. Їм потрібно обов'язково дотримуватися, щоб лікувальна гімнастика дала максимальний ефект.

Ніколи не починайте виконувати вправи в стадії загострення остеохондрозу. Це може призвести до ускладнень і посиленню болю.

Під час фізкультури у вас не повинно виникати больових відчуттів або дискомфорту. Якщо вони з'являються - трохи відпочиньте. При повторному виникненні болю перестаньте виконувати проблемне вправа і зверніться до лікаря.

Слідкуйте за своєю поставою під час занять. Це дозволить вам істотно покращити їх ефективність і не травмувати шийний відділ хребта.

Лікувальна фізкультура складається з плавних дій, які ні в якому разі не можна робити різко. Необережність може призвести до регресу захворювання.

Гімнастика - найкраще лікування при різних захворюваннях суглобів. Вона відновлює пошкодження, зміцнює м'язовий корсет і робить його більш рухливим у всіх відділах. До того ж переважна більшість вправ можна виконувати в домашніх умовах, так що таке лікування безкоштовне, а ви ні до чого не прив'язані.

Всі рухи необхідно виконувати дуже уважно і строго по інструкції, інакше можна нашкодити собі

Основні вправи гімнастики

Ляжте на спину і повністю випрямляються. Покладіть ліву руку на груди, а праву на живіт і рівномірно вдихніть. Затримайте дихання приблизно на 10 секунд, після чого зробіть видих і розслабтеся. Цю вправу слід виконувати 3-5 разів на день по 3-5 хвилин за підхід.

Тепер вам потрібно перевернутися на живіт і знову випрямитися. Для того щоб отримати максимальну користь від даного вправи, стежте, щоб ноги лежали прямо і не згиналися. Підніміть голову разом з верхньою частиною грудей і опустіть. Повторюйте з інтервалом в 20 секунд. Виконувати цю вправу слід протягом 3-5 хвилин до 5 разів на добу.

Знову ляжте на спину, але в цей раз зігніть ноги в колінах. Далі повертайте тулуб вправо і вліво з інтервалом в 20 секунд. Тривалість вправи - не менше 5 хвилин за підхід.

Ще кілька профілактичних вправ для тих, хто страждає від хронічного остеохондрозу шийного відділу хребта:

Встаньте рівно або сядьте на стілець з рівною спинкою (для підтримання постави). Спочатку опускайте підборіддя до грудей (видих), потім повільно відводьте його назад (вдих). Повторюйте не менше 10 разів.

Не змінюючи положення, покладіть долоню будь руки на лоб і натискайте нею на нього 10 секунд. Тисніть з достатньою силою, але так, щоб ви змогли тримати тіло нерухомо.

У положенні стоячи опускайте голову вниз, торкаючись підборіддям грудей. Повторюйте до 10 разів. Якщо вам не вдається доторкнутися до грудей - намагайтеся максимально наблизити підборіддя до неї.

Ляжте на живіт і розслабтеся, руки вздовж тулуба, долоні строго вгору. Починайте повільно повертати голову вліво і вправо, кожен раз повертаючись у вихідне положення (коли ви лежите обличчям вниз). Повторюйте не менше 10 разів.

Усі наведені вище вправи можна об'єднати у загальний комплекс лікувальної фізкультури, яка дозволить вам зміцнити шийний відділ і поступово позбутися від болю, викликаної остеохондрозом. Відгуки пацієнтів і лікарів про даному лікуванні в більшості випадків позитивні, оскільки гімнастика при шийному остеохондрозі дає результати досить швидко.

На допомогу пацієнтові: на сьогодні записані сотні наочних і докладних фото - і відео-інструкцій з гімнастики для лікування шийного відділу хребта.

ВІДЕО(КЛІКНІТЬ КУРСОРОМ НА КАРТИНКУ)

 

Щоб прискорити одужання, можна доповнити фізкультуру лікувальним масажем, звернувшись до кваліфікованого фахівця. Настійно не рекомендуємо вдаватися до масажу без приписів лікаря, так як таке самостійне "лікування" може погіршити ваш стан..

До списку новин