загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Нуланд: Конфлікт на Донбасі можна вирішити за один день

Питання подання Україною летальної зброї все ще залишається на порядку денному Білого дому.

Про це в інтерв'ю російській "Газета.ру" повідомила помічник держсекретаря США Джона Керрі Вікторія Нуланд.

"Президент поки не прийняв рішення, чи буде передаватися українським збройним силам летальна зброя. Питання є предметом обговорення", - зазначила вона.

При цьому помічник держсекретаря нагадала, що Вашингтон вже надав Києву допомогу в галузі безпеки у розмірі $140 млн. Серед поставок США були батарейні радари. Вона також зазначила, що навчання, які проводяться на Яворівському полігоні (Львівська область), спрямовані на поліпшення можливостей України щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності.

Нуланд заявила, що народ України вже двічі демократичним шляхом голосував за своїх лідерів. "Однак Росія вирішила дестабілізувати Східну Україну, зробила свій вибір на підтримку сепаратизму. Вся ця ситуація може бути вирішена за день, тиждень, місяць одним правильним рішенням. Ми спостерігаємо і чекаємо цього від вас (Росії - УП).

Вона також додала, що бойові зіткнення відбуваються на захід від лінії розмежування і "абсолютно очевидно, що це не сили уряду України, а сепаратисти, які таким чином намагаються розширити свою територію".

Обстановка в зоні АТО: бойовики б'ють з забороненої зброї

і використовують БПЛА

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною - за минулу добу бойовики майже 100 разів обстрілювали позиції українських військ і мирні населені пункти.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Починаючи з 18 години вчорашнього вечора і до ранку терористи 40 разів використовували зброю проти українських сил.

З заборонених мінськими домовленостями мінометів і гаубиць калібром понад 100 мм до півночі злочинці били по Опитному, Тарамчуку, Березовому, Піскам, Мар'їнці, Красногорівці.

У районі Артемівська з 120-мм мінометів бойовики стріляли по Золотому і Комишувасі. На Луганщині під обстріл потрапили Сокольники.

Після півночі більше обстрілів бойовики зробили по Мар'їнці. Вони били з мінометів калібру 120 мм і реактивних систем залпового вогню.

Гранітне, Новогригорівка, Богданівка і Красногорівка обстрілювалися з тимчасово окупованих територій зі 122-мм гаубиць.

З цих же систем терористи били по українських позиціях поблизу Степового і двічі - по Новотошківському.

Позиції Збройних Сил України біля Опитного і Пєскам обстрілював танк бойовиків.

У штабі відзначають, що в районі Маріуполя вночі було відносно тихо, крім поодиноких випадків застосування стрілецької зброї та гранатометів.

Також за ніч було помічено 16 безпілотників бойовиків.

У Кримському загинув військовий, нічний обстріл лишив село без світла

У неділю, 14 червня, село Кримське, що біля автодороги Бахмутка, зазнало неодноразових обстрілів бойовиків із боку окупованих Сокільників.

Про це повідомляє керівник Луганської області Геннадій Москаль на своєму сайті.

Житловий сектор та мирні мешканці не постраждали, однак після 13-ї години в ході мінометного обстрілу важкі осколкові поранення отримав 36-річний військовий.

Пораненого довезли до лікарні, де через кілька годин він помер.

Останній мінометний обстріл Кримського відбувся о 3-й годині ночі на 15 червня.

Вибухами мінометних мін перебито 35-Кв лінію електропередач, частину села знеструмлено.

Ремонтні роботи розпочнуться після узгодження виїзду аварійних бригад із військовими, повідомив Москаль. 

Бойовики активізувалися, намагалися пройти на "передову" сил АТО - ІС

У вихідні 13-14 червня бойовики на Донбасі різко активізувалися, вели обстріли із важких озброєнь по позиціях українських військових і населених пунктах.

За низкою напрямків піхотні групи бойовиків намагалися висуватися до передових позицій сил АТО, але українські військові всі такі спроби зупинили вогнем, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

За останню добу обстрілювали зі 120-мм мінометів і 122-мм артилерії н.п. Опитне, Водяне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка й Авдіївка (фактично тривали впродовж доби).

Південніше Донецька (у районі Новомихайлівки, Славного й Степового) бойовики застосовували установку "Град", а також танки (фіксувалася група 5-6 машин у районі Опитного й західніше даного н.п., у районі Новомихайлівки оперувала танкова група, перекинуто через Оленівку з боку Докучаєвська).

Піхотні групи супротивника намагалися висунутися до передових позицій сил АТО. Значно посилилося угруповання "російсько-терористичних військ" у напрямку Мар’їнки й південніше її, а також північніше в напрямку Красногрівки.

У районі Нової Ласпи й Старогнатівки бойовики під прикриттям мінометного вогню (120-мм) намагалися атакувати передові позиції сил АТО. Коли українські військові відкрили щільний вогонь у відповідь, бойовиків застосували 122-мм артилерію. Проте сили АТО змусили піхотні групи бойовиків відійти на вихідний рубіж.

На Артемівському напрямку (район н.п. Золоте, Попасна, Новозванівка) бойовики обстрілювали позицій українських військ з АГС-17, 120-мм і 82-мм мінометів. Удари завдавали по передньому краю сил АТО, в окремих випадках – по опорних пунктах.

У районі Луганського продовжує працювати зв'язка "танки-міномети", бойовики намагаються методично руйнувати передові позиції сил АТО, щоб не дати їм закріпитися на зайнятих рубежах.

Північніше Троїцького бойовики застосували РСЗО БМ-21 "Град" (2 установки).

По дузі північніше Донецького від Новотошківки до Трьохізбьонки (включаючи Кримське, Сокольників, Причепиловку) практично всі позиції українських військ впродовж доби зазнавали обстрілів і ударів.

У даному районі бойовики оперували силами трьох маневрених вогневих груп, до складу яких входила бронетехніка (у кожної 3-4 танки й 4-5 ББМ), мобільні зенітні установки ЗУ-23-2 і міномети на транспортних платформах.

Піхотні груп бойовиків і там намагалися вийти до передових позицій сил АТО – за підтримки АГС-17 і крупнокаліберних кулеметів. Для підтримки своєї піхоти східніше Бахмутської траси бойовики використовували декілька БМП-2 і БТР-70, 80.

На Приморському напрямку впродовж доби бойовики вели обстріли як об'єктів і позицій сил АТО в районі н.п. Широкино, так і позицій на північ і північний захід від даного н.п. (включаючи Павлопіль і Чермалик).

В основному бойовиків використовували стрілецьку зброю й АГС-17, але до вечора неділі перекинули до Безіменного дві батареї 122-мм САУ 2С1 і до 4-х установок 9П132 "Град-П" ("Партизан"), із яких били по позиціях сил АТО в районі Широкиного й дорозі до селища з північного заходу.

ІС: У район Горлівки кинули підкріплення і "Гвоздики",

на Дебальцеве - бойовиків

У район Горлівки, через Ясинувату й Єнакієве, перекинуто підрозділ бойовиків у 450-500 осіб декількома партіями.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 15 червня у Facebook.

Водночас, за даними ІС, туди перекидається артилерія: за добу зафіксовано 6 САУ 2С1 "Гвоздика", 5 гармат Д-30.

Через Шахтарськ перекинуто два ЗРК ТОР-М1. Колону супроводжували два БТР-80 і 3 КамАЗи.

На марші між Садовим і Харцизьком зафіксовано 3 самохідних ЗРК "Стріла-10М".

З Алчевська на Дебальцеве перекидають підрозділ місцевих бойовиків дрібними партіями (по 5-6 вантажних машин - усього не менше 550 осіб).

Через Алчевськ проїхала колона (4 БТР-80 і 4 САУ 2С3 "Акація") у напрямку Ісаківського водоймища.

Південніше Луганська за минулу добу зафіксовано 20 вантажних автомобілів із понтонним парком (усі з затертими тактичними номерами).

За добу загинули 2 військових, 20 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули двоє бійців, ще 20 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок розповів речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активізації бойових дій та провокацій ми втратили 2 українських воїнів, ще 20 отримали поранення", - сказав Лисенко.

За його словами, у зоні АТО зберігається негативна тенденція до розширення географії бойових дій.

Лисенко зазначив, що бойовики продовжують збройні провокації, а також ведуть брехливу пропагандистську кампанію з дискредитації сил АТО з метою маскування своєї агресії.

"Вони (бойовики -ред.) чекають, щоб ми повели інтенсивні відповідні дії на ураження з артилерії, щоб знову сказати, що "мінські домовленості" зірвані. Ми не даємо їм такого шансу", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, речник АТО зазначив, що за попередніми даними кількість обстрілів бойовиків за добу становила понад 80.

Також за добу було зафіксовано 25 прольотів ворожих БПЛА.

До списку новин