загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Баба Валя відсудила у Чернігівобленерго більше 300 тисяч гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Майже п'ять років знадобилося 77-річній Валентині Глуховій , щоб домогтися справедливості.

За сприяння прокуратури області, Апеляційний суд на 100 тисяч гривень збільшив суму, яку повинно сплатити ПАТ «Чернігівобленерго» пенсіонерці за шкоду, заподіяну пожежею. Внаслідок замикання в трансформаторній підстанції згоріло все майно, нажите подружжям Глухових. Загинув господар, 72-річний Іван Глухов. Роками жінка добивалася компенсації, її підтримували діти і рідня. Та енергетики добровільно платити йе хотіли. Довелося йти до суду. Як особу похилого віку, Валентину Глухову підтримала прокуратура. 22 квітня Ріпкинський районний суд оголосив рішення у цій справі. Зобов'язав власника трансформаторної підстанції відшкодувати жінці понад 212 тисяч гривень матеріальної шкоди.

Біда сталася в ніч з 25 на 26 липня 2010 року у селі Строївка Ріпкинського району. Через несправність трансформаторної підстанції, встановленої у дворі Глухових. Подружжя мало найбільше обійстя у селі. Після пожежі від будинку залишилися лише обвуглені труби. Вогонь був настільки сильним, що навіть на четвертий день після горіння з-під фундаменту продовжував йти дим, хоча полум'я загасили, а після пройшов сильний дощ. На згарищі стояли «скелети» двох тракторів, дизельної установки, мотоциклів, холодильників, причепа. А ще були знищені сарай, гараж, літня кухня, навіс, під яким стояла циркулярка. У хаті теж нічого не лишилося: ні телевізорів, ні речей. Згоріла супутникова антена.

Глухови не раз просили електриків перенести підстанцію, та ті не реагували. Так і стояла вона ще з 70-х років. Родина боялася трансформатора. Ввечері 25 липня знявся сильний вітер. Лампочки-«шістдесятки» загорілися білим світлом. Іван Михайлович забіг до хати і сказав дружині вимкнути телевізори і холодильники (їх було по два). Зміряв напругу — 300 вольт. Зателефонував у Ріпкинські райелектромережі, сказав, що несправний трансформатор. Пообіцяли прислати ремонтну бригаду. Та ніхто зі спеціалістів-електриків не приїхав. Полягали спати. Іван Михайлович у будинку, Валентина Гаврилівна у літній кухні. І почули, як щось ніби тріснуло. У вікно господиня побачила «сніп» голубих іскор від трансформатора. Іскри полетіли на сарай. Викликали пожежників. Дорога до Строївки — кошмар для водіїв. Пісок і щебінь, вибоїни. Коли приїхали пожежники, все вже було охоплене вогнем. Їм довелося «відсікати» полум'я від лісу та сусідніх будівель. Ліквідовували пожежу шість годин (!!!). Біля «скелета» трактора знайшли обгоріле тіло господаря.

Валентина Остерська

До списку новин