загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Властивості липового цвіту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Властивості липового цвіту

 Липовий чай – найсмачніші ліки від застуди (смачніше — тільки малинове варення). Та це і просто ароматний чай. Найцікавіше, що зібраний своїми руками липовий цвіт ні в яке порівняння не йде з купленим в аптеці. Може бути це тому, що в аптеці висушені квіточки подрібнені або ще з якої причини. Але неодноразово переконуюся, що у аптечного липового чаю смак зовсім інший. Гірший. Хоча думаю властивості липового цвіту від цього не страждають.

 Збирають липовий цвіт коли велика частина квіток на дереві вже розцвіла, а інші ще у бутонах. Після того, як стали з’являтися ягоди – липу не збирають. А оскільки липа відцвітає швидко — не упустіть момент і зберіть більше! Навіть якщо наступного року вам не вдасться заготовити липу — не страшно. Властивості липового цвіту зберігаються впродовж двох років (звичайно при правильному зберіганні). Збір липи (як і інших цілющих рослин) не можна проводити після дощу або роси. Мокрі квітки ви не зможете правильно висушить, так, щоб збереглися усі корисні властивості липового цвіту. Ніколи не збирайте липу поблизу проїжджої частини, інакше замість ліків ризикуєте зібрати квітки, отруєні автомобільними вихлопами. Вже краще з’їздити за місто — і час добре проведете і липи зберете. Попри те, що в народній медицині липа зазвичай використовується не самостійно, а в суміші з іншими лікарськими травами, чай з липи – класика жанру. Смачний і корисний. Це – найпопулярніший жарознижуючий і потогінний лікарський “препарат”.

Настій липи

Вживають його зазвичай у вигляді гарячого чаю перед сном. Для цього готується настій: на півлітра крутого окропу – 2-3 ст. ложки липового цвіту. По півсклянки такого настою випивати 4 рази в день при ангіні, грипі, трахеїті, запаленні легенів як відхаркувальний, сечогінний, болезаспокійливий, протизапальний, спазматичний і бактерицидний засіб. Окрім цього такий настій можна пити при спазмах шлунку, запаленні нирок, сечового міхура, при ревматизмі, подагрі, запальних процесах жіночої статевої системи.

Чай з квіток липи рекомендується при діабеті і як заспокійливий засіб при тривалій нервовій напрузі. Властивості липового цвіту можна використати і для зовнішнього застосування — для цього готується настій трохи насиченіший (на півлітра води – 4 ст. ложки квіток) і використовується для полоскання шкіри голови після миття при випаданні волосся. Можна зробити марлеві “подушечки”, наповнити їх липою. Розпарені подушечки прикладають до хворих суглобів.

І це – далеко не усі корисні властивості липового цвіту.

Залишилося додати, що для збереження усіх властивостей липового цвіту, його потрібно зберігати в сухому провітрюваному місці.

Пийте липовий чай і не хворійте!

До списку новин