загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 16 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Медведєв назвав кредити МВФ для України масштабним злодійством

Прем'єр РФ Дмитро Медведєв прокоментував висловлювання президента України Петра Порошенка, який назвав хабарем російський кредит в $ 3 млрд, що РФ надала Януковичу.

Свій коментар російський прем’єр розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо три мільярди суверенної позики, отриманої Україною у Росії, на думку Порошенка - хабар, то мільярди, про які домовляються керівники України з МВФ - це організація масштабного злодійства", - написав Медведєв.

Про те, що російський кредит у $ 3 млрд є хабарем Януковичу, Порошенко заявив у понеділок в інтерв'ю Bloomberg. За його словами, покупка в України єврооблігацій на цю суму гарантувала Москві орієнтованість Києва на Росію і відмова Януковича від укладення угоди про асоціацію з ЄС.

Президент підкреслив, що статус цього боргу досі незрозумілий, а Путін, за його словами, ніколи не піднімав питання про ці $ 3 млрд. Однак він не став говорити, що Київ відмовляється повертати ці гроші, заявивши, що до Росії треба ставитися так само, як і до решти кредиторів.

В ОБСЄ за вихідні нарахували близько 800 вибухів у зоні АТО

 

Спостерігачі СММ ОБСЄ заявляють, що за вихідні зафіксували 594 вибухи навколо Донецького аеропорту і 180 - навколо Широкиного.

Про це йдеться у звіті місії за вихідні.

"Протягом двох днів, спеціальна моніторингова місія перебуваючи на спостережному пункті Спільного центру з контролю і координації на центральному вокзалі Донецька (територія підконтрольна" ДНР ", 8 км від цента міста) побачила в загальному мінімум 594 вибухи, викликані вхідним і вихідним артилерійським і мінометним вогнем, а також застосуванням стрілецької зброї та легкого озброєння, включаючи вогонь з великокаліберного кулемета", - сказано у звіті.

Спостерігачі прийшли до висновку, що удари припали на північ, північний захід, північний схід, захід і південний захід на відстані від 2 до 10 км від позицій місії.

Крім того, представники ОБСЄ заявляють, що перебуваючи на спостережних пунктах, які розташовані на захід від 1,5 до 3,5 км від Широкино, протягом двох днів місія зафіксувала всього 180 вибухів, які були викликані використанням 82-мм і 120-мм мінометів, артилерії, автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї, в тому числі великокаліберного кулемета.

Також наголошується, що 13 червня безпілотний літальний апарат місії помітив шість мінометних позицій у Широкино.

Прес-центр АТО відзначає різке підвищення активності бойовиків

Вночі з понеділка на вівторок 16 червня бойовики близько 30 разів обстріляли позиції українських військових і мирні населені пункти в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

В районі Донецька бойовики обстріляли позиції українських військових зі 120-мм мінометів і 122-мм гаубиць. Зокрема біля Пісків, Дослідного, Старогнатівки.

У районі Артемівська противник з мінометів тричі бив по Троїцькому, а також по Новгородському.

На Луганщині під обстріли забороненого мінськими домовленостями озброєння потрапило Кримське. Станиця Луганська і Щастя обстрілювалися з легкого озброєння.

Зі 120-мм мінометів бойовики сім разів обстріляли Широкине.

Після півночі використання незаконними збройними формуваннями мінометів і артилерійських систем калібру більше 100 мм було зафіксовано поблизу Широкиного і Золотого, що на Луганщині, і Горіхового неподалік Артемівська.

Зі стрілецької зброї і гранатометів продовжилися обстріли Пісків, Дослідного, Станиці Луганської.

У Мар'їнці активно працював ворожий снайпер.

Вздовж всієї лінії розмежування протягом ночі здійснювали розвідку безпілотники бойовиків.

Біля Трьохізбенки загинули 2 бійців АТО, ще двох поранено

15 червня впродовж дня й ночі активні бойові дії точилися майже по всій лінії розмежування в Луганській області, повідомляє керівник Луганщини Геннадій Москаль.

Під обстріли бойовиків потрапили низка населених пунктів, ще в кількох місцях сталися бойові зіткнення з ворожими диверсантами, інформує він на своєму сайті.

Біля Кряківки (село, що входить до Трьохізбенської селищної ради на лінії фронту) стався бій між українськими військовими та диверсійно-розвідувальною групою бойовиків, що пробралася на контрольовану Україною територію з правого берега Сіверського Донця.

У результаті бою двоє українських бійців загинули, ще двоє отримали важкі поранення. Зараз вони перебувають у лікарні.

Ніч і ранок у Кряківці й Трьохізбенці минули без обстрілів. 

Під Донецьком помічено близько 50 російських військових з технікою - ІС

У районі населеного пункту Рясне Донецької області зафіксовано підрозділ військовослужбовців ЗС РФ, замаскованих під місцевих сепаратистів.

Про це повідомляє лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своє сторінці в Facebook.

"У районі н.п.Обільне зафіксовано підрозділ військовослужбовців ЗС РФ, замаскованих під місцеве "ополчення" (близько 50 чол.), при 6-й БТР-80 і 2-х КамАЗ типу "Мустанг", - написав він.

За його даними, серед озброєння російських військовослужбовців зафіксовані також 4 одиниці ВСС "Гвинторіз" (російська безшумна снайперська гвинтівка для підрозділів спецназу).

Крім того, за відомостями ІС, терористи перекинули на протязі доби в район на північ Луганська (через Гайове Ювілейне, Дзержинське) зведений підрозділ - 6 танків (4 танка Т-72Б, 2 танки Т-72БМ), 3 одиниці 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", 2 одиниці 152-мм САУ 2С3 "Акація", 4 одиниці БТР-80, 1 одиниця БТР-82А і 4 БМП-2.

Техніка та озброєння - частково відновлені в Перевальську на машинобудівних майстернях, частково - зі складу батальйону "Зоря". У складі колони зафіксовано також 4 КамАзи з бойовиками.

За добу в зоні АТО загинули 2 військових, 5 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинуло двоє українських військових, ще п'ятеро дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій, провокацій та зіткнень загинуло 2 бійця ще 5 було поранено", - сказав Лисенко.

За його словами, в зоні проведення АТО у понеділок було зафіксовано 13 прольотів безпілотників, за допомогою яких противник намагається вести повітряну розвідку.

До списку новин