загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 18 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

30-й "гумконвой" РФ приїхав у Луганськ і Донецьк

30-та "гуманітарна колона" МНС Росії дісталася до Луганська й Донецька.

"Вантажні автомобілі привезли до Луганська й Донецька продукти харчування, предмети першої необхідності й медикаменти", - сказалиТАСС у прес-службі МНС Росії.

За даними агентства, надзвичайних подій у дорозі не трапилося.

"Після розвантаження машини вишикуються в колони й відправляться назад. Усього в Донбас більше 100 автомобілів привезли понад 1000 тонни гуманітарної допомоги", - говориться в повідомленні.

"Митне оформлення гуманітарного вантажу проходило рано вранці на двох пунктах пропуску "Матвіїв Курган" і "Донецьк" у встановленому порядку. У митних процедурах брала участь і українська сторона", - стверджує російське агентство.

Як відомо, Україна виступає проти вторгнення російських так званих "гумконвоїв" на свою території, але не контролює частину кордону з РФ, тож росіяни везуть допомогу сепаратистам.

Сорос: ЄС ставиться до України як до ще одної Греції, і це неправильно

 

Європейські лідери ставляться до України як до ще однієї Греції, і це неправильно.

Так вважає відомий американський мільярдер і філантроп Джордж Сорос, про що він написав у своїй статті у виданні Project Syndicate.

"Вони (європейські лідери. – Ред.) ставляться до України як до ще одної Греції: країни з фінансовими проблемами – та ще й такої, що навіть не є членом ЄС", - пише він.

На його думку, це помилка, оскільки Україна попри все проходить "революційну трансформацію", і нинішній уряд, можливо, "найбільш здатний впровадити радикальні зміни".

"Звісно, між "старою Україною" і Грецією є багато схожості: обидві страждають від корумпованої бюрократії і олігархів, які домінують в економіці", - зазначає Сорос.

Однак, за словами Сороса, нова Україна є іншою, і "утримуючи її на короткому фінансовому повідку, Європа ставить під загрозу прогрес країни".

За його словами, Європі слід поєднувати санкції з максимальною підтримкою України. Бо самі лише санкції дозволяють Путіну робити з Росії жертву в очах її власних громадян.

На думку мільярдера, успішна Україна була б якнайкращою протидією російській пропаганді.

До того ж, як зазначає Сорос, лідерам ЄС непогано було б зрозуміти, що витрати на Україну є витратами на оборону всього ЄС.

"Якщо Україна впаде, Європі доведеться самій себе захищати", - пише Сорос, додаючи, що це потребуватиме значно більшої кількості фінансових і людських ресурсів.

Євросоюз вимагає від Росії звільнити Надію Савченко

Європейська служба зовнішньополітичної діяльності знову звернулася до російської влади з проханням звільнити українську льотчицю, депутата Верховної Ради України Надію Савченко, яка вже рік перебуває під арештом в Росії.

Про це пише ЛІГАБізнесІнформ.

"365 днів в ув'язненні, в основному на території Росії, серйозно похитнули її здоров'я. Їй неодноразово було відмовлено в праві на проведення неупередженого розслідування", - йдеться в заяві, опублікованій прес-секретарем зовнішньополітичної служби Євросоюзу Майї Косьянчич.

Європейський союз наполягає на звільненні Савченко, посилаючись на мінські угоди про мирне врегулювання ситуації на сході України.

Нагадаємо, Московський міський суд продовжив арешт народного депутата від Батьківщини, члена постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Надії Савченко ще на три місяці, до 30 вересня 2015 року.

Як відомо, Савченко незаконно утримується в російському СІЗО з липня 2014 по сфабрикованій справі про вбивство російських журналістів. Нещодавно їй також було пред'явлено звинувачення в незаконному перетині кордону, хоча, на територію РФ українку доставили насильно.

Терористи знову атакують Мар’їнку

Серед ворожих сил, що атакують Мар'їнку найманці та військовослужбовці ЗС РФ, зокрема, чеченці та спецназ ГРУ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

Згідно із повідомленням, 17 червня о 23.40 почався наступ на Мар'їнку. Терористи б’ють з важкої артилерії, використовують САУ, танки, "Рапіри", "Гвоздики" і міномети 120 мм з касетними мінами. Стримують і відбивають атаку підрозділи 28, 20, та 93 бригад ЗСУ, а також бійці Нацгвардіі та МВС. Ворог несе значні втрати в живій силі та техніці.

Путін може вдатися до заморожування конфлікту в Україні – Ходорковський

Володимиру Путіну, який розв'язав конфлікт в Україні, не вигідно сьогодні ні згортати його, ні розширювати. Вирішенням цього питання для нього може бути замороження цього конфлікту.

Таку думку висловив під час виступу в Атлантичній раді у Вашингтоні у середу відомий російський опозиціонер Михайло Ходорковський, передає Укрінформ.

"Сьогодні для російської влади, конкретно для Володимира Путіна, не є хорошим рішенням припинення конфлікту в Східній Україні. Та кількість націоналістів, яка зараз там зосереджена, при поверненні до Росії не буде Путіну вдячна", - зазначив Ходорковський.

З іншого боку, за його словами, "і розширення зони конфлікту для нього (Путіна - Ред.) не є виграшем, бо кількість цих самих потенційно дестабілізуючих елементів буде збільшуватися".

Однак це не означає, що конфлікт не буде розширений, підкреслив російський політик.

"Він (Путін - ред.) в цьому не зацікавлений, але є досить багато людей, які бачать в цьому інтерес", - зазначив Ходорковський.

Він також акцентував, що російський президент у тій системі влади, яку він збудував, все-таки не здатний один утримувати в полі своєї уваги навіть такі важливі питання довгий час.

"Я думаю, що вирішенням питання на цьому етапі буде заморожування конфлікту, і це єдине на сьогоднішній день, на мій погляд, реальне вирішення, на жаль", - зазначив Михайло Ходорковський.

Бойовики тричі з боєм намагались прорватися в Мар’їнку - штаб АТО

Ситуація в зоні АТО була складною, але повністю контрольованою підрозділами українських силовиків, зокрема, бойовики майже 80 раз обстріляли їх позиції і тричі намагалися прорвати оборону.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

Минулої доби, 17 червня бойовики російсько-терористичних військ тричі намагалися прорвати нашу оборону в Мар'їнці та Луганської області. Наші підрозділи успішно відбили атаки ворога, йдеться у зведенні.

В цілому, за минулу добу бойовики 79 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ уздовж всієї лінії розмежування з усього наявного в них арсеналу. "Зокрема, застосовували заборонену мінському домовленостями артилерію калібрів 120, 122 і 152 мм, а також РСЗВ" Град ".

Ніч в зоні проведення АТО також була напруженою. Зафіксовано 35 обстрілів позицій українських військ.

В районі Донецька бандити з 120-мм мінометів обстріляли українські позиції неподалік Хіміка, Красногоровки і Мар'їнки.

Троїцьке, що на Артемівському напрямку, двічі було обстріляно з гаубиць калібру 152-мм. У цьому ж секторі з мінометів різних калібрів бойовики били по н.п. Новгородське і Неліпівка.

За всіма напрямками протягом ночі по наших позиціях та інфраструктурі населених пунктів бойовики били з 82-мм мінометів, озброєння бойових машин, гранатометів, стрілецької зброї.

Разом з тим, відносно менше обстрілів було в Луганській області, проте пізно ввечері неподалік Сокільників відбулося бойове зіткнення з двома ДРГ противника, де бойовики, зазнавши втрат, відступили.

Ситуація на Донбасі може вийти з-під контролю - глава МЗС Латвії

Напруження ситуаці на Донбасі посилюється, і мінські угоди можуть бути порушені в будь-який момент.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевичс, повідомляє Reuters.

"Ми не можемо сказати, що мінські домовленості повністю порушені, але ми бачили недавно, що рівень напруженості збільшується", - сказав він.

"Ми знаходимося в ситуації, коли мінські угоди можуть бути порушені у будь-який час і в цьому випадку ми побачимо зовсім іншу ситуацію, яка не буде кращою",  -наголосив глава МЗС Латвії.

За словами Ринкевичса, ядерна риторика Москви свідчить про необхідність збільшить кілкьість військ і техніки НАТО в регіоні.

На його думку, Альянс повинен бути готовим до "різних непеердбачуваних витрат".

"Це демонструє, що ми повинні бути справді готові реагувати як НАТО на акі види загроз через більшу кількість військ,  військової техніки в балтійських державах, у Польщі, - сказав він.

Нагадаємо, раніше Ринкевичс заявив, що якщо ситуація в Україні не зміниться на краще, посилення санкцій проти Росії не виключене.

ІС: Ситуація в Мар’їнці все більше схожа на ситуацію в ДАП

На Донбасі почастішали спроби бойовиків наступати за низкою напрямків, із вечора 16 червня до ранку 18 червня вони здійснили не менше 5 спроб прориву оборони українських військ у районі Мар’їнки.

При цьому бойовики масовано обстрілювали позиції сил АТО, пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"На даний момент ситуація в даному районі усе більше нагадує ситуацію в районі Донецького аеропорту (ДАП) під час його захисту українськими військами взимку 2014/2015 рр, коли терористи зосередили значні сили для обстрілів позицій сил АТО й уживали постійні атакуючі дії", - заявляє Тимчук.

"У ніч із 16 на 17 червня бандформування спробували виконати завдання, виконання якого провалили вдень 3-го червня, під час масштабного штурму Мар’їнки", - пише він.

За даними ІС, з настанням сутінків тактична група супротивника чисельністю 100-120 осіб зосередилася в районі радгоспу, друга група (до 50 осіб) концентрувалася з боку Олександрівки.

"Одночасно до "нейтральної смуги" підійшло три танки Т-72Б терористів, які вели обстріли позицій сил АТО ОФ-снарядами, почергово виходячи на дальність прямого пострілу й потім відходячи на вихідний рубіж. Після порівняно нетривалого обстрілу (кожен із танків випустив від 10 до 15 снарядів), бойовики почали обстріл позицій українських військ зі 120-мм мінометів, прикриваючи відхід танків", - пише Тимчук.

"Після відходу бронетехніки бойовики почали атаку (намагаючись вийти на фланги підрозділів українських військ), яку було зупинено щільним автоматно-кулеметним вогнем, вогнем АГС-17 і 82-мм мінометів сил АТО", - повідомляє він.

Також особливу активність бойовиків в останню добу зафіксовано на Артемівському напрямку.

Зафіксовано застосування бойовиками в районі Троїцького РСЗО типу 9П132 "Град-П", снаряди для яких бойовики підвозять на автомобілях типу "УАЗ". Одночасно в цьому районі супротивник застосував і РСЗО БМ-21 "Град".

Південніше Донецька (у районі Гранітного й Старогнатівки) бойовики масово застосовували 122-мм артилерії й 120-мм мінометів

У районі Щастя й Станиці Луганської бойовики стріляли з піхотного озброєння, зафіксовано активність їхньої ДРГ.

У районі Тошківки, Новотошківки, Кримського й Трьохізбенки бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО із застосуванням гранатометів типу СПГ-9 "Спис", АГС-17, також застосовувалася 152-мм артилерія.

Тим часом, на Горлівку через Єнакієве проїхала колона: 15 КамАЗів/Уралів тентованих, дві 122-мм гаубиці Д-30 на причепі, 2 МТ-ЛБ.

Між Обільним і Старобешевим проїхали на Донецьк 6 БМП-2, імовірно, після ремонту. У Київський район Донецька з боку Макіївки прибуло 7 танків у супроводі автомобілів "поліції ДНР", 1-го Уралу зі ЗУ-23-2 і 4 КамАЗами.

У Луганськ прибуло 5 танків і дві БМП-2, установка ЗРК "Стріла-10М". Між Лутугиним (під Луганськом) і Новофедорівкою вбік Красного Луча перекинули підрозділи 152-мм САУ 2С3 "Акація" у супроводі 2-х БТР-80.

За добу в зоні АТО загинули 3 бійця, 14 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 3 бійця, ще 14 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій, провокацій та зіткнень троє наших воїнів загинули, ще 14 було поранено", - сказав Лисенко.

До списку новин