загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Києво-Печерський заповідник презентує міжмузейний виставковий проект «СВІТ УКРАЇНСЬКОЇ ІКОНИ»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Києво-Печерський заповідник презентує міжмузейний виставковий проект «СВІТ УКРАЇНСЬКОЇ ІКОНИ»

19 червня 2015 року у виставкових залах корпусу № 4 Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкривається міжмузейний виставковий проект «СВІТ УКРАЇНСЬКОЇ ІКОНИ».

У виставкових залах презентовано близько 120 пам'яток, серед яких твори іконопису й декоративно-літургійного мистецтва Х-XIХ ст. зі збірок Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, Благодійного фонду «Платар. Пам'яті Сергія Платонова», Фонду «Арт Інвест Групп», Музею Шереметьєвих та Аукціонного дому «Дукат».

Мета цього виставкового проекту - продемонструвати національну своєрідність українського іконопису, розмаїття художньої мови, багатий сюжетний репертуар і регіональні особливості української ікони, а також стилістичні зміни, що з плином часу в ній відбувалися.

На виставці висвітлено діяльність різних художніх центрів. Разом із тим, почесне місце належатиме пам'яткам, виконаним у майстерні Києво-Печерської лаври. Пам'ятки професійного іконопису експонуються поряд із творами народних майстрів, що дасть змогу відвідувачам побачити варіативність підходів до вирішення традиційних християнських сюжетів.

Презентовані на виставці пам'ятки демонструють загальну еволюцію українського іконопису протягом кількох століть. Значна частина творів передає специфіку українського мистецтва доби бароко - одного з найяскравіших періодів історії української культури.

Також для найповнішого розкриття теми, твори іконопису розміщені у залах поряд із пам'ятками декоративно-літургійного мистецтва: хрестами, скульптурою, металевою пластикою, що дасть можливість передати відчуття сакрального простору на зразок того, який існує у храмі.

Виставку можна оглянути щоденно з 19 червня 2015 р. з 9.00 до 18.00 за адресою: м. Київ, вул. Лаврська 9, корпус № 4 Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

До списку новин