загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 19 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Сенатори США дозволили поставки летального озброєння Україні

Сенатори США переважною більшістю голосів дозволили надавати Україні летальне озброєння.

Про це повідомляє DW з посиланням на агентство AFP.

Такий пункт містить ухвалений у четвер, 18 червня, більшістю голосів Сенату закон про оборонний бюджет на наступний фіскальний рік.

Ухвалення фінансового плану Пентагону в наявній редакції відбулося незважаючи на застереження з боку Білого дому.

За витрати Пентагону обсягом 612 млрд доларів США проголосував 71 сенатор. 25 членів верхньої палати американського парламенту були проти.

Новий фіскальний рік починається з 1 жовтня поточного року.

Згідно з прийнятим проектом закону, передбачається надати Україні військову допомогу на суму 300 млн доларів. Допомога включатиме радарні системи та протитанкові комплекси.

Раніше повідомлялося, що влада Сполучених Штатів продовжує обговорення можливості надання Україні летальної зброї оборонного характеру.

Бойовики намагалися вибити сили АТО з Мар'їнки, але зазнали втрат – штаб

 

За минулу добу бойовики 90 разів обстрілювали позиції українських сил по всій лінії розмежування сторін з РСЗВ "Град", артилерії, бойових машин, стрілецької зброї та гранатометів.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"Під вечір бойовики помітно активізувалися. Всього за ніч вони 55 разів обстрілювали українських захисників і будинки мирних жителів", - йдеться в повідомленні.

З 152-мм гаубиць бойовики били по Широкій Балці та Широкино. В районі Маріуполя з 120-мм мінометів терористи обстріляли Чермалик.

Піски, Опитне, Красногорівку і Мар'їнку загарбники обстрілювали із стрілецької зброї і мінометів калібру 82 мм.

Після півночі бойовики обстріляли Золоте і Сокольники Луганської області.

"Але найбільш активно ворог обстрілював наші позиції в Мар'їнці, здійснивши не менше десяти обстрілів", - зазначають у штабі.

Терористи використовували 120-мм міномети, бойові машини піхоти, гранатомети і стрілецьку зброю.

"Під щільним вогневим прикриттям ДРГ окупантів двічі спробували вибити наших воїнів з позицій. Однак вкотре такі спроби обернулися для бойовиків втратами і вони відступили", - підкреслили в штабі.

Ватажки "ЛНР" зняли обмеження на застосування важкої зброї – штаб АТО

Військове керівництво "ЛНР" наказало підпорядкованим частинам та підрозділам зняти обмеження на застосування важкого озброєння, заявляє штаб АТО.

За його даними, бойовики спланували перекидання додаткових артилерійських підрозділів до лінії розмежування сторін.

"З урахуванням майбутніх втрат під час ймовірного поновлення бойових дій в районі Горлівки, командування НЗФ вживає невідкладних заходів щодо нарощування системи медичного забезпечення, збільшення ліжко-місць у лікарнях та санаторіях", - сказано у повідомленні.

"Не виключено, що з метою дезінформації щодо намірів та дійсних напрямків наступу серед бойовиків активно поширюється інформація про активізацію бойових дій в період з 17 по 22 червня на напрямках: Станично-Луганське, Артемівськ, Дзержинськ та Гранітне", - додає прес-центр АТО.

У Донецьк і Мар’їнку з Росії завезли тренованих бойовиків - Тимчук

У район Донецька перекинули 450-500 бойовиків, які пройшли підготовку в "навчальних таборах" у Криму й Ростові-на-Дону (РФ), заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними ІС, "частина бойовиків – жителі Донбасу, не менше 70% - найманці із громадян РФ, у т.ч. амністовані злочинці".

"Підрозділ (загальною чисельністю до 600 осіб, частина бойовиків, до 100 осіб, були вивантажені в Макіївці) прибув із території РФ на автобусах у супроводі близько 20 російських військовослужбовців", - пише Тимчук.

За даними ІС, техніку, зброю й спорядження для даної групи завезли в Донецьк раніше.

"У Донецьку бойовиків доправили в район Критого ринку, де вони були переодягнені в камуфляж без розпізнавальних знаків. Уже за кілька годин 2 посилені роти з даної групи (близько 220 осіб) було перекинуто в зону активних бойових дій у районі Мар’їнки", - повідомляє Тимчук.

У районі Пісків, Опитного й Водяного, за даними ІС, з'явилися "професійно підготовлені російські фахівці" як у сфері організації управління військами, так і в застосуванні різних родів військ і налагодження між ними взаємодії.

Через Стукалову Балку продовжують перекидати сили, різко посилюючи тактичну групу бойовиків у районі Обозного. Там уже розгорнуто близько 14 танків і 28-30 ББМ.

Північніше Луганська розгортається артилерія – орієнтовно змішаний дивізіон: 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика" і гармати Д-30.

У смузі від Мосьпине до Комсомольського зосереджено 3 бронегрупи бойовиків (у кожній – від 30 до 35 танків і 55-60 різних ББМ), ще одна група – у районі південніше Тельманового (до батальйону, 18-20 танків і 26-27 ББМ).

Триває перекидання техніки й озброєнь через Алчевськ для Стаханівсько-Першотравневої групи бойовиків. За добу зафіксовано проходження 26 одиниць вантажного транспорту, а також 5 БМП-2, 2 БТР-80, 2 МТ-ЛБ із мінометами 120-мм і 4 танки.

За минулу добу загиблих серед військових немає, 1 поранено - штаб

Упродовж минулої доби загиблих серед українських військових немає, одного поранено.

Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій ми не втратили жодного воїна, і лише 1 отримав поранення в районі Авдіївки", - зазначив він.

Він також повідомив, що у четвер в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих БПЛА.

Крім того, Лисенко повідомив, що днями в районі села Широкине "члени проросійських бандформувань обстріляли безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а сигнал з іншого безпілотника постійно глушився. У звіті місії зазначено, що бойовики, ймовірно, використовували сучасні засоби радіоелектронної боротьби".

"Це вкотре підтверджує, що бойовики забезпечуються сучасною військовою технікою з Росії, а факт зухвалих атак проти безпілотників ОБСЄ свідчить: бойовикам є що приховувати", - зазначив він.

Лавров заявив, що сепаратистські "республіки" в Україні залежать від Кремля

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія має політичний вплив на самопроголошені "ДНР" і "ЛНР".

Про це він заявив журналістам в кулуарах економічного форуму в Санкт-Петербурзі, повідомляє "Інтерфакс".

"Вплив, звичайно, у нас на них є, безумовно. Вони певною мірою від нас залежать – взяти тільки одну гуманітарну допомогу, яку, крім нас, в таких обсягах ніхто більше туди не постачав. І, звичайно, вони залежать від нас і в політичному плані, тому що ми виступаємо за те, щоб їхні законні права як частини українського народу поважалися в контексті цього врегулювання", – сказав він.

При цьому Лавров запевнив, що цей вплив не є "100-відсотковим".

"Ми не маємо морального права диктувати їм які-небудь дії і кроки", – заявив він.

Коментуючи звинувачення на адресу Кремля у невиконанні мінських домовленостей, Лавров заявив, що Росія не має за ними жодних зобов'язань.

"Це відкритий документ, він був схвалений резолюцією РБ ООН, просто потрібно почати його читати пункт за пунктом, щоб зрозуміти, що від Росії там практично нічого не залежить, крім того, щоб впливати на сторони, чим ми і займаємося", – сказав він.

ЄС ПРОДОВЖИВ НА РІК САНКЦІЇ ПРОТИ КРИМУ

19 червня Рада ЄС  продовжила обмежувальні заходи ЄС, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, до 23 червня 2016 року.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Санкції включають заборону на: імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму та Севастополі, зокрема, європейські круїзні лайнери не можуть заходити в кримські порти; експорт певних товарів та технологій до Криму, зокрема, у сфері траспорту, телекомунікацій та енергетики.

"Як було сказано на засіданні Європейської ради 19 березня 2015 року, ЄС продовжує засуджувати незаконну анексію Криму Росією і, як і раніше, прихильний політиці її невизнання", - йдеться у повідомленні.

Рішення про продовження санкцій буде опубліковане в офіційному журналі ЄС 20 червня.

Як повідомлялося, 22 червня Рада ЄС без обговорення планує продовжити до кінця січня економічні санкції проти Росії.

До списку новин