загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

ЄС продовжив санкції проти РФ на 6 місяців

Європейський Союз продовжив санкції проти Росії ще на 6 місяців - до 31 січня 2016 року.

Про це повідомила речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Коцьянчич у Twitter.

"ЄС продовжив економічні санкції проти Росії до 31 січня 2016 року, з метою повної реалізації мінських угод",  -зауважила вона.

Раніше глава МЗС Великої Британії Філіп Хеммонд підтвердив, що санкції проти Росії буде продовжено ще на півроку.

Іще раніше повідомлялося, що комітет постійних представників ЄС (Coreper) погодився в середу на продовження економічних санкцій проти Росії на 6 місяців до кінця січня наступного року.

 

За добу бойовики 85 разів обстріляли позиції ЗСУ і мирні населені пункти

За минулу добу бойовики 85 разів обстріляли позиції українських військових і мирні населені пункти, в тому числі із застосуванням РСЗВ "Град", забороненого мінському домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Епіцентром напруженості залишається Донецький напрямок. Тут зафіксовано 52 обстріли наших позицій і мирного населення", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці в вранці 22 червня.

Разом з тим, вже сьогодні після півночі бойовики вдарили з гранатометів різних систем по Кримському та Золотому, що на Луганщині.

У Артемівська з мінометів обстріляли Богуславське. У Мар'їнці активно працюють ворожі снайпери.

Під ранок бойовики 20 реактивними снарядами РСЗВ "Град" вдарили по Нижньому (Попаснянський р-н, Луганська обл.).

Загалом, вранці вже зафіксовано близько 10 випадків застосування російсько-терористичними злочинними угрупованнями зброї проти сил АТО.

Бойовики намагаються вести розвідку й диверсії в тилу сил АТО – Тимчук

Бойовики продовжують обстріли й бої, намагаючись вести розвідку в тактичній ланці сил АТО, а також вчиняти диверсії в оперативно-тактичному тилу українських військ.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у зведенні станом на 22 червня.

"На окремих ділянках і напрямках бойовики ведуть масовану розвідку технічними засобами – за допомогою БПЛА, апаратури РТР, оптико-електронними засобами", - зазначає він.

Впродовж останньої доби бойовики проявляли особливу вогневу активність на ділянці від Мар’їнки до ділянки північніше Авдіївки. Практично по всій даній ділянці вони застосовували 122-мм і 152-мм артилерія, на окремих ділянках – бронетехніку. Широко використовують стрілецьке озброєння, 82-мм і 120-мм міномети, АГС-17 і ЗУ-23-2, працюють снайпери.

У районі н.п. Новогородське, Ленінське, Шуми бойовики вели обстріли зі стрілецького озброєння, періодично використовуючи також 82-мм міномети й автоматичні гранатомети АГС-17. Двічі по позиціях сил АТО завдано удари зі 122-мм артилерії.

Бойовики змінили тактику: активні дії ведуть "цільові групи" – вогнева бронегрупа, підтримувальна артгрупа, кілька піхотних груп, іноді снайперські групи й ДРГ (оперують у "нейтральній смузі"). Вони намагаються налагодити повноцінну взаємодію в тактичній ланці й уникати дій "натовпом", як раніше.

"Ця тактика використовується не без проблем через відсутність бажання чітко виконувати накази "штабних структур" з боку "командирів" у тактичній ланці (різні "отамани", "ветерани локальних війн" та ін.), - пише Тимчук.

У районі Мар’їнки впродовж уже декількох діб оперує професійна група снайперів, яка обстрілює опорні пункти й блокпости сил АТО в передовій лінії.

На Приморському напрямку артилерія бойовиків здійснила маневр: південніше селища Октябрське змінили вогневі позиції 6 установок "Гвоздика" калібром 122 мм, а також північніше цього селища убік Тельманового перекинули підрозділ 120-мм мінометів. Там також вели вогонь.

У районі Золотого (Луганська область) бойовики активно застосовували 120-мм і 82-мм міномети, намагаючись завдавати масовані удари по передових позиціях сил АТО й прикриваючи дії своїх ДРГ у напрямку до Горського.

У районі Станиці Луганської бойовики з боку Ніколаєвки неодноразово завдавали удари зі 122-мм артилерії (одна вогнева батарея 122-мм гаубиць Д-30) і з АГС-17 і ЗУ-23-2.

Між Новотошківкою та Сокольниками триває взаємна бойова активність, обумовлена "війною малих груп". Фіксуються дії сторін у вигляді засідок, контрзасадних і рейдових дій.

В Іловайськ із РФ прийшли 4 вагони з боєприпасами,

бойовики тасують техніку - ІС

В Іловайськ із Росії прибуло 4 вагони з боєприпасами, перевезення здійснювала "Російська залізниця".

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 22 червня у Facebook.

Крім того, зафіксовано перекидання на Донецьк через Шахтарськ і Зугрес бронегрупи бойовиків – 22 танки (в основному Т-72), а також 4 БМП-2, 4 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ.

Між Червоною Поляною та Антрацитом зафіксовано підрозділ 152-мм САУ 2С3 "Акація" на марші (5 одиниць) у супроводі 2 МТ-ЛБ, 2 БТР-80 і 2 "Уралів".

Через Шахтарськ – Гірське інформатори ІС зафіксували переміщення 11 танків Т-72 і 4 БМП-2. "Підрозділ укомплектований російськими військовослужбовцями, але під прапором "Новоросії", - повідомляє Тимчук.

Через Перевальськ на Алчевськ і далі на північний напрямок перекинуто батарею РСЗО бойовиків (6 установок РСЗО БМ-21 "Град"). У колоні також помічено 2 МТ-ЛБ, 2 БМП-1, 1 БТР-80.

Через Олександрівськ і Ювілейний убік Світлодарського плацдарму перекинуто 24 танки бойовиків.

У районі Фрунзе зафіксовано переміщення 4-х гаубиць Д-30 на буксирі убік Слов’яносербська, повідомляє Тимчук.

Бойовики лишили частину окупованої Луганщини без води - Москаль

Бойовики своїми обстрілами знову перебили подачу води на окуповані території.

Про це в понеділок повідомляє на своєму сайті керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Зазначається, що протягом минулої ночі бойовики майже безперервно обстрілювали Станицю Луганську зі зброї різного виду, включаючи міномети та протитанкові керовані ракети (ПТУР).

Постраждалих серед мирного населення немає, однак у селищі зруйновані будинки та перебита інфраструктура. В центральній частині райцентру, за 150 метрів від будівлі райдержадміністрації, пошкоджено магазин і приватний будинок, а на вул. Шевченка внаслідок прямого влучення повністю зруйновано будівлю. Крім того, пошкоджені лінії електропостачання на вул. Лермонтова та 1 Травня, світла там поки немає.

У понеділок зранку, близько 7.30, бойовики обстріляли з мінометів також село Болотене, що на самій лінії розмежування в Станично-Луганському районі. Перебита ЛЕП, яка живить електроенергією Деркульську дільницю водоканалу.

Саме через цю дільницю здійснюється постачання води на окуповану територію, а саме в міста Молодогвардійськ, Суходольськ, Краснодон та частину Луганська. Зараз вода в цьому напрямку не подається і найближчим часом подаватися не буде, зазначають в адміністрації.

За добу в зоні АТО загинули 2 бійця, 3 отримали поранення - штаб

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 2 українських військовослужбовці, ще 3 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу в результаті бойових дій загинули 2 українських бійця, ще троє отримали поранення"

Минулої доби, за словами Лисенка, в зоні АТО зафіксували проліт 8 безпілотних апаратів. Ще 1 помітили в тилу - між Бердянськом і Маріуполем.

На донецькому напрямку бої йдуть практично цілодобово - штаб АТО

Російсько-терористичні війська посилили вогонь на донецькому напрямку: бойові дії там ведуться практично в цілодобовому режимі.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"На донецькому напрямку, зокрема в районі аеропорту бойові дії ведуться практично в цілодобовому режимі. Противник стягнув у Донецьк і активно застосовує важке озброєння, зокрема танки та великокаліберні гармати", - зазначає Лисенко.

За його словами, основні райони зосередження заборонених видів озброєнь противника – територія Донецького аеропорту, селище Спартак та житлові квартали м. Донецьк.

Активізацію агресивних дій НЗФ зафіксували і спостерігачі Спільного центру контролю та координацієї.

Лисенко навів факти динаміки ворожих обстрілів в районі аеропорту:

"16 червня по позиціях ЗСУ гатили 28 разів, 17 червня – 37 разів, 18 червня – 41 раз, 19 червня – 45 разів, 20 червня – вже 53 рази", - сказав він.

За словами речника АТО, зростаюча кількість провокацій свідчить, що бойовики зосереджують свій вогонь на цій ділянці, аби просунутися вперед, але професійні дії сил АТО зривають підступні плани російських найманців.

З Москвою слід розмовляти з позиції сили - міністр оборони ФРН

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн виступила на захист планів Заходу модернізувати військовий арсенал.

Про це вона заявила в  інтерв'ю. опублікованому в  німецькій газеті Bild, передає Deutsche Welle.

"З позиції сили можна краще говорити з Москвою", - наголосила вона.

Погрози Кремля про оновлення атомного арсеналу НАТО повинно зустрічати "тверезою головою і наполегливо простягнутою рукою", впевнена фон дер Ляєн.

"Ми хочемо мирно уживатися з Росією", - наголосила вона, зазначивши разом з тим на зміну ситуації безпеки, що вимагає прийняття відповідних заходів.

Крім того, за словами німецького міністра, східноєвропейські країни НАТО потребують захисту з боку альянсу.

"Ми не забули, що протягом десятиліть Німеччину також захищало НАТО", - додала фон дер Ляєн.

Нагадаємо, раніше фон дер Ляєн підтримала плани США з розміщення важкого озброєння разом з 5 тисячами військовослужбовців в країнах Східної Європи.

До списку новин