загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії / 24 червня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Цей день в історії / 24 червня

1099 — засновано Орден святого Іоанна Єрусалимського, один із найстаріших християнських орденів, що збереглися до сьогодні.

1497 — перша задокументована згадка про відвідання європейцем Північної Америки: дослідник Джон Кабо (італієць за походженням Джованні Кабото) висадився на території, відомій сьогодні як Ньюфаундленд, і проголосив її власністю англійського короля Генріха VII.

1509 — відбулася коронація короля Англії Генріха VIII, майбутнього засновника англіканської церкви.

1717 — у день Святого Іоанна представники англійських масонських лож зібралися в пивній «Гусак і рожен» і заснували Велику ложу Англії — об’єднання всіх лож. Масонство оформився як організований рух. А починалося все з будівництва собору Святого Петра в Лондоні під керівництвом знаменитого архітектора Крістофера Рена.

1793 — Французький Конвент прийняв першу республіканську конституцію, котра проголошувала верховенство влади народу.

1812 — армія Наполеона, найбільша військова сила Європи, що налічувала до 600 тисяч вояків, перетнула річку Німан і вдерлась на територію Росії.

1894 — на конгресі в Парижі, скликаному за ініціативою барона П’єра де Кубертена, прийнято рішення про утворення Міжнародного Олімпійського комітету і проведення раз на чотири роки Олімпійських ігор.

1901 — у Парижі в галереї на вулиці Лафітт відкрилась перша виставка Пабло Пікассо. 75 картин 19-річного іспанського художника, маловідомого за межами Барселони, нічим не виказували талант генія, котрий залишить по собі спадщину в 50 тисяч робіт і буде визнаний як домінантна фігура в мистецтві 20-го століття.

1917 — у Києві на вщерть заповненій Софіївський площі Володимир Винниченко зачитав текст І Універсалу Центральної Ради, прийнятий напередодні.

1934 — столиця більшовицької України перенесена з Харкова до Києва.

1941 — радянські війська залишили з боями районні центри Верба, Заболоття, Торчин Волинської області; Нижні Устрики Дрогобицької області; Демидівка, Козин і Млинів Ровенської області.

1941 — у трьох тюрмах Львова було розстріляно 2072 особи «з метою прискореного розвантаження тюрем Львівської області від контрреволюційного, кримінально-політичного елемента».

1941 — розпочалися підготовлені членами ОУН (б) виступи місцевого населення у Львові, Луцьку, Перемишлі, Мостиському, Городоцькому, Рудківському, Бібрському, Жовківському та Яворівському районах Львівської області та Самбірському Дрогобицької області. До вечора того ж дня повстанці захопили містечко Вербу — райцентр Ровенської області і «вистріляли 50 енкаведистів та міліціонерів».

1945 — у Москві пройшов Парад перемоги Радянської армії у війні проти Німеччини. Командував парадом маршал Рокоссовський, приймав парад маршал Жуков.

1947 — вперше офіційно повідомили про НЛО.

1948 — за наказом Сталіна СРСР почав блокаду Західного сектору Берліна, в котрому проживало понад 2,5 мільйонів людей. Місто було повністю ізольоване від навколишнього світу. Блокада була знята 23 травня 1949 року.

1973 — з посади президента Ірландії пішов найстаріший державний діяч світу 90-річний Імон де Валера, одна з найколоритніших політичних фігур 20-го століття, не в останню чергу завдяки значним зусиллям котрого Ірландія добилась незалежності від Великої Британії.

1981 — постанова Верховної Ради СРСР «Про введення в дію Основ житлового законодавства Союзу РСР і союзних республік».

1982 — Жан-Лу Кретьєн став першим французьким космонавтом: він полетів у космос на радянському «Союзі-Т6».

2011 — у Печерському районному суді Києва почався суд над Юлією Тимошенко у справі про укладення газового контракту з Росією 2009 року.

У цей день народились:

1838 — Ян Матейко, польський художник.

1881 — Григорій Котовський, командир більшовицьких загонів у період громадянської війни в Україні (1918-20 рр).

1908 — Тулліо Пінеллі, італійський драматург і кіносценарист.

1911 — Ернесто Сабато, аргентинський письменник, фізик, художник і правозахисник.

1914 — Мирослав Іван Любачівський, верховний архієпископ Львівський, глава Української Греко-Католицької Церкви (1984–2000 рр).

1930 — Клод Шаброль, французький кінорежисер.

1932 — Девід Мактаггарт, засновник організації «Грінпіс».

1974 — Микитенко Ольга Леонтіївна, українська співачка (сопрано); Заслужена артистка України.

До списку новин