загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 25 червня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Президент ПАРЄ пояснила, чому Росію досі не вигнали з Ради Європи

Виключення Росії з Ради Європи означатиме "кінець діалогу" і позбавить РЄ можливості впливати на РФ, у тому числі й для вирішення української кризи.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" розповіла президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер.

За її словами, РЄ справді не змогла не допустити війн на континенті, "вона здатна запобігти більш серйозному конфлікту".

Брассер пояснила, що Росія співпрацює з Радою Європи на всіх рівнях, крім Парламентської асамблеї.

"Росія повністю працює з усіма органами, які ми маємо в РЄ, вона дуже активна в комітеті міністрів, в інших органах – усіх, за виключенням ПАРЄ. І це було їхнє рішення: саме вони вирішили не брати участі в нашій роботі", - пояснила вона.

За словами президента ПАРЄ, така можливість діалогу з Росією дуже важлива і для вирішення української кризи.

"І, до слова, те саме стосується (залученості Росії до) українського конфлікту. Для мене очевидно, що Росія має бути частиною його вирішення – так само, як вона є частиною проблеми", - заявила Брассер.

"До речі, на початку росіяни взагалі заперечували свою причетність до подій в Україні; наразі цього немає. Так, і досі вони заперечують причетність РФ до подій на Донбасі, але не до ситуації загалом, як це було ще минулого року", - додала вона.

За словами Брассер, "можна викинути Росію геть з Ради Європи".

"Так, це можливо. Але це означатиме, що громадяни Росії втратять захист Конвенції… І якщо ми в Страсбурзі ухвалимо одностороннє рішення – "окей, ви вже стільки накоїли, що ми не хочемо вас бачити" – то це рішення піде на шкоду громадянам Росії", - сказала Брассер.

За її словами, РЄ має карати своїх членів, які не виконують взяті на себе зобов'язання, а "виключення з РЄ не може бути покаранням за це… Виключення – це кінець діалогу".

Як відомо, 24 червня ПАРЄ затвердила жорстку резолюцію "Щодо можливого позбавлення повноважень російської делегації", якою визнається, що Росія де-факто контролює окуповану частину Донецької та Луганської областей.

Парламент Франції завершив ратифікацію асоціації Україна-ЄС

Національні збори Франції (нижня палата парламенту) в четвер ратифікували Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив посол України у Франції Олег Шамшур.

"Вiтаю ратифiкацiю Угоди про асоцiацiю мiж Україною та ЄС Нацiональними зборами Францiï", - відзначив він.

Таким чином парламент Франції завершив ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, оскільки верхня палата - Сенат -ратифікувала документ ще на початку травня.

Водночас варто зауважити, що для завершення процедури ратифікації на державному рівні потрібно, щоби ратифікаційний закон підписав президент, а ратифікаційні грамоти були надіслані до Брюсселя.

Така процедура може забрати кілька тижнів.

Нагадаємо, наразі серед країн-аутсайдерів, які ще не розпочали ратифікацію Угоди про асоціацію, залишаються Австрія, Греція та Кіпр. Експерти припускають, що дві останні затягують процес навмисно.

У районі Донецького аеропорту було 139 вибухів, ситуація напружена - ОБСЄ

Ситуація поблизу Донецького аеропорту в останні дні залишалася напруженою.

Про це йдеться у відповідному звіті місії.

23 червня між 12:35 і 18:00, на спостережному пункті Спільного центру з контролю і координації, розташованому на Донецькому Ж/Д вокзалі, спостерігачі зафіксували 139 вибухів, що походять від артилерійського та мінометного вогню (82-мм і 120-мм), на відстані 2.5-10 км від точки спостереження.

Вогонь тривав, незважаючи на дві спроби з боку СЦКК припинити перестрілку між сторонами.

У Маріуполі та Широкино обстановка залишалася відносно спокійною.

У штаб-квартирі СЦКК в Соледарі, яке контролюється українським урядом, представники ВСУ і ЗС РФ представили місії два журнали порушень припинення вогню, складені незалежно один від одного.

Українська сторона зафіксувала 107 порушень режиму припинення вогню, російська - 119. При цьому більше число порушень приписують бойовикам.

Також наголошується, що глава Луганської ОДА зустрівся з представниками місії і повідомив, що через обстріли близько 20 тисяч людей залишилися без води у селах, підконтрольних України. Без електроенергії залишилися 5 тисяч чоловік.

На Донбас прямує черговий "гумконвой" РФ

Автоколона МНС Росії з "гуманітарною допомогою" вирушила на Донбас.

Про це повідомили ТАСС у прес-службі МНС Росії.

"О 4:00 мск з Донського рятувального центру колона МНС Росії з "гуманітарною допомогою" для Донбасу висунулася в бік російського кордону", - йдеться в повідомленні.

У МНС стверджують, що в складі колони понад 100 автомобілів, які везуть понад 1000 тонн вантажів - продукти харчування, медикаменти, дезінфікуючі засоби.

Перед кордоном колона розділиться на дві приблизно рівні частини, одна через прикордонний пункт пропуску "Донецьк" проїде в Луганськ, інша після митного оформлення на пункті пропуску "Матвєєв Курган" продовжить рух до Донецька.

Ця колона стала 31-ю за рахунком з серпня минулого року.

Як відомо, Україна виступає проти вторгнення російських так званих "гумконвоїв" на свою територію, але не контролює частину кордону з РФ, тому росіяни везуть допомогу сепаратистам.

Біля Маріуполя стало гарячіше, бойовики б'ють із забороненої зброї - штаб

З 18:00 і до півночі бойовики більше 30 разів обстріляли українські позиції.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

Найбільше ситуація ускладнилася в районі Маріуполя. Українські позиції поряд з Широкино і Талаківкою були обстріляні з потужних 152-мм гаубиць.

По Бердянському бойовики били з артилерійських систем калібру 122 мм. Крім того, Широкино обстрілювали із стрілецької зброї, гранатометів та переносних версій РСЗВ "Град-П".

По Пісках і Опитному терористи били із 120-мм мінометів і застосовували запальні міни.

Під обстріли з важких мінометів також потрапили Ленінське, Кірове, Щастя та Станиця Луганська.

Всього за минулу добу було зафіксовано 43 випадки застосування зброї бойовиками.

Станицю Луганську обстріляли з мінометів – перебили газопровід

У ніч на четвер, із 22:00 й до опівночі, Станицю Луганську обстрілювали з 80-міліметрових мінометів та стрілецької зброї.

Як повідомляє керівник Луганської області Геннадій Москаль, вогонь вели з правого берега Сіверського Донця, окупованого бойовиками так званої "ЛНР".

У результаті обстрілу по вул. Леніна перебито газопровід низького тиску. Частина селища залишалася без газу, однак до ранку аварійні бригади встигли усунути пошкодження й відновити газопостачання.

По вул. Барбашова внаслідок прямого влучення мінометної міни повністю зруйнований і згорів приватний будинок. Обійшлося без поранених і загиблих.

Зранку в Станиці тихо, бойових дій немає і в інших населених пунктах району, інформує Москаль.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений", - сказав Лисенко.

За його словами, противник, однак, продовжує збройні провокації.

Найбільш складною залишається ситуація на донецькому напрямку.

Лисенко зазначив, що у середу в зоні АТО зафіксували 7 прольотів ворожих безпілотників.

"Також прикордонники виявили два російські вертольоти, які рухалися вздовж російсько-українського кордону біля Луганської області", - повідомив речник АТО.

До списку новин